Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν επιβάλει απόλυτη λογοκρισία στα τουρκικά ΜΜΕ

Mεχμέτ Αλτάν: Τέτοια λογοκρισία δεν είδα σε καμιά περίοδο πραξικοπήματος

Ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Μεχμέτ Αλτάν δήλωσε πως η λογοκρισία που εφαρμόζεται στα ΜΜΕ δεν την έχει δει ούτε σε περιόδους πραξικοπημάτων. Ο Αλτάν υποστήριξε πως στις τηλεοράσεις κανείς δεν μπορεί να πει ελεύθερα την άποψη του και όποιος την λέει δεν τον καλούνε ξανά και πρόσθεσε πως ¨Έζησα όλα τα πραξικοπήματα αλλά δεν είδα ξανά τέτοια λογοκρισία.
Την περίοδο του πραξικοπήματος της 28/2 προσπαθούσαν πολύ αλλά ακόμη και τότε έγραψα. Τέτοιο εκφοβισμό, εξαφάνιση και πίεση δεν την θυμάμαι ούτε σε περιόδους πραξικοπημάτων¨

Ο δημοσιογράφος Αλτάν μετείχε σε συνέδριο με θέμα "Ο ρόλος των ΜΚΟ στις προηγμένες δημοκρατίες" που οργάνωσε το Κέντρο Διαπολιτισμικού Διαλόγου Σμύρνης (IZDIM). Ο Αλτάν αναφέρθηκε στον ρόλο των ΜΚΟ όπως και σε θέματα επικαιρότητας, υπερασπιζόμενος πως μετά από την περίοδ0 17 με 25 Δεκεμβρίου το καθεστώς στην Τουρκία έχει απολέσει την νομιμοποίησή του. Υποστήριξε πως στην Τουρκία πλέον δεν υπάρχει νόμιμο καθεστώς και είπε:
"Η πολιτική εξουσία έχει την λογική του «εγώ θα λέω τα απάντα και σε μένα δεν θα λένε τίποτε». Η κυβέρνηση έβγαλε νόμο ώστε αποφάσεις των δικαστηρίων να μην εφαρμόζονται δύο χρόνια. Εάν όμως εμποδίζεις την απόφαση του δικαστηρίου και τα αστυνομικά μέτρα αυτό σημαίνει πως υπό κάποιο τρόπο έχεις απολέσει την νομιμοποίηση σου. Πρόκειται για χτύπημα κατά των δικαστηρίων, ο νόμος χάνει την εγκυρότητα του".

everbuying gadgets

Ο Αλτάν είπε ακόμη πως "δεν υπάρχει στην Τουρκία μια δημοκρατική δομή και ότι για όσο δεν υπάρχει νόμος για τα πολιτικά κόμματα δεν θα υπάρξει και εκδημοκρατισμός. Ο Αλτάν είπε πως ¨Ένας νόμος που έχει γίνει από τον στρατό, μας υπαγορεύει το πως θα κάνουμε πολιτική. Η δυναμική της κοινωνίας δεν μπορεί να ρυθμίζεται από την λογική μιας στρατιωτικής περιόδου".

Ο Αλτάν είπε πως η εξουσία έχει την λογική πως ¨Εγώ μπορώ να κάνω ότι θέλω και κανείς δεν μπορεί να με δικάσει.
Πρακτορείο Τζιχάν 25/10/2014

Σκιτσογράφος Ρόσον της εφημερίδας Γκάρντιαν: Να σκιτσάρουν όλοι τον Ερντογάν
Στήριξη από σκιτσογράφους παγκοσμίως γνωστούς εκφράστηκε για τον σκιτσογράφο Μουσά Καρτ ο οποίος επειδή ζωγράφισε σκίτσο σχετικά με τις κατηγορίες για διαφθορά κατά του Ερντογάν, δικάστηκε με την κατηγορία της ¨δια του τύπου προσβολής¨ και αθωώθηκε.

Ο σκιτσογράφος της εφημερίδας Γκάρντιαν ως στήριξη προς τον Μουσά Κάρτ άρχισε στο τούιτερ μια καμπάνια. Ο Ρόσον είπε πως ¨Ο πρόεδρος Ερντογάν στην Τουρκία υπέβαλε μήνυση σε σκιτσογράφο που αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 10 ετών¨ και κάλεσε κάθε σκιτσογράφο να σκιτσάρει τον Ερντογάν και να το κοινοποιήσει στο τουίτερ.

Μετά από αυτή την έκκληση του Ρόσον "βρέχει" από σκίτσα σχετικά με τον Ερντογάν.
Να μερικά από αυτά τα σκίτσα που στάλθηκαν:




Πηγή "Τουρκικά Νέα"


everbuying gadgets

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]