Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παρέλαση (κυβερνητικών) αδιεξόδων

Mόνο παρέλαση δεν είναι αυτό που αποκαλεί έτσι η κυβέρνηση και γενικότερα το πολιτικό προσωπικό της χώρας. 
Όταν κυρίαρχο στοιχείο είναι οι χιλιάδες αστυνομικοί που γράφουν υπερωρίες για να προστατεύσουν τους «επισήμους» από τις... θερμές εκδηλώσεις του λαού τους(!).
Όταν παντού υπάρχουν κάγκελα ώστε πρακτικά και συμβολικά οι απλοί πολίτες να μένουν όσο το δυνατόν μακρύτερα από τους εκπροσώπους της πολιτείας, της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης, αλλά και από τους παρελαύνοντες, τότε καμιά παρέλαση δεν έχει νόημα.
 
Up to 46% OFF + Free Shipping for the Android 4.4 4G Smartphone at Everbuying! (Ends: Nov.20,2014)Αυτές οι εκδηλώσεις, που γίνονται σε στενό οικογενειακό κύκλο, λίγοι επίσημοι και μερικοί συγγενείς τους, πέντε κάμερες, επτά μικρόφωνα και δέκα φωτογράφοι, δεν έχει νόημα να συνεχίζονται.
Εύλογα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, βλέποντας όλες αυτές τις θλιβερές εικόνες, αναρωτήθηκε: «Γιατί τις κάνουμε τις παρελάσεις; Για να τις βλέπουμε μεταξύ μας;».
Και επειδή σε καμία χώρα του κόσμου οι παρελάσεις δεν γίνονται για να τις βλέπουν οι επίσημοι «μεταξύ τους» και να αλληλοσυγχαίρονται για την επιτυχημένη διεξαγωγή τους, όπως -επίσης- σε καμία χώρα του κόσμου δεν νοείται παρέλαση χωρίς την ενεργό, άμεση και απρόσκοπτη συμμετοχή των πολιτών, αυτές τις εικόνες δεν πρέπει να τις ξαναδούμε.
Γιατί μπορεί θέλοντας να τονώσει το φρόνημα των πολιτών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας να δηλώνει «δεν θα μας νικήσουν. Υποφέρουμε και το ξέρω. Αλλά δίνουμε τη μάχη για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και θα τα ξεπεράσουμε», αλλά τέτοιες παρελάσεις με τέτοια αντιμετώπιση των πολιτών δεν επιτρέπουν καμιά αισιοδοξία.
Όταν τα κυβερνητικά στελέχη δείχνουν τέτοιο φόβο για το λαό, όταν προσπαθούν με κάγκελα και αστυνομικούς να τον κρατήσουν όσο μακρύτερα γίνεται από εκεί που βρίσκονται οι ίδιοι, δεν καταδεικνύεται η ικανότητα της χώρας να ξεπερνά τα προβλήματα, αλλά αντίθετα η ικανότητά τους πλάι στα πολλά και σημαντικά που καθημερινά αντιμετωπίζουμε να δημιουργούν και νέα!
Υπό αυτή την έννοια και με δεδομένη τη στάση των κυβερνώντων και τη φοβία που δείχνουν σε κάθε ευκαιρία για τους πολίτες, νίκες δεν πρόκειται να έρθουν.
Γιατί αυτοί που παίρνουν αποστάσεις από το λαό ακόμη και στις παρελάσεις, αυτοί που βγαίνουν από τα γραφεία τους μόνον όταν «πρέπει», αυτοί που δεν αντιλαμβάνονται τι εικόνα δίνουν και τι μηνύματα στέλνουν, δεν είναι σε θέση να διαπραγματευτούν το παραμικρό με τους δανειστές.
Πηγή enet

everbuying gadgets

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Καλό το ρεζιλίκι τους, εκτός από ανίκανοι είναι και κοντόφθαλμοι. Πιστεύουν ότι δεν γίνονται συγκρίσεις; Κάθε φορά που τους βλέπω είναι σα να βλέπω το λουλούδι της Β. Κορέας.
    Δυο φορές το χρόνο νεκρώνει η Θεσσαλονίκη (ΔΕΘ & 28η Οκτωβρίου), δεν κάνουν τις υποδομές που οφείλουν στην πόλη, την επιβαρύνουν και με την ανούσια παρουσία τους...Είναι η μοναδική δήλωση ουσίας που κάνει ο τουρκολάγνος...Αυτά παθαίνει όποιος χάνει την επαφή του με την πραγματικότητα και με το λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]