Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σπέκουλα του ΣΥΡΙΖΑ με πράκτορες της ΕΥΠ...


Οι διασυνδέσεις του Αλέξη Τσίπρα με ανθρώπους των μυστικών υπηρεσιών, που θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την πολιτική του πορεία!!!
«Σε κουτσό άλογο» ποντάρει ο Αλέξης, που θα έπρεπε να είναι περισσότερο προσεκτικός στις επαφές του!!!

Με τους δύο αυτούς τίτλους θα μπορούσε να σχολιαστούν οι επαφές και η δραστηριότητα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δείχνει πως δεν είναι καλά ενημερωμένος, αλλά, επιπλέον, είναι ιδιαίτερα άστοχος στις επιλογές του που έχουν να κάνουν με «ιδιαίτερη ενημέρωση» η οποία κινείται στα όρια της νομιμότητας, αλλά και τον εμπλέκει με πρόσωπα και καταστάσεις που δεν θα ήθελε καν να πλησιάσει.

Η λάθος επιλογή – ποντάρισμα, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, να στηρίξει συγκεκριμένη συνδικαλιστική ομάδα της ΕΥΠ, η οποία στις πρόσφατες συνδικαλιστικές εκλογές απέτυχε παταγωδώς, αποδεικνύοντας πως δεν συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη ούτε και των λίγων πραγματικά δικών του ανθρώπων στην ΕΥΠ, ενδέχεται να λειτουργήσει αρνητικά, στον απόλυτο βαθμό, για τον άνθρωπο που ευελπιστεί πως σύντομα θα διατελέσει πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Και μόνο το γεγονός (σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Καρφί» που ακολουθεί) ότι οι συνδικαλιστές τους οποίους ο Αλέξης Τσίπρας στήριξε με δήλωσή του, είναι ιδιαίτερα ομιλητικοί, θα έπρεπε να έχει σημάνει συναγερμό στον κ. Τσίπρα, αφού κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει η «ομιλητικότητα» των συγκεκριμένων ανθρώπων να συνεχιστεί αύριο εις βάρος του ίδιου του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς, ο Αλέξης Τσίπρας διαθέτει κάκιστους συμβούλους επί των συγκεκριμένων θεμάτων, ή, συμβούλους που είχαν σχέση με το «βαθύ πράσινο κράτος του ΠΑΣΟΚ», οι οποίοι επιθυμούν να χειραγωγήσουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και να τον θέσουν όμηρο επιλογών που δεν συνάδουν με την συνταγματική και νόμιμη οδό, η οποία από το 2010 (με αλλαγή του Εσωτερικού Κανονισμού της Βουλής) μέσω της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προσφέρει την απαραίτητη ενημέρωση αλλά και τον απαιτούμενο έλεγχο των δραστηριοτήτων της ΕΥΠ.
Ο κ. Τσίπρας μάλλον δεν εμπιστεύεται την Κοινοβουλευτική οδό και επιλέγει να κινηθεί –διακινδυνεύοντας την προσωπική πολιτική του ομηρία- εκτός της νόμιμης οδού, συνευρισκόμενος με ανθρώπους που (σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Καρφί») είναι ιδιαίτερα πρόθυμοι στην διαρροή άκρως ευαίσθητων πληροφοριών για δραστηριότητες που αναπτύσσει η ΕΥΠ και κρατικοί μηχανισμοί και υπηρεσίες.

Κλείνοντας το εισαγωγικό μας σχόλιο, το δικό μας το ερώτημα είναι σαφές: Εάν ο Αλέξης Τσίπρας δρα εκτός κοινοβουλευτικών οδών, δηλαδή εκτός των νόμιμων διαύλων, και συνεργάζεται με ανθρώπους μυστικών υπηρεσιών (οι οποίοι ελέγχονται διοικητικά και ερευνώνται από ανακριτικές αρχές για συμμετοχή τους σε ύποπτες δραστηριότητες) που δεν συγκεντρώνουν την εμπιστοσύνη ούτε των συναδέλφων τους, πώς είναι δυνατόν να εγγυηθεί την εκ μέρους του διαφανή και δημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας;

Το άρθρο της εφημερίδας «Το Καρφί» που ακολουθεί, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για την παγίδα στην οποία δείχνει να έχει πέσει ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και για τις πιθανές δεσμεύσεις και ανταλλάγματα προς τους «ομιλητικότατους διαρροείς» ανθρώπων της ΕΥΠ...
Και ποιος μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι μεταξύ αυτών δεν είναι και αυτοί που είχε εντοπίσει και ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κύριος Ρις, όταν αναφέρθηκε σε «πρόθυμους για συνεργασία δυσαρεστημένους ΠΑΣΟΚους των υπηρεσιών του συγκεκριμένου κρατικού τομέα"...
Έγινε κάποια έρευνα;
Υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα;
Απ´ ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εμείς όχι...
Ίσως ο Αλέξης Τσίπρας να γνωρίζει κάτι παραπάνω...

Παιχνίδια κατασκόπων «παίζει» η Κουμουνδούρου
Η ΣΥΡΙΖΑ «αγκαλιάζει» την ΕΥΠ, ώστε να παρακολουθεί καλύτερα το παρασκήνιο της δημόσιας ζωής

Γράφει ο Γιάννης Δημητρίου

Υπόγειες διαδρομές μεταξύ Κουμουνδούρου και Κατεχάκη μαρτυρούν τα τελευταία 24ωρα οι κινήσεις που από καιρό έχουν αρχίσει να γίνονται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο, όπως λένε οι πηγές μας, αφενός τη δημιουργία αξιόπιστων συνδέσμων της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με ανθρώπους των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών, αφετέρου την οργάνωση ενός καλύτερου μηχανισμού τεκμηρίωσης στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η πρόσφατη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με συνδικαλιστές της κομβικής αυτής υπηρεσίας ήταν απλώς ένα πάτημα και η συζήτηση των συνδικαλιστικών τους αιτημάτων και εργασιακών τους προβλημάτων αποτέλεσε, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες, το πρόσχημα έτσι ώστε να ανοίξουν ξανά οι πόρτες της ΕΥΠ στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς φαίνεται ότι εκτός των άλλων θέλει να ελέγξει και τα παιχνίδια των πρακτόρων που εξελίσσονται καθημερινά στο εγχώριο (παρα)πολιτικό προσκήνιο και παρασκήνιο της δημόσιας ζωής.

Ακολουθεί τις συμβουλές…
Γεγονός είναι ότι αυτές οι πόρτες –που ήταν ανοιχτές για την Κουμουνδούρου όταν ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μία πολιτική δύναμη στα όρια της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, κυρίως επί των ημερών της ηγεσίας του Νίκου Κωνσταντόπουλου και λιγότερο της Μαρίας Δαμανάκη- και οι επαφές ατόνησαν όταν ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να βάλει σε άλλη ρότα τη λογική και τη λειτουργία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Οι καλά γνωρίζοντες, όμως, λένε πως οι υπερατλαντικοί φίλοι και πολιτικοί σπόνσορες του Αλέξη Τσίπρα τον συμβούλευσαν να αποκαταστήσει τις σχέσεις της Κουμουνδούρου με το εν λόγω σύστημα, καθώς «υπάρχουν πολλά που δεν γνωρίζει, οφείλει να τα γνωρίζει και μόνο από συγκεκριμένους ανθρώπους θα τα μάθει», όπως του είπαν χαρακτηριστικά.
Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, πως κάποιοι από τους ανθρώπους που συνομιλούν μαζί του συνέστησαν στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ενημερωθεί για φακέλους, εκκρεμείς υποθέσεις ή και καταστάσεις που έχουν δημιουργήσει σκιές σε πρόσωπα και πράγματα, καθώς τα στεγανά είναι τόσο προσεκτικά δημιουργημένα που πολλές φορές ο αρχηγός αλλά κυρίως και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν με σιγουριά για πράγματα που δεν γνωρίζουν και αιφνιδιάζονται με την αμέσως επόμενη εξέλιξη.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες του Αλέξη
Διαβαθμισμένη προτεραιότητα στο ενδιαφέρον του Αλέξη Τσίπρα έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο φάκελος των τηλεφωνικών υποκλοπών και η υπόθεση «Πυθία» που αφορούσε το θρυλούμενο σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, όσο και η ενημέρωσή του για πρόσωπα περί τον ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη και βουλευτές του, που φέρονται να έχουν μπει στο στόχαστρο των μυστικών υπηρεσιών, καθώς η δράση τους προκαλεί το ενδιαφέρον των Αρχών, που αναζητούν πιθανή εμπλοκή του ή και ρόλο τους σε περίεργες υποθέσεις. Για παράδειγμα, το ενδιαφέρον την ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται στην υπόθεση «Σκουριές» ή και στην πιθανή έμμεση ή άμεση εμπλοκή στο τραγικό συμβάν της Marfin το Μάιο του 2010.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μοιράζοντας ρόλους έχει αναθέσει σε συγκεκριμένα πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του Προέδρου να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες όλων των φακέλων και να επεξεργαστούν τη δυνατότητα παρέμβασης σε αυτούς.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι η προσπάθεια της ηγετικής ομάδας της Κουμουνδούρου επικεντρώνεται στο να δώσει έμφαση στην καλή τεκμηρίωση των συγκεκριμένων υποθέσεων, καθώς έχουν φτάσει μηνύματα και από πρεσβείες ξένων χωρών στην Αθήνα πως «κανείς δεν μπορεί να κυβερνήσει τον τόπο αν δεν έχει δυνατότητα τουλάχιστον πρόσβασης ή και επιρροής στο συγκεκριμένο σύστημα».

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η Κουμουνδούρου αξιοποιώντας σε αυτούς τους ρόλους ανθρώπους που θεωρεί κατάλληλους και απολύτου εμπιστοσύνης, επιζητεί γέφυρες και συμμάχους που έχουν οργανική, λειτουργική και στελεχιακή σχέση με άλλα κόμματα, όχι μόνο πέραν του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πέραν ολόκληρης της Αριστεράς, Θεωρείται βέβαιο πως από ένα σημείο και μετά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποκλειστικά και πίσω από κλειστές πόρτες καθημερινή ενημέρωση για λεπτά ζητήματα που αφορούν ακόμα και την άμυνα, τις διεθνείς σχέσεις ή και τον ρόλο συγκεκριμένων προσώπων, μαθαίνοντας πράγματα που, όπως μας λένε αυτοί που ξέρουν καλά, δε τα συζητάει ούτε με τον καθρέφτη του.

Πηγή εφημ. «Το Καρφί»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]