Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανέκδοτο: Οι ΗΠΑ μάχονται κατά των τζιχαντιστών!

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί των Αμερικανών και των συμμάχων τους κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους σε Συρία και Ιράκ, είναι «ένα απαραίτητο βήμα» αλλά όχι αρκετό προκειμένου να διασφαλιστεί η στρατιωτική νίκη, εκτιμούν σε άρθρο τους στο αμερικανικό CNN, ο Ουμπάι Σαχμπαντάρ, πρώην αναλυτής στο Πεντάγωνο και νυν σύμβουλος του Συνασπισμού της Αντιπολίτευσης στη Συρία και ο Μάικλ Πρέτζεντ, λέκτορας στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας. Όπως επισημαίνουν οι δύο ειδικοί, είναι σημαντικό, η αμερικανική κυβέρνηση να συνεργαστεί πιο στενά με τις οργανώσεις που το Ισλαμικό Κράτος φοβάται περισσότερο: τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) και τις σουνιτικές φυλές της περιοχής.

Συγκεκριμένα, οι διοικητές του FSA, έχουν εμπειρία από πρώτο χέρι στην αναγνώριση των αδυναμιών του Ισλαμικού Κράτους και μπορούν να εξασφαλίσουν ότι οι βόμβες θα βρίσκουν τους στόχους τους. Οι ΗΠΑ, αναφέρεται στο άρθρο, πρέπει να κινηθούν γρήγορα προκειμένου να ενσωματώσουν τον FSA στις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις, όπως και να εξοπλίσουν όλες τις δυνάμεις που μάχονται εναντίον του. Αρχικά, πρέπει να δημιουργηθεί ένα κοινό κέντρο επιχειρήσεων, στο οποίο θα ξεκαθαρίζονται και θα μοιράζονται οι πληροφορίες που συγκεντρώνονται για το Ισλαμικό Κράτος με τον FSA και τις τοπικές φυλετικές δυνάμεις που μάχονται εναντίον των τζιχαντιστών.

Οι ειδικές δυνάμεις της Ιορδανίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, οι οποίες έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε άλλα θέατρα πολέμου, μπορούν να χρησιμοποιηθούν εν μέρει για να υποδεικνύουν με ακρίβεια τα σημεία των βομβαρδισμών. Επιπλέον, η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να αποστείλει μία ομάδα ειδικών επιχειρήσεων στο γειτονικό Ιράκ με στόχο την προσέγγιση των σουνιτών Αράβων και φυλετικών αρχηγών που πολεμούν κατά του Ισλαμικού Κράτους στα σύνορα Συρίας - Ιράκ. Τέλος, λένε οι δύο ειδικοί, οι ΗΠΑ πρέπει να παρέχουν στρατιωτικό εξοπλισμό στις οργανώσεις που πολεμούν ενάντια στους τζιχαντιστές, ώστε όχι μόνο να είναι να θέση να αμυνθούν όταν δέχονται επιθέσεις από το Ισλαμικό Κράτος αλλά και να επιχειρούν στα εδάφη που τώρα έχει καταλάβει η εξτρεμιστική οργάνωση. Το Ισλαμικό Κράτος γνωρίζει ότι τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ, η αχίλλειος πτέρνα του είναι οι τοπικοί πληθυσμοί. «Καθώς οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί εντείνονται, αυτό είναι κάτι που οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους πρέπει να προσέξουν» καταλήγει το άρθρο.

Είναι, πάντως, τραγικό, το ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να πείσουν για την αθωότητά τους σε σχέση με την δημιουργία και την στήριξη των εξτρεμιστών ισλαμιστών τζιχαντιστών. Η αμερικανική απέλπιδα προσπάθεια απενοχοποίησής τους γίνεται ακόμη πιό τραγική, μέσω των αμερικανικών βομβαρδισμών σε στόχους ακίνητων αυτοκινήτων (με κόστος των πυραύλων πολλαπλάσιο της αξίας των στόχων), ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν συγκεντρωμένες δυνάμεις τζιχαντιστών στο Κομπάνι, οι οποίες δρουν ανενόχλητες (πλην ενός βομβαρδισμού, που ανάγκσε σε άτακτη φυγή και διάσωση εντός τουρκικού εδάφους τους τζιχαντιστές!!!). Με απλά λόγια, ενώ όλοι γνωρίζουν την σχέση των ΗΠΑ με τους τζιχαντιστές, ο Λευκός Οίκος ματαιοπονεί προσποιούμενος πως μάχεται εναντίον τους...
Τραγικότερη, γίνεται η θέση των ΗΠΑ αλλά και της Ε.Ε. (μετά την ανακοίνωση του ΟΗΕ που χαρακτήρισε τους τζιχαντιστές ως "εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας") οι οποίες ισχυρίζονται ότι πολεμούν την τρομοκρατία, ενώ η Τουρκία έχει "παστεί στα πράσα" πολλές φορές να εκπαιδεύει, να εξοπλίζει και να θεραπεύει (στα νοσοκομεία της) τζιχαντιστές, δηλαδή τρομοκράτες... Καμία συνέπεια για την Τουρκία, λοιπόν, που συνεργάζεται με τρομοκράτες... Αυτά συμβαίνουν όταν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, ή όταν οι υπόγειοι σχεδιασμοί αποκαλύπτονται εξαιτίας των γεγονότων...

Πηγή GrCitizen


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]