Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αιφνίδια επιθετική ανακοίνωση της Άγκυρας εναντίον της Κύπρου

Η Άγκυρα κατηγορεί τη Λευκωσία για μονομέρεια στο θέμα της ΑΟΖ
Εξέδωσε νέο ανακοινωθέν το βράδυ του Σαββάτου

Γράφει ο Αθανασόπουλος Αλ. Άγγελος 

Αργά το βράδυ του Σαββάτου 4 Οκτωβρίου, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε νέο ανακοινωθέν σχετικά με τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Στο νέο ανακοινωθέν, η Άγκυρα υπογραμμίζει τον προβληματισμό της εξαιτίας της έναρξης του νέου κύκλου ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ κατηγορώντας τη Λευκωσία για μονομερείς ενέργειες. Η Άγκυρα αναφέρει ότι είναι έτοιμη να παρέχει υποστήριξη στην τουρκοκυπριακή πλευρά για παρόμοιες έρευνες στα κυπριακά χωρικά ύδατα.

«Ζητούμε από την διεθνή κοινότητα να εμποδίσει τις μονομερείς και προκλητικές ενέργειες της Ελληνικής Διοίκησης της Νότιας Κύπρου. Μέχρι να συμβεί αυτό, με απώτερο στόχο την διαφύλαξη των δικαιωμάτων της ΤΔΒΚ σε αυτές τις πηγές, η χώρα μας θα υποστηρίξει την ΤΔΒΚ σε ότι αφορά την αποστολή πλατφόρμας στην περιοχή», υπογραμμίζεται στο νέο ανακοινωθέν.

Σύμφωνα με την Άγκυρα, η ελληνοκυπριακή πλευρά εξακολουθεί να αγνοεί την έκκληση της τουρκοκυπριακής πλευράς για καταμερισμό των πηγών των υδρογονανθράκων. Η τουρκική πλευρά υποστηρίξει την πρόσφατη τοποθέτηση του Υπουργείου Εξωτερικών της «ΤΔΒΚ» σε ότι αφορά την έναρξη ερευνών στο 9ο οικόπεδο της ΤΔΒΚ.

Στο ανακοινωθέν του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών υπογραμμίζεται η σημασία της λύσης του Κυπριακού. Παράλληλα, η Άγκυρα ζητά από την Λευκωσία να λάβει υπόψη της το μερίδιο της τουρκοκυπριακής κοινότητας στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Ελπίζουμε πως η νέα κίνηση δεν θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στον νέο κύκλο των συνομιλιών, οι οποίες ξεκίνησαν με το Κοινό Ανακοινωθέν», επισημαίνει η Άγκυρα.

Η νέα τοποθέτηση της Τουρκίας πλαισιώνεται από νέο σχετικό ανακοινωθέν του επιτελείου του τουρκικού στρατού με το οποίο ενημερώνει την τουρκική κοινή γνώμη ότι η τουρκική φρεγάτα «Γκελίμπολου» παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τον νέο κύκλο ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]