Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπό εκπαραθύρωση Σαμαράς και Βενιζέλος από Μέρκελ και Σόιμπλε

Γράφει ο Γιώργος Βάμβουκας

Το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου αποδεικνύεται το καλύτερο λιπαντικό, για το γρασάρισμα των παγκόσμιων κερδοσκοπικών μηχανισμών.

Η ιδιοτελής και καιροσκοπική συμπεριφορά τους, να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, ώστε να παραμείνουν γαντζωμένοι για μερικούς μήνες ακόμα στις καρέκλες της κυβερνητικής εξουσίας, υποδαυλίζει την αισχροκερδοσκοπία στο κουφάρι της χρεοκοπημένης ελληνικής οικονομίας, τροφοδοτώντας παράλληλα επικίνδυνα κερδοσκοπικά παίγνια στο υπογάστριο της ευρωπαϊκής οικονομίας. Το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου αναμένεται πολύ σύντομα να έχει την τύχη του ΓΑΠ. Όλοι μας ενθυμούμεθα πως όταν ο ΓΑΠ έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, σε μερικές μέρες η Μέρκελ και ο Σαρκοζί τον σούταραν από την πρωθυπουργική καρέκλα και στη θέση του έβαλαν τον Παπαδήμο. Η διαρχία Σαμαρά-Βενιζέλου αποτελεί βαρίδι της Ευρωζώνης και συνιστά πλέον παράγοντα ενθάρρυνσης επιζήμιων κερδοσκοπικών παιγνίων, σε βάρος της ελληνικής και της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, τα τύμπανα της διεθνούς κερδοσκοπίας άρχισαν να ηχούν με εντονότατους ρυθμούς. Η Ελλάδα και κατά προέκταση η Ευρωζώνη, μπήκαν για τα καλά στο μάτι του κυκλώνα της διεθνούς κερδοσκοπίας. Από τις εσπερινές ώρες της Τετάρτης, που εκδηλώθηκε η κουτοπόνηρη και τυχοδιωκτική κίνηση των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου, να ζητήσουν την ερχόμενη βδομάδα ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, τα spreads των 10ετών ελληνικών κρατικών ομολόγων τσίμπησαν τουλάχιστον 25 μονάδες βάσης. Από τις 543 μονάδες που ήταν το πρωί της Τετάρτης (1.10.2014), βρίσκονται την ώρα που γράφω το σημερινό άρθρο στις 570 μονάδες βάσης. Είτε τα spreads είναι στις 500 ή τις 600 μονάδες, η Ελλάδα είναι αποκλεισμένη από τις διεθνείς χρηματαγορές. Το γιγαντιαίο δημόσιο χρέος της χώρας, τα τεράστια χρέη των τραπεζών και οι ζοφερές βραχυμεσοπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, σε συνθήκες μάλιστα πλήρους αποτελμάτωσης του εγχώριου πολιτικού συστήματος, συνθέτουν το κοκτέιλ που θα αξιοποιήσουν αύριο οι γύπες της διεθνούς τοκογλυφίας, για να ικανοποιήσουν τις άπληστες κερδοσκοπικές τους ορέξεις.

Επίσης, δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει το σοβαρότατο ρήγμα, που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις μεταξύ κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου και του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου. Το θέμα αυτό είναι φλέγον και θα μας απασχολήσει εκτενέστερα τις επόμενες μέρες. Διαισθάνομαι ότι το ρήγμα στις σχέσεις υπουργείου Οικονομικών και ΕΛΣΤΑΤ, θα αποτελέσει το αίτιο που θα αρχίσουν να κελαηδούν στόματα, αναφορικά με το χαλκείο που έχει στηθεί στο υπουργείο Οικονομικών, για την παραποίηση και την παραχάραξη των επίσημων δημοσιονομικών και γενικότερα των εθνικολογιστικών στοιχείων της χώρας. Σκεφτείτε να επιβεβαιωθεί η Kontranews από τα επίσημα χείλη του κ. Γεωργίου, ότι δηλαδή το σύνολο των κύριων δημοσιονομικών μεγεθών είναι μαγειρεμένα από μια ολιγομελή ομάδα εγκάθετων τυχοδιωκτικών στοιχείων. Αν σπάσει το σπυρί της παραχάραξης των δημοσιονομικών και των εθνικολογιστικών μεγεθών, η Μέρκελ με τον Σόιμπλε σε μια νύχτα θα σφουγγαρίσουν τους σύμβιους Σαμαρά και Βενιζέλο. Δηλαδή, θα πράξουν ανάλογα όπως και στην περίπτωση ΓΑΠ, ο οποίος μόλις έθεσε θέμα δημοψηφίσματος υπέρ ή κατά του ευρώ, σε συνθήκες κλιμάκωσης επικίνδυνων κερδοσκοπικών φαινομένων σε βάρος της Ευρωζώνης, η Μέρκελ με τον Σαρκοζί τον εκπαραθύρωσαν νύχτα από το πρωθυπουργικό γραφείο. Ωστόσο, το πολιτικό μέλλον των Σαμαρά και Βενιζέλου, προδιαγράφεται χειρότερο από εκείνο του ΓΑΠ.

Πηγή "KontraNews"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Ωστόσο, το πολιτικό μέλλον των Σαμαρά και Βενιζέλου, προδιαγράφεται χειρότερο από εκείνο του ΓΑΠ."

    Μακάρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]