Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυβέρνηση φορο - οφειλετών...

Του Γιώργου Κράλογλου

Ούτε στην κυβέρνηση να το γλεντάνε επειδή εισπράχθηκαν 730 εκατ. ευρώ από τον ΕΝΦΙΑ. Ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ, ως διεκδικητές της εξουσίας, να τρίβουν τα χέρια τους για το φορολογικό Ζάλογγο που θα χορέψει η κυβέρνηση. Οι 2.500.000 ψηφοφόροι που χρωστάνε 15 δισεκ. ευρώ και δεν έχουν δώσει μία... από το 2013, βγάζουν ίσως άνετα.. την επόμενη κυβέρνηση αλλά μόνο αν τους πείσουν...

Και τι πρέπει να γίνει για να τους πείσουν. Να τους χαρίσουν τους φόρους ή να τους υποσχεθούν ότι θα φτιάξουν δόσεις για να πληρώνουν μέχρι και τα τρισέγγονά τους;

Αλίμονο να δούμε την πολιτική φαυλότητα και σε τέτοια μεγέθη. Οι φορολογούμενοι όχι μόνο πρέπει να πληρώνουν όπως κάθε συνεπής δημοκράτης αλλά να έχουν και ανεπτυγμένη φορολογική συνείδηση...

Αυτό όμως που (δικαιολογημένα κατά την γνώμη μου) απαιτούν, είναι να πληρώνουν φόρους όπως και όλοι οι δημοκρατικοί λαοί και όχι με τη σοβιετική αντίληψη ενός κράτους που σχεδόν αποφασίζει και διατάσσει.

Απαιτούν επίσης να έχουν σταθερό και μακρόχρονο φορολογικό περιβάλλον μέσα στο οποίο να μπορούν να λογαριάζουν σωστά τις αμοιβές τους ή τη δράση τους στις επιχειρήσεις και στα μαγαζιά τους.

Αλλά ας επιστρέψουμε στους συγκεκριμένους 2.500.000 φοροοφειλέτες των 15 δισεκ. ευρώ που δεν πληρώνουν-δεν πληρώνουν από τον Ιανουάριο του 2013 μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2014 σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Αν αφαιρέσουμε το φυσιολογικό ποσοστό των «κατ επάγγελμα φοροφυγάδων» που δεν ξεπερνάει τα όρια του 10% οι υπόλοιποι είναι σαφέστατα ταλαιπωρημένοι πολίτες από την άδικη και αδικαιολόγητη φορολογική λαίλαπα του 2009-2014. Τη φορολογική τραγωδία, που ήταν η εύκολη λύση για την αποφυγή του κινδύνου να χαθεί -λόγω της οικονομικής κρίσης- η σίγουρη χρηματοδότηση του στρατού κατοχής του πελατειακού κράτους που έχει καθίσει στο σβέρκο του ελληνικού λαού εδώ και σαράντα χρόνια με πολιτικούς εκβιασμούς και κομματικές απαιτήσεις.

Ωστόσο και οι νοικοκυραίοι φορολογούμενοι με την αποδεδειγμένη φορολογική συνείδηση είναι δύσκολο να μην υποκύψουν στην πολιτική φαυλότητα έστω και αν γνωρίζουν ότι στήριγμά της είναι το ασύστολο ψέμα.

Συνεπώς ποιος αμφιβάλλει ότι μεταξύ των φοροοφειλετών αυτών που φθάνουν το 25% του πληθυσμού της χώρας δεν υπάρχει ένα ποσοστό, κατά τη γνώμη μου 40% (τουλάχιστον) δηλαδή κοντά στο 1.000.000, που θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ περιμένοντας να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ μαζί με άλλους φόρους και να μοιράσει λεφτά με μισθούς και επαναφορά των συντάξεων.

Θα μου πείτε ότι μπορεί να είναι εξαθλιωμένοι φοροοφειλέτες αλλά όχι γελοίοι που να πιστεύουν ότι και να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ οι σοβιετικοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ανταγωνιστούν τους σοβιετικούς της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στη διατήρηση του στρατού κατοχής που σημαίνει φορολογία με άλλη μορφή.

Βεβαίως και δεν είναι γελοίοι οι 1 έως 2,5 εκατ. φοροοφειλέτες που έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ παρασυρόμενοι ίσως και από το «δώστα όλα…» του Παπανδρέου-Τσοβόλα.

Απλώς δεν τους μένει να κάνουν κάτι άλλο όταν η Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ τους λένε ψηφίστε μας στις εκλογές μόνο για να μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% και ίσως τους φορολογικούς συντελεστές και ΦΠΑ.

Αντιλαμβάνονται ότι όλοι λένε ψέματα αφού δεν έχουν προγράμματα για μείωση του κράτους, για αποκρατικοποίηση και για απόλυση άχρηστων υπαλλήλων από άχρηστους Οργανισμούς και υπηρεσίες.

Όταν όμως, στην κούρσα του ανταγωνισμού, ο ένας μιλάει για μειώσεις φόρων που ξέρει ότι είναι άδικοι και υπερβολικοί ενώ ο άλλος υπόσχεται κατάργηση των φόρων και φορολόγηση του πλούτου... θα προτιμήσουν τον δεύτερο.

Ίσως μέσα στην απόγνωσή τους να τους είναι δύσκολο να καταλάβουν ότι αυτόν τον πλούτο που νομίζει ότι θα φορολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον βλέπει μόνο στον ύπνο του.

Γιατί ο πλούτος που υπονοούν οι «νεανίες» τους ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει τα κουμάντα του... Και στην Ελλάδα μένει γιατί έχει πλάκα, έχει ήλιο και έχει και θάλασσα.

Το έχουν καταλάβει όπως και δεν δυσκολεύονται να αντιληφθούν ότι άλλος πλούτος δεν υπάρχει στην χώρα εκτός από τα εισοδήματα των 10-15.000 ευρώ το χρόνο.

Αλλά, οι φοροοφειλέτες, βάζοντας το κεφάλι τους μέσα στον πολιτικό βόθρο που ζούμε προτιμούν μάλλον αυτούς που θα τους βγάζουν τα κεφάλια έξω έστω και για πέντε λεπτά...

Έχει όμως καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ (ως διεκδικητής της εξουσίας) τι έσπειρε και τι πρόκειται να θερίσει και από τους 2.500.000 φοροοφειλέτες που χρωστάνε τα 15 δισεκ. ευρώ και περιμένουν πειστικές λύσεις από την επόμενη κυβέρνηση; Γιατί η Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θερίζουν ήδη ό,τι έσπειραν. Και η σοδειά τους είναι μετρημένη...

Πηγή Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]