Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Κούρδοι της Συρίας ξεφτιλίζουν τον Ερντογάν

"Δώστε μας αντιαρματικά κι εμείς θα νικήσουμε τους τζιχαντιστές"

Οι Κούρδοι δεν πρόκειται να πολεμήσουν ως «μισθοφόροι» της Τουρκίας, κατά του προέδρου της Συρίας Άσαντ, ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του κόμματος της Δημοκρατικής Ενότητας των Κούρδων της Συρίας, Σαλίχ Μουσλίμ.

«Πολεμούσαμε κατά του καθεστώτος Άσαντ. Βασανιστήκαμε από το καθεστώς Άσαντ όταν εσείς είχατε επίσημα γεύματα μαζί τους σε Δαμασκό και Άγκυρα. Τώρα μας λέτε να πολεμήσουμε ξανά το καθεστώτος. Έχουμε τη δική μας πολιτική. Εσείς όμως θέλετε να πολεμήσουμε εμείς εναντίον του καθεστώτος και πάλι, αντί για εσάς. Δεν θα το πράξουμε. Οι Κούρδοι έπαψαν να πολεμούν για άλλους», είπε ο Μουσλίμ, απευθυνόμενος στην τουρκική ηγεσία.

Κατόπιν, απευθυνόμενος προς τους δυτικούς είπε πως το μόνο που οι Κούρδοι της Συρίας ζητούν είναι αντιαρματικά όπλα. «Αν πραγματικά θέλετε να μας βοηθήσετε δώστε μας αντιαρματικά. Δεν χρειάζεται καμία χερσαία επιχείρηση σας. Κάτι τέτοιο απλώς θα χειροτέρευε τα πράγματα. Εναντίον ποίου, άλλωστε, θα διεξαχθεί η όποια χερσαία επιχείρηση; Εναντίον του Ισλαμικού Κράτους; Μα το ΙΚ βρίσκεται ήδη στην Κωνσταντινούπολη. Εκδιώξτε το πρώτα από εκεί», είπε με νόημα ο Μουσλίμ.

«Αν μας δοθεί βοήθεια και το Κομπάνι θα κρατήσουμε και το ΙΚ θα νικήσουμε», κατέληξε. «Η Τουρκία επιθυμεί να επαναχαράξει τα σύνορα στην περιοχή όπως αυτή θέλει και να αλλάξει τη δημογραφική της σύνθεση», είπε ο Κούρδος ηγέτης.

Πηγή Defence-Point



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]