Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Κομπάνι πέφτει στα χέρια των τζιχαντιστών

Κομπάνι: Ο χάρτης που δείχνει τον βρώμικο ρόλο της Τουρκίας

Αυτό που συνειδητοποιεί κανείς κοιτάζοντας τον χάρτη είναι ότι η Τουρκία παίζει πάρα πολύ βρώμικο ρόλο και όπως αποδεικνύεται, στην πραγματικότητα οι Κούρδοι μαχητές πολιορκούνται αυτή την στιγμή τόσο από το Ισλαμικό κράτος όσο και από την Τουρκία.

Στην μέση είναι η πόλη που βρίσκεται ακριβώς πάνω στην συνοριακή γραμμή.
Από τον νότο, την δύση και την ανατολή τους έχουν περικυκλώνει οι δολοφόνοι – τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που είναι εκπαιδευμένοι και οπλισμένοι από τους Τούρκους.
Η μόνη τους βοήθεια είναι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί των δυτικών χωρών.

Όπως βλέπoυμε στον χάρτη το απλό ερώτημα είναι αφού υπάρχει όλη η πλευρά από τον βορά που είναι η Τουρκία, γιατί δεν περνάνε οι χώρες του ΝΑΤΟ από μια ΝΑΤΟική χώρα οπλισμό για να τους βοηθήσουν.
Γιατί δεν φεύγουν από εκεί ώστε να μην πραγματοποιηθεί άλλη μία γενοκτονία.
Γιατί απλά η Τουρκία τους «πολιορκεί» από τον βορά.
Δεν αφήνει να περάσει οπλισμός.
Δεν αφήνει να περάσουν οι Κούρδοι πρόσφυγες,που είναι τώρα στην Τουρκία, να πάνε να πολεμήσουν στην Κομπάνι.
Γιατί η Τουρκία θέλει η Κομπάνι να πέσει στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους.
Του μοναδικού συμμάχου που έχει μείνει στον Ερντογάν.

ΟΗΕ προς Τουρκία: Ανοίξτε τα σύνορα να πάνε στην Κομπάνι εθελοντές

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Στέφαν Ντε Μιστούρα, κάλεσε από τη Γενεύη την Τουρκία να επιτρέψει σε Κούρδους εθελοντές να διασχίσουν τα σύνορα για να πολεμήσουν στην πολιορκημένη Κομπάνι, να αποτρέψουν την πτώση της και τη σφαγή των αμάχων.

«Καλούμε τις τουρκικές αρχές να επιτρέψουν στους πρόσφυγες να μπουν στην πόλη για να υποστηρίξουν την άμυνά της», δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη. Πρόσθεσε πως φοβάται μια «σφαγή». «Θυμάστε τη Σρεμπρένιτσα» στην πρώην Γιουγκοσλαβία, πρόσθεσε.

«Όλοι θα πρέπει να κάνουν οτιδήποτε μπορούν για να το σταματήσουν», τόνισε ο Ντε Μιστούρα. «Ελπίζω ότι δεν θα δούμε αποκεφαλισμένους ανθρώπους».

Ο Ντε Μιστούρα παρουσίασε δορυφορικές φωτογραφίες και εξήγησε ότι «10.000 ως 13.000 κάτοικοι βρίσκονται σε μια τοποθεσία στη μεθοριακή ζώνη ανάμεσα στην Τουρκία και τη Συρία και πολλοί βρίσκονται ακόμη μέσα στην πόλη». «Αν πέσει, το πιθανότερο είναι πως οι άμαχοι θα σφαγούν», δήλωσε ο διπλωμάτης.

«Εφόσον η Κομπάνι είναι πιθανόν να πέσει αν δεν βοηθηθεί, επιτρέψτε σ” αυτούς που θέλουν να πάνε εκεί και να συμμετάσχουν στην άμυνά του, με επαρκή εξοπλισμό, ο εξοπλισμός μπορεί να κάνει πολλά πράγματα», διευκρίνισε ο Ντε Μιστούρα απευθυνόμενος στην Τουρκία.

«Το Ισλαμικό Κράτος δεν θα σταματήσει με αποφάσεις του ΟΗΕ», συνέχισε ο ίδιος. «Η έκκλησή μας προς την Τουρκία έχει στόχο να λάβει επιπλέον μέτρα για να σταματήσει η προώθηση του Ισλαμικού Κράτους, διαφορετικά όλοι μας, της Τουρκίας περιλαμβανομένης, θα το μετανιώσουμε», δήλωσε.

Οι Κούρδοι υπερασπιστές της Κομπάνι ζητούν εδώ και 15 ημέρες τουλάχιστον να ανοίξει τα σύνορά της η Τουρκία ώστε να μπουν στην Κομπάνι Κούρδοι εθελοντές που επιθυμούν να την υπερασπιστούν. Η Τουρκία, αντιθέτως, όχι μόνο κρατά τα σύνορα κλειστά, αλλά και διαλύει με δακρυγόνα όσους προσπαθούν να περάσουν τα συρματοπλέγματα για να πάνε στην Κομπάνι. Παράλληλα, βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν ότι οι τζιχαντιστές μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι στα τουρκικά σύνορα, λαμβάνοντας εφόδια και εξοπλισμό.

Δραματική έκκληση από Κομπάνι: Έχουμε χιλιάδες αμάχους, θα τους σφάξουν

Σύμφωνα με τον διοικητή της Κομπάνι που πολιορκείται από το Ισλαμικό Κράτος και η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώσης της, υπάρχουν ακόμα 1000 με 3000 Κούρδοι άμαχοι στην πόλη.

Οι μαχητές του YPG, που έχουν αποφασίσει να μείνουν στην πόλη μέχρι τον τελευταίο/τελευταία και να πεθάνουν πολεμώντας, ζητάνε άμεσα το άνοιγμα διαδρόμου από τους Τούρκους στα σύνορα για να φύγουν οι άμαχοι και να μην σφαγιαστούν από το Ισλαμικό Κράτος.

Το Ισλαμικό Κράτος έφερε το μεσημέρι της Παρασκευής βαριά όπλα και σφυροκοπά τις θέσεις των Κούρδων. Οι τζχιαντιστές που επιτίθενται στην Κομπάνι είναι 9000 άνδρες.

Οι πολιορκημένοι μαχητές της Κομπάνι στέλνουν ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο: «Ζήτω ο Σοσιαλισμός – Ζήτω η Κομπάνι».

Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]