Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΗΠΑ και Τουρκία αποκαλύπτουν τα πραγματικά σχέδιά τους

  • Παράνοια! Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να εκπαιδεύσουν μαζί με την Τουρκία τους "μετριοπαθείς ισλαμιστές" της Συρίας 
  • Αντιδρούν και Τούρκοι στρατιωτικοί στην απόφαση που δυναμιτίζει την Μέση Ανατολή 
  • Στόχος τους είναι πάντα η πτώση του Μπασάρ αλ Άσαντ και θυσιάζουν χιλιάδες αθώους για να τον πετύχουν
  • Η ανακοίνωση των ΗΠΑ θα φέρει αντιδράσεις από την Ρωσία που είναι "στριμωγμένη" στην Ουκρανία;
Ένας αριθμος απόστρατων στρατηγών αντέδρασε οργισμένα στην ανακοίνωση του State Department ότι συμφώνησε με την Τουρκία στο θέμα της εκπαίδευσης και τον εξοπλισμό των μετριοπαθών μαχητών της αντιπολίτευσης στη Συρία.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει διάψευση για το θέμα που αναφέρθηκε από το State Department, σημειώνει η τουρκική «Αιντινλίκ», από τον επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε αντιταθεί σε παρόμοια σχέδια και ανακοινώθηκε ότι το θέμα τέθηκε στην ημερήσια διάταξη των συνομιλιών του Χακάν Φιντάν- υφυπουργός της τουρκικής υπηρεσίας πληροφορικών- MİT με την επικεφαλής του συμβουλίου αντιτρομοκρατίας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Αντιδρώντας στην είδηση, ο απόστρατος στρατηγός τεσσάρων αστέρων Edip Başer, προέβη στο ερώτημα: «Αν μια άλλη χώρα εκπαίδευε ομάδες, οι οποίες λένε ότι είναι "μαχητές της ελευθερίας", που εμείς αποκαλούσαμε τρομοκράτες, θα μας άρεσε;».
Ενώ ο απόστρατος υποστράτηγος Hakkı Pekin και ο στρατηγός Naci Beştepe επέστησαν την προσοχή στο γεγονός ότι οι ομάδες αυτές που θα εκπαιδευθούν είναι παράνομες οργανώσεις στη Συρία.

Μετά τη δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η εκπρόσωπος Marie Harf δήλωσε ότι «η Τουρκία έχει συμφωνήσει να παράσχει κατάρτιση και υποστήριξη σε εξοπλισμό σε μετριοπαθείς (ισλαμιστές) της συριακής αντιπολίτευσης», τα βλέμματα έχουν πλέον στραφεί στη συνάντηση που πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα τη Δευτέρα, όπου θα παραστεί η αμερικανική στρατιωτική επιχειρησιακή ομάδα σχεδιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση θα συζητηθούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση στη Συρία, εκτός του θέματος της εκπαίδευσης των τρομοκρατικών ομάδων.

Το μεγάλο ερώτημα - ζήτημα, όμως, είναι η αντίδραση του Πούτιν, ο οποίος γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως η Ουκρανία είναι το ανάχωμα που έχει τοποθετηθεί, η πρόκληση που του δόθηκε για να αντιμετωπίσει προκειμένου να χάσει πολυτιμότατο χρόνο αλλά και συμμάχους, στο πλέον σημαντικό γεωπολιτικό σημείο του πλανήτη, δηλαδή στην Μέση Ανατολή. Οι ΗΠΑ κινούντια γρήγορα, κατανοώντας πως ο επερχόμνος χειμώνας θα ρίξει όλες τις αντιστάσεις της ψευδοκυβέρνησης της Ουκρανίας και την άνοιξη θα είναι πολύ δύσκολη η υλοποίηση και επίτευξη του αμερικανικού σχεδίου, που αφορά μία σημαντική γεωπολιτική αλλαγή στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης και της Εγγύς Ανατολής. Ο χρόνος πιέζει αφόρητα την Ουάσιγκτον, που παρά την άψογη λειτουργία του "εργαλείου" που κατασκεύασε (βλ. τζιχαντιστές) φαίνεται πως ανησυχεί για τις αντοχές του Άσαντ, αλλά και για τη νευρικότητα του Πούτιν. Ο εξοπλισμός και εκπαίδευση των "μετριοπαθών ισλαμιστών" της συριακής αντιπολίτευσης (οι οποίοι επίσης έκοβαν κεφάλια αθώων πολιτών) δημιουργεί νέες συνθήκες τις οποίες είναι βέβαιο πως δεν πρόκειται να τις ανεχθεί η Ρωσία του Πούτιν, ενώ θα δημιουργήσουν και την αντίδραση του Ιράν (πρόσκαιρου συμμάχου για το αμερικανικό άλλοθι) που θα κινηθεί πλέον ανοιχτά εναντίον εκείνων που μετά την Συρία θα κατευθυνθούν για να "τελειώσουν" και το Ιράν...

Πληροφορίες από Εχέδωρος
Σχολιασμός "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]