Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΗΠΑ: Αυξημένη η πιθανότητα για αντίποινα του Ισλαμικού Κράτους

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται σε χώρες της Μ. Ανατολής, Ευρώπης και Ασίας

Ανοικτό αφήνουν οι ΗΠΑ το ενδεχόμενο να υπάρξουν επιθέσεις από το Ισλαμικό Κράτος σε χώρες που συμμετέχουν στη συμμαχία που πραγματοποιεί τις αεροπορικές επιδρομές.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται σε χώρες της Μέσης Ανατολής, της Ευρώπης, της βόρειας Αφρικής και της Ασίας.

Σημειώνεται ότι και στους κόλπους της ΕΕ υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τη δράση που ενδεχομένως να αναπτύξουν σε χώρες-μέλη τζιχαντιστές που έφυγαν για να πολεμήσουν σε Συρία και Ιράκ και τώρα επιστρέφουν στις πατρίδες τους.

Μάλιστα, ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών έθεσε ανοικτά το θέμα της αναθεώρησης του συστήματος ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων που προβλέπει η συνθήκη Σένγκεν προκειμένου να αντιμετωπιστεί η συγκεκριμένη απειλή.

Η ΕΕ εκτιμά ότι περίπου 3.000 Ευρωπαίοι ενδέχεται να έχουν πολεμήσει στη Συρία και το Ιράκ στο πλευρό των τζιχαντιστών.

«Οι άνθρωποι αυτοί έχουν εκπαιδευτεί στη χρήση εκρηκτικών και όπλων, έχουν υποστεί ιδεολογική κατήχηση [...] και, κατά μία έννοια, το πιο προβληματικό είναι ότι έχει αυξηθεί σημαντικά το επίπεδο ανοχής τους στη βία» δήλωσε ο συντονιστής της ΕΕ για την αντιτρομοκρατία Ζιλ ντε Κερσόβ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]