Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εξισλαμισμένος Καναδός ο δράστης της επίθεσης στο Κοινοβούλιο του Καναδά

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα την ταυτότητά του 
Ο Καναδάς δεν εκφοβίζεται από τρομοκρατικές επιθέσεις δήλωσε ο καναδός πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ

Σοκ επικρατεί στον Καναδά μετά την ένοπλη επίθεση στο Κοινοβούλιο, που άφησε πίσω της έναν στρατιώτη νεκρό και τρεις τραυματίες, ενώ οι αρχές επιβεβαιώνουν και τον θάνατο ενός ενόπλου.

Ο Καναδάς «δεν εκφοβίζεται από τις τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων ωρών» είπε ο πρωθυπουργός, Στίβεν Χάρπερ, κατά τη διάρκεια σύντομου διαγγέλματός του.

Ο επικεφαλής της καναδικής κυβέρνησης πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να αντιμετωπίσουν τις απειλές εναντίον της χώρας. «Ας μην υπάρχει καμία παρανόηση. Εμείς δεν θα πρέπει να εκφοβιζόμαστε. Ο Καναδάς δεν θα πρέπει να εκφοβίζεται» είπε ο Χάρπερ.
«Στην πραγματικότητα, αυτό θα μας οδηγήσει να ενισχύσουμε την αποφασιστικότητά μας και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας - και των εθνικών υπηρεσιών ασφαλείας μας – για να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον εντοπισμό (των δραστών) και την αντιμετώπιση των απειλών ώστε να διατηρηθεί η ασφάλεια στο εσωτερικό του Καναδά» είπε ο πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ.

Κατονομάστηκε ο ένοπλος που σκοτώθηκε

Η καναδική αστυνομία κατονόμασε τον ένοπλο που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών. Ονομάζεται Μικέλ Ζέα-Μπιμπού και είναι καναδός πολίτης που έχει ασπαστεί το Ισλάμ.
Αμερικανός αξιωματούχος διευκρίνισε ότι ο ένοπλος κατάγεται από την περιοχή του Κεμπέκ.
Μόλις έγινε γνωστό το όνομα του ενόπλου που φέρεται να είναι ο δράστης της επίθεσης, κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο φωτογραφία που φέρεται να τον απεικονίζει. Η ανάρτηση της φωτογραφίας έγινε σε λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτος στο Twitter, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη η γνησιότητά της.
Την ίδια ώρα, η αστυνομία στην Οτάβα ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης ότι έχει αρθεί ο αποκλεισμός ασφαλείας στον πυρήνα του κέντρου της καναδικής πρωτεύουσας.

«Η εν εξελίξει έρευνα της αστυνομίας στον πυρήνα του κέντρου της πόλης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει πλέον απειλή για τη δημόσια ασφάλεια στην περιοχή» ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας.
«Ωστόσο, η αστυνομική επιχείρηση συνεχίζεται στο κτίριο του κοινοβουλίου και ως εκ τούτου συνεχίζει να είναι αποκλεισμένο για το κοινό» συμπληρώνει η ανακοίνωση της αστυνομίας.
Νωρίτερα στο κέντρο της πρωτεύουσας του Καναδά βαριά οπλισμένοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το Κοινοβούλιο και προειδοποίησαν τους πολίτες να παραμείνουν μέσα στα γραφεία ή τις κατοικίες τους και να μείνουν μακριά από τα παράθυρα. Στην περιοχή αναπτύχθηκαν ελεύθεροι σκοπευτές της αστυνομίας. 

Ομπάμα: Ανάγκη για επαγρύπνηση

O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έκανε λόγο για «τραγωδία» και επισήμανε ότι η επίθεση αυτή ενίσχυσε την ανάγκη για επαγρύπνηση.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο ο Ομπάμα είπε ότι δεν έχει ακόμα πληροφορίες για τα κίνητρα του δράστη ούτε εάν αυτός είναι μέλος ενός ευρύτερου δικτύου.
Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους τόνισε ότι είναι σημαντικό για τον Καναδά και τις ΗΠΑ να συντονίζουν τις ενέργειές τους όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με τρομοκρατικές δραστηριότητες. 

Το χρονικό της επίθεσης

Η επίθεση ξεκίνησε από το Μνημείο των Πεσόντων, όταν στρατιώτης που στεκόταν φρουρός στο Μνημείο δέχθηκε πυρά από αγνώστους, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί. Ένας ακόμα φρουρός και άλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν.

Στη συνέχεια, ο δράστης ή οι δράστες διέφυγαν προς το κτίριο του Κοινοβουλίου απ' όπου ακούστηκαν και άλλα πυρά. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για τουλάχιστον 30 πυροβολισμούς μέσα στο Κοινοβούλιο.
Ο ένοπλος πυροβολήθηκε και έπεσε νεκρός κατά την ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία, ενώ το κτίριο αποκλείστηκε. Αστυνομικοί αναζητούν τουλάχιστον έναν ακόμα δράστη της επίθεσης.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]