Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γάλα για τον καφέ με το πρόσωπο του Χίτλερ εμφανίστηκε στην Ελβετία

Εστιατόρια στη γερμανόφωνη Ελβετία σέρβιραν από τις αρχές της εβδομάδας καφέ που συνοδευόταν από συσκευασίες γάλακτος με τη φωτογραφία του Χίτλερ και του Μουσολίνι, αποκάλυψε η εφημερίδα «20 Minuten».

Οι μικρές μερίδες γάλακτος που σερβίρονται παραδοσιακά στην Ελβετία μαζί με τον καφέ διανεμήθηκαν σε περίπου 100 εστιατόρια απο μια θυγατρική του ομίλου Migros. Η εταιρεία, η Elsa, ζήτησε συγγνώμη για «αυτό το ασυγχώρητο επεισόδιο».

Υπάρχουν πολλοί συλλέκτες που μαζεύουν τις διακοσμητικές μεμβράνες αυτών των μερίδων γάλακτος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι μεμβράνες είχαν εικονογραφηθεί με βάση παλιούς δακτυλίους πούρων, στο κέντρο των οποίων υπήρχαν τα πορτρέτα του Αδόλφου Χίτλερ και του Μπενίτο Μουσολίνι.

Κατασκευάστηκαν από την εταιρεία Karo, που ειδικεύεται σε αυτό το είδος καλυμμάτων και παρελήφθησαν από την Elsa, οι εσωτερικοί έλεγχοι της οποίας αποδείχτηκαν «ανεπαρκείς».

Αυτή η σειρά μεμβρανών περιλαμβάνει 55 διαφορετικά σχέδια, μεταξύ των οποίων και τα πορτρέτα των δύο δικτατόρων.

Ο όμιλος Migros έχει ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία απόσυρσης του προϊόντος, το οποίο δεν διανεμήθηκε ποτέ σε καταστήματα λιανικού εμπορίου.

Πέρσι, μια παρόμοια υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο στο φεστιβάλ τζαζ του Μοντρέ. Μια φωτογραφία του 4χρονου Γκρεγκορί Βιλμέν, ο οποίος είχε δολοφονηθεί το 1984 στη Βοζ, χρησιμοποιήθηκε από έναν γραφίστα για να εικονογραφήσει μια διαφήμιση στην εφημερίδα του φεστιβάλ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τελικά οι γερμανοί πρέπει να είναι πολύ υπερήφανοι για τον πρόγονό τους και άξιοι συνεχιστές του "έργου" του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]