Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία αρνείται να αφήσει Κούρδους να μετακινηθούν στο Κομπάνι

Σε αποκλειστική του συνέντευξη στις 10.10.14 στο France 24, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlut Cavusoglu, χαρακτηρίζει ως αποτυχία τις αεροπορικές επιδρομές της συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους και απαντά αρνητικά στην πρόταση του επιτετραμένου του ΟΗΕ για τη Συρία που κάλεσε τους Τούρκους να επιτρέψουν στους εθελοντές κούρδους να διέλθουν τα σύνορα για να υπερασπιστούν το Κομπάνι.
“Η Τουρκία δεν μπορεί να οπλίσει πολίτες και να τους ζητήσει να πολεμήσουν εναντίον των τρομοκρατικών ομάδων[…] Το να στείλεις πολίτες στον πόλεμο αυτό είναι ένα έγκλημα!
Το να σκοτώνεις μία-μία τις μύγες δεν είναι η καλύτερη τακτική. Πρέπει να ξεριζώσουμε τις αιτίες αυτής της κατάστασης. Αυτές είναι το καθεστώς Μαλίκι στο Ιράκ […] και το καθεστώς Assad στη Συρία!”
υποστήριξε ο Mevlut Cavusoglu.
“Οι αεροπορικές επιδρομές βοήθησαν σε κάτι; Δεν το πιστεύω. Στο Kobané σταμάτησαν το Ισλαμικό Κράτος; Όχι, αυτές απέτυχαν”.
Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας συνεχίζει:
“Αν συνάψουμε μια συμφωνία με τους συμμάχους επί της στρατηγικής η Τουρκία είναι έτοιμη να στείλει επίγειες δυνάμεις. Δεν θα ήταν ούτε δίκαιο ούτε ρεαλιστικό να ζητάμε από την Τουρκία να οδηγήσει από μόνη της αυτές τις χερσαίες επιχειρήσεις".
Και ενώ έχει ανάψει η εισβάρος της κριτική η Τουρκία κατηγορείται ότι φρενάρει την δέσμευσή της για ν αμην ενισχύσει τις διεκδικήσεις του κουρδικού πληθυσμού στο έδαφός της. Παγιδευμένη σε ένα σχέδιο πολιτικοστρατηγικό η Άγκυρα είναι αναγκασμένη να επιλέξει ανάμεσα σε μια μάχη εναντίον ενός νέου εχθρού την οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους της οποίας ευνόησε την ανάπτυξη και αυτή κατά ενός εχθρού μακράς διαρκείας το PKK (το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν). Ενδεικτικό της αλλαγής κλίματος είναι ότι ένα από τα πιο μεγάλα γαλλικά ειδησεογραφικά χρεώνει στην Τουρκία ότι ενίσχυσε την εξάπλωση του Ισλαμικού Κράτους.
“Το PKK παραμένει μια τρομοκρατική οργάνωση,όχι μόνο για εμάς αλλά επίσης και για τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρώπη εκτιμά ο τούρκος υπουργός. Μπορούμε να πούμε ότι η μια τρομοκρατική οργάνωση είναι καλύτερη από την άλλη; Όχι όλοι είναι τρομοκράτες!”
Αλλά θυμίζει ότι η Τουρκία “δεν θέλει να σταματήσει την ειρηνευτική διαδικασία (εννοεί με το PKK) και επιθυμεί να κατορθώσει αποτέλεσματα» (FRANCE 24 11/10/2014)
Η Τουρκία αποτέλεσε για 3 χρόνια τη πίσω βάση της ισλαμιστικής τρομοκρατίας στο συριακό αφού επέτρεψε την αθρόα εισροή χιλιάδων ξένων τζιχαντιστών στη Συρία δια των συνόρων της.
Υπήρξε διαμετακομιστικό κέντρο οπλισμού προς αυτούς, αποτέλεσε το Σύστημα Υγείας του Ισλαμικού Κράτους με την γενικευμένη περίθαλψη των τζιχαντιστών, αποτελεί την έδρα και το στρατηγείο της λεγόμενης συριακής αντιπολίτευσης που με τις δράσεις της επέφερε την αποσταθεροποίηση της Συρίας και το αιματοκύλισμα των 200.000 ψυχών.

Η Τουρκία και η πολιτική ηγεσία της δεν ευθύνεται μόνο για τους 30 και πλέον θανάτους κούρδων διαδηλωτών είναι ο απόλυτος συνεργός της καταστροφής της Συρίας σε επίπεδο υποδομών, οικονομίας,μετατροπή της σε κολαστήριο αποκεφαλισμών και σταυρώσεων, πεδίο χιλιάδων απαγωγών, βιασμών, ομαδικών σφαγών και 200.000 νεκρών.
Ο μιασμένος «πασάς» ζητάει το κεφάλι του Άσσαντ… ανίεροι πόθοι.

Πηγή dimpenews





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]