Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άγριο ξύλο στο ματς Σερβίας - Αλβανίας για εθνικιστικούς λόγους

Την ώρα του αγώνα εμφανίστηκε η σημαία της "Μεγάλης Αλβανίας" 
Συνελήφθη ο αδερφός του Αλβανού πρωθυπουργού (δείτε βίντεο)

Επεισόδια και σύλληψη του αδελφού του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, σημειώθηκαν στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας, ο οποίος τελικά διακόπηκε. Αφορμή στάθηκε ένα επεισόδιο με τηλεχειριζόμενο αντικείμενο στο οποίο κρεμόταν σημαία με το χάρτη της «μεγάλης Αλβανίας».

Ως υπεύθυνος για το συμβάν θεωρήθηκε ο Όλσι Ράμα, τον οποίο συνέλαβε η σερβική αστυνομία στην εξέδρα των επισήμων, όπου καθόταν η αντιπροσωπεία από την Αλβανία.

Όπως μετέδωσε η σερβική δημόσια τηλεόραση, η αστυνομία έχει βάσιμες υποψίες ότι ο Όλσι Ράμα προκάλεσε το επεισόδιο.

Ολα ξεκίνησαν το 41ο λεπτό της αναμέτρησης όταν πάνω από τον αγωνιστικό χώρο εθάθη να αιωρείται το τηλεκατευθυνόμενο ιπτάμενο αντικείμενο με το λάβαρο.
Αγριο ξύλο στο ματς Σερβίας - Αλβανίας για εθνικιστικούς λόγους - Συνελήφθη ο αδερφός του Αλβανού πρωθυπουργού (δείτε βίντεο), ο οποίος όμως στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος και επέστρεψε αεροπορικώς στα Τίρανα

Ο διαιτητής διέκοψε αμέσως τον αγώνα περιμένοντας να πέσει το ιπτάμενο αντικείμενο. Μετά από μερικά λεπτά και ενώ άρχισε να πέφτει το αντικείμενο ένας Σέρβος ποδοσφαιριστής έπιασε το σχοινί που κρεμόταν από το λάβαρο και το κατέβασε με σκοπό να το απομακρύνει από τον αγωνιστικό χώρο.
Αγριο ξύλο στο ματς Σερβίας - Αλβανίας για εθνικιστικούς λόγους - Συνελήφθη ο αδερφός του Αλβανού πρωθυπουργού (δείτε βίντεο)

Οι Αλβανοί ποδοσφαιριστές έτρεξαν προς το μέρος του και προσπάθησαν να του το πάρουν.

Τότε άρχισαν διαπληκτισμοί ενώ μία ομάδα φιλάθλων εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο, με κάποιους από αυτούς να γρονθοκοπά Αλβανό ποδοσφαιριστή. Ο διαιτητής ζήτησε από τους παίκτες των δύο ομάδων να μπουν στα αποδυτήρια.

Στη διάρκεια των επεισοδίων έπεσε άγριο ξύλο μεταξύ των παικτών. Οι παίκτες της Αλβανίας "έπεσαν" πάνω του για να του πάρουν τη σημαία, οπαδοί της Σερβίας μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, ένας από αυτούς γρονθοκόπησε Αλβανό παίκτη και τα επεισόδια γενικεύτηκαν. Μέχρι και καρέκλες χρησιμοποιήθηκαν για να χτυπήσει ο ένας τον άλλον.

Η αστυνομία έβγαλε όλους τους φιλάθλους από τον αγωνιστικό χώρο, τα πνεύματα ηρέμησαν και οι διαιτητές αποφάσισαν να συνεχιστεί ο αγώνας.

Η αλβανική ομοσπονδία ωστόσο ζήτησε να εκκενωθεί το στάδιο για να επιτρέψει την επιστροφή των ποδοσφαιριστών της. Το αίτημα αυτό απορρίφθηκε και έτσι ο αγώνας διακόπηκε οριστικά και το θέμα παραπέμπεται στην UEFA.

Για άλλη μια φορά ο εθνικισμός επικράτησε του αθλητικού πνεύματος αλλά η ουσία είναι ότι αναζωπυρώνεται η ένταση στην πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης και το Κοσσυφοπέδιο απειλεί πάλι τη σταθερότητα της περιοχής.

Ο συγκεκριμένος αγώνας είχε χαρακτηριστεί εκ προοιμίου "υψηλού κινδύνου" και είχε αποφασιστεί να μην μεταβούν στο Βελιγράδι Αλβανοί φίλαθλοι.

Τα σερβικά ΜΜΕ εκτιμούν ότι η Σερβία θα τιμωρηθεί από την UEFA ως διοργανώτρια και αυτό που, όπως τονίζουν, απομένει είναι να δούμε τι θα γίνει με τους παίκτες από την εθνική ομάδα της Αλβανίας που ήρθαν σε σύγκρουση με τον Σέρβο παίκτη Στέφαν Μίτροβιτς.

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Σερβίας Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς, σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα, απένειμε τα εύσημα στους συμπαίκτες του που λειτούργησαν υποστηρικτικά, όπως τόνισε, απέναντι στους παίκτες της αντίπαλης ομάδας, όταν οι φίλαθλοι εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τη διακοπή της αναμέτρησης.

"Για εμάς, το πλέον σημαντικό είναι ότι ως ομάδα ήμασταν συνέχεια πλάι στην ομάδα της Αλβανίας και προσφέραμε στήριξη στους παίκτες" είπε και πρόσθεσε: "Είναι λυπηρό ότι το ποδόσφαιρο πέρασε στη δεύτερη θέση".

Ο Σέρβος "κάπτεν" είπε ακόμη πως οι παίκτες της Αλβανίας αισθάνθηκαν πως δεν είναι σε θέση να συνεχίσουν ύστερα από τη διακοπή.











 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]