Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Ισλαμικό Κράτος κερδίζει οπαδούς στην Κωνσταντινούπολη

Τα σοβαρά επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, όταν τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε φοιτητές που είχαν ανεβάσει ένα σταντ με φωτογραφίες που καταδίκαζε το Ισλαμικό Κράτος, περιέγραψε η φοιτήτρια Αισεγκούλ Κορκούτ (Aysegul Korkut).

«Στην αρχή δεν καταλάβαινα τι συνέβαινε», είπε η φοιτήτρια, περιγράφοντας τη στιγμή που είδε νεαρούς με ρόπαλα να φωνάζουν «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Σε δευτερόλεπτα η ίδια και άλλοι φοιτητές αριστερών πεποιθήσεων βρέθηκαν στη μέση συμπλοκής, με μπουκάλια να εκσφενδονίζονται στον αέρα.

«Σοκαρίστηκα», είπε.

Το επεισόδιο της 26ης Σεπτεμβρίου ήταν μόνο η αρχή μιας σειράς συμπλοκών στο Πανεπιστήμιο, με μάχες και συλλήψεις. Τη Δευτέρα 43 φοιτητές που ενεπλάκησαν σε φασαρίες προσήχθησαν από την αστυνομία. Στο χώρο βρέθηκαν ξύλα και ένας μπαλτάς.

Οι συμπλοκές αυτές είναι δείγμα της αυξανόμενης υποστήριξης που δείχνει στο Ισλαμικό Κράτος η Κωσταντινούπολη.

Καρφίτσες με την σημαία του Ισλαμικού Κράτους πωλούνται σε βιβλιοπωλεία, δίπλα στο Πανεπιστήμιο, ενώ μέσα μπορεί κανείς να βρει περιοδικά με τη φωτογραφία του Οσάμα Μπιν Λάντεν και τη βιογραφία του Τσετσένου τζιχαντιστή Χατάμπ (Khattab). Ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου λέει ότι πελάτες του είναι κυρίως φοιτητές.

Τα ΜΜΕ της Κωνσταντινούπολης αναφέρονται σε σημάδια στήριξης του Ισλαμικού Κράτους που υπάρχουν στην πόλη, όπως σημαίες, αυτοκόλλητα σε αυτοκίνητα, μαγαζιά με αναμνηστικά δώρα του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Τούρκος Ακαδημαϊκός Αχμέτ Κασίμ Χαν (Ahmet Kasim Han) λέει ότι υπάρχει σοβαρός λόγος ανησυχίας.
» Από κοινωνιολογικής πλευράς, όλα ξεκινάνε με τέτοια σημάδια. Κάποιοι από τους συμπαθούντες μπορεί εύκολα να ριζοσπαστικοποιηθούνε».

Οι συμπλοκές στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης δείχνουν ότι οι οπαδοί των τζιχαντιστών δε φοβούνται να εκδηλωθούν. Και αυτό προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από την επίσημη γραμμή της κυβέρνησης, η οποία δεν καταδικάζει με σαφήνεια το Ισλαμικό Κράτος.

Πίσω στο βιβλιοπωλείο, ο ιδιοκτήτης δηλώνει ότι οι Ισλαμιστές «για μας δεν είναι τρομοκράτες. Είναι ήρωες».

Οι τζιχαντιστές στην Κωνσταντινούπολη δε φαίνονται να φοβούνται συλλήψεις και τιμωρία. «Αυτός που θα πρέπει να απολογηθεί, δε θα είναι από αυτούς που κάνουν τζιχάντ. Θα είναι οι συνεργάτες και οι ιμπεριαλιστές της Αμερικής, του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ», ανακοίνωσε το θρησκευτικό – συντηρητικό περιοδικό «Χακσόζ» (Haksoz).

Ισλαμικό Κράτος: «Μακάρι να ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ Τουρκίας και Δύσης»

Κύμα συμπάθειας, συμπαράστασης και λατρείας στον Ερντογάν έχει πλημμυρίσει τους λογαριασμούς των τζιχαντιστών στο twitter.

«Μακάρι με την βοήθεια του Αλλάχ, να ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ Τουρκίας και Δύσης» γράφει ένας τζιχαντιστής μεταφέροντας το κλίμα ενθουσιασμού για τον Πρόεδρο της Τουρκίας, που λίγο ως πολύ τον θεωρούν τιμωρό και εκδικητή που θα πάρει το αίμα των μουσουλμάνων πίσω.

Ένας άλλος επαναλαμβάνει την δήλωση συμπαράστασης του Ερντογάν προς το Ισλαμικό Κράτος όταν σημείωνε «Η δύση πολεμά το Ισλάμ και όχι την τρομοκρατία».

Σε άλλη ανάρτηση σημειώνεται ότι στην Τουρκία μπορείς να βρεις ότι βιβλία μπορείς να φανταστείς για τον Οσάμα μπιν Λάντεν, τον ζαρκάοθι και όλους τους ηγέτες των τζιχαντιστών ενώ στην Σαουδική Αραβία ακόμα κι αν το τολμήσεις να προφέρεις το όνομά τους σε συλλαμβάνουν.

Σας δείχνουμε μόνο μερικά από τα δεκάδες αντίστοιχα post που ο Ερντογάν και η Τουρκία εκθειάζονται, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρείτε από τους ίδιους, το πρώτο Ισλαμικό Χαλιφάτο εν λειτουργία και πρότυπό τους για αυτό που θα κάνουν αυτοί.



Πηγή Tribune

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]