Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Νταβούτογλου κατηγορεί το ΡΚΚ για... αθέτηση υποσχέσεων!

Πλήρης η απομάκρυνση από κάθε ίχνος λογικής, ενώ η θρασύτητα και το ψέμα έχουν γίνει καθεστώς από την Τουρκική κυβέρνηση, η οποία αδυνατεί να κατανοήσει ότι έχουν αποκαλυφθεί πλήρως οι σχεδιασμοί και ο ρόλος της για την ειρήνευση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά και στο εσωτερικό της Τουρκίας. Μέσα σε αυτό το κλίμα της παράνοιας, η τουρκική κυβέρνηση κατηγόρησε τους Κούρδους για παραβίαση της μεταξύ τους συμφωνίας εκεχειρίας...!

O πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι το Eργατικό Kόμμα του Κουρδιστάν (PKK) δεν τήρησε τις υποσχέσεις του για κατάπαυση του πυρός και απόσυρση των ανταρτών του από το τουρκικό έδαφος, ενώ το μόνο που κάνει είναι «υπολογισμοί».

Το κυβερνόν κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKΡ) έχει ξεκινήσει συνομιλίες με τον φυλακισμένο ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν από το 2012, ο οποίος τον Μάρτιο του 2013 ζήτησε δημοσίως από το κόμμα του να εγκαταλείψει το τουρκικό έδαφος. Τον Μάιο της ίδιας χρονιάς το PKK ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε να αποσύρει τις δυνάμεις του, αλλά λίγο αργότερα ο επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας του PKK, Τζεμίλ Μπαγίκ, δήλωσε ότι πάγωσε την διαδικασία αφού «η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει κάνει τα συμφωνηθέντα βήματα».

Σε αυτή τη διελκυστίνδα αλληλοκατηγοριών ο Νταβούτογλου δηλώνει τώρα ότι «παρά το πισωγύρισμα του PKK, εμείς δεν επιβραδύναμε τις δημοκρατικές μας παραχωρήσεις. Ποια υπόσχεση μας δόθηκε; Τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης να αποσυρθούν στην άλλη πλευρά των συνόρων (σσ: στο βόρειο Ιράκ) τον Μάιο του 2013. Αλλά δεν κατέθεσαν τα όπλα τους και δεν αποσύρθηκαν».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο έγκλειστος Οτσαλάν είχε διαμηνύσει στην κυβέρνηση της Αγκυρας ότι μέχρι τις 15 Οκτωβρίου θα έπρεπε να στηρίξει έμπρακτα τους κατοίκους της κουρδικής πόλης Κομπάνι, στη Συρία, που πολιορκούνται από τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους». Η τελεσιγραφική προθεσμία πέρασε, χωρίς να υπάρξει νεότερη ανακοίνωση από το ΡΚΚ, γεγονός που έχει πυροδοτήσει φήμες για δραματικές μυστικές συνομιλίες με την τουρκική κυβέρνηση, με ορατό τον κίνδυνο κατάρρευσης της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει οδηγηθεί σε πολλαπλά αδιέξοδα, ενώ το περίφημο "δόγμα Νταβούτογλου" έχει καταπέσει ολοκληρωτικά. Αυτή η δύσκολη στιγμή για την Τουρκία, που αισθάνεται στριμωγμένη στη γωνία, πρέπει να απασχολεί όλες τις γειτονικές της χώρες. Ιδιαίτερα, δε, την Ελλάδα, με την οποία αναμένεται η Τουρκία να κλιμακώσει κατακόρυφα την ένταση στο Αιγαίο και στην περιοχή νοτίως του Καστελλόριζου...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]