Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκληρή η ήττα των τζιχαντιστών στο Κομπάνι

  • Άρχισαν οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των Κούρδων μέσα στο Κομπάνι
  • Εκατοντάδες τα πτώματα των τζιχαντιστών μέσα στην Κουρδική πόλη
  • Άγνωστος ο αριθμός των νεκρών από τους βομβαρδισμούς στα περίχωρα του Κομπάνι
  • Μαρτυρίες ευρωπαίων αποκαλύπτουν τον δόλιο και εγκληματικό ρόλο της Τουρκίας με δηλώσεις τους για συνεργασία τζιχαντιστών με τον τουρκικό στρατό
Ο Γενικός Διοικητής του Κομπάνι Μεχμούντ Μπερχβεντάν δήλωσε: "Μετά από ένα μήνα αντίστασης, πλέον βήμα-βήμα οδεύουμε προς την νίκη. Ιδιαίτερα την τελευταία εβδομάδα το Κομπάνι έχει γίνει νεκροταφείο για την ISIS".

Ο Μπερχβεντάν τόνισε πως η αντίσταση του Κομπάνι άρχισε πρώτα από τα χωριά και ότι έγινε μια αντίσταση χωριό-χωριό, σπίτι-σπίτι και οικισμός-οικισμός. Ο Μπερχβεντάν είπε πως τις τελευταίες 10-15 μέρες η αντίσταση ήταν στο νότιο και ανατολικό μέτωπο και δήλωσε:
"Μετά από ένα μήνα αντίστασης, πλέον βήμα-βήμα οδεύουμε προς την νίκη. Ιδιαίτερα την τελευταία εβδομάδα το Κομπάνι έχει γίνει νεκροταφείο για την ISIS. Πλέον σε κάθε σπίτι και δρόμο του Κομπάνι, υπάρχουν πτώματα των συμμοριών της ISIS. Στις τελευταίες τρεις μέρες και στα τρία μέτωπα καταγράψαμε μεγάλη πρόοδο. Δεν υπάρχει μέρα πια που να μην τους σκοτώνουμε και να μην κατάσχουμε όπλα τους. Τα βαριά τους όπλα και η μαχητική τους ισχύ έχει σπάσει. Αυτή τη στιγμή και στα τρία μέτωπα στο Κομπάνι αρχίσαμε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις".
Αναφερόμενος σε αυτούς που θέλανε να πέσει το Κομπάνι και δήλωναν πως όπου να είναι πέφτει (σχ. μεταφρ: έτσι είχε δηλώσει ο Ερντογάν), είπε πως αυτοί βλέπουν όνειρα και συνέχισε λέγοντας πως "Η πτώση του Κομπάνι είναι ένα όνειρο και αυτό το όνειρο δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ".

Νορβηγική επιτροπή: Είδαμε συνεργασία Τούρκων στρατιωτών με την ISIS
Τα μέλη της ηγεσίας του κόμματος των Κόκκινων της Νορβηγίας Έρλιγκ Φόλκβορντ και Σβάιν Όλσεν, στην επιστροφή τους από τα σύνορα με το Κομπάνι, κοινοποίησαν με σεμινάριο αυτά που έζησαν εκεί που πήγαν. Τόνισαν πως υπήρξαν μάρτυρες της συνεργασίας Τούρκων στρατιωτών με την ISIS.

Στο σεμινάριο που οργανώθηκε στο Κουρδικό Πολιτιστικό Σύλλογο στο Όσλο της Νορβηγίας, οι Έρλιγκ Φόλκβορντ και Σβάιν Όλσεν, περιέγραψαν τις 4 μέρες που πέρασαν στα σύνορα μεταξύ Κομπάνι και Σούρουτς. Στο σεμινάριο μετείχαν επίσης και αρκετοί Νορβηγοί. Εκεί η επιτροπή έδειξε φωτογραφίες και βίντεο που τράβηξε στην περιοχή. Εντύπωση προκαλεί στο βίντεο η συνεργασία των Τούρκων στρατιωτών με τις συμμορίες της ISIS.

Στο σεμινάριο πρώτος πήρε τον λόγο ο Σβάιν Όλσεν, οποίος ανέφερε πως το Κομπάνι δεν θα πέσει και είπε: "Στα σύνορα οι Τούρκοι στρατιώτες συνεργάζονται με τις συμμορίες της ISIS. Οι συμμορίες πολύ εύκολα περνάνε τα σύνορα και κάνουν επιθέσεις. Και έναντι τούτου, όταν πάει να περάσει κόσμος στο Κομπάνι, εμποδίζεται από τον τουρκικό στρατό. Παρόλα αυτά όμως το Κομπάνι δεν θα πέσει".

Ο Έρλιγκ Φόλκβορντ ανέφερε πως είχαν πολλές επαφές στο Βόρειο Κουρδιστάν και είπε:
¨Συναντηθήκαμε με εκπροσώπους του HDP και των Ασσύριων. Οι Ασσύριοι είναι πολύ ευχαριστημένοι από το σύστημα διακυβέρνησης στην Ροζάβα. Λένε πως είναι και δικό τους σύστημα. Αυτό δείχνει πως στην Ροζάβα δεν ζούνε μόνο Κούρδοι, αλλά όλοι οι λαοί μαζί¨.


Τούρκοι στρατιώτες περιφέρουν νεκρό Κούρδο μαχητή που τον σκότωσαν επειδή προσπάθησε να περάσει από την Τουρκία στο Κομπάνι

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]