Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η πολιτική ρευστότητα «βούτυρο στο ψωμί των Γερμανών

Πέντε χρόνια παρακολουθήσαμε όλο αυτό το θέαμα δολοφονίας του ελληνικού λαού από τους καναπέδες μας, επιδεικνύοντας συμπεριφορά ραγιάδων με καμένη την ψυχή και χωρίς αντιστάσεις, με νοοτροπία, όπως λέει ο λαός «κουραμπιέδων»

Γράφει ο Γιώργος Τράγκας

Ολοκληρώθηκε ο πέμπτος χρόνος κατοχής και μνημονίου. Το χρέος θεωρείται ακόμη μη βιώσιμο. Οι διαβόητες «διαρθρωτικές αλλαγές» συνεχίζονται εξοντώνοντας χιλιάδες Έλληνες – μεγάλα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού. Η περιοχή που γέννησε τον πολιτισμό αντιμετωπίζεται χωρίς κανένα έλεος για τη φυλή που την κατοικεί εδώ και 5.000 χρόνια.

Το Βερολίνο επιδιώκει τον αέναο πολιτικό και οικονομικό ασφυκτικό έλεγχο με ιταμό ύφος και βάρβαρη συμπεριφορά απέναντι στους «ιθαγενείς» της αποικίας. Είναι ολοφάνερο ότι δεν επιθυμεί καμία ουσιαστική απομείωση του χρέους. Όλα τα μέτρα που λαμβάνει και επιβάλλει στοχεύουν στο ξεζούμισμα – λεηλασία κάθε ενεργού εναπομείνατος οικονομικού πόρου. Δεν θέλει καμία πολιτική σταθερότητα. Δεν ενδιαφέρεται αν είναι σε αυτή τη δήθεν «εξουσία» δεξιά ή αριστερή κυβέρνηση. Αρκεί να υπακούει και να προχωρεί το «πείραμα» στην επόμενη φάση του. Θέλουν, όπως έκαναν και με τις εβραϊκές περιουσίες στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, να βάλουν στο χέρι το μεγαλύτερο μέρος όλων των ελληνικών περιουσιών. Δεν έχει σημασία αν σε αυτό βοηθήσει δεξιός ή αριστερός πρωθυπουργός. Ετοιμάζονται, μέσα σε ένα πλέγμα περαιτέρω ποινικοποίησης της ζωής των Ελλήνων, να επιβάλουν τον εφάπαξ φόρο επί της καταγεγραμμένης περιουσίας με το επιχείρημα ότι έτσι… θα γίνει «βιώσιμο» το χρέος, χωρίς όμως (όπως αναφέρει και έκθεση της Bundesbank) να απαλειφθούν τα υπόλοιπα μέτρα λιτότητας!

Πέντε χρόνια παρακολουθούμε όλο αυτό το θέαμα δολοφονίας του ελληνικού λαού από τους καναπέδες μας, επιδεικνύοντας συμπεριφορά ραγιάδων με καμένη την ψυχή και χωρίς αντιστάσεις, με νοοτροπία, όπως λέει ο λαός «κουραμπιέδων». Ουδείς πολιτικός ή άλλος συνήγειρε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού σε γιγαντιαίες κινητοποιήσεις ή σε επιλογές που θα φόβιζαν τους δανειστές για την απώλεια των χρημάτων τους και θα πυροδοτούσαν ένα εκρηκτικό ντόμινο αναταραχών που θα συγκλόνιζε τη Γηραιά Ήπειρο και την Γερμανική κηδεμονία. Παραμείναμε σιωπηλοί και υπέστημεν τη φρίκη και τη θηριωδία της οικονομικής κατοχής με το ίδιο βλέμμα που έχουν τα θύματα των δολοφόνων της τζιχάντ, την ώρα που τελειώνουν οι «μαύροι» δήμιοι τις απειλές και απλώνουν τον σουγιά στον λαιμό του τραγικού θύματος.

Οι καιροί είναι δηλητηριώδεις. Οι Γερμανοί (αλλά, όπως φαίνεται και άλλοι σύμμαχοί μας) δεν έχουν καμία διάθεση να βοηθήσουν. Αντίθετα, με τα μέτρα που παίρνουν, οξύνουν το δημογραφικό πρόβλημα, μειώνουν το προσδόκιμο ζωής και αυξάνουν τη μετανάστευση των εναπομεινάντων νέων και παραγωγικών ανθρώπων που φεύγουν στα πέντε σημεία του ορίζοντα, αναζητώντας εργασία, καριέρα, ευκαιρίες.

Το Βερολίνο χαίρεται να βλέπει να μαχαιρώνεται η Δεξιά με την Αριστερά στην Ελλάδα, και τούμπαλιν. Ανοίγει σαμπάνιες για την ακυβερνησία που μπορεί να προκύψει από αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις.
Η καλύτερή του, αν συνεχίσουν οι Έλληνες να παράγουν το κυρίαρχο στοιχείο του DNA τους: διχόνοια και φθόνο.

Μέχρι τώρα έβαζαν την κεντροδεξιά να μαζεύει τους φόρους, μιλώντας για επανεκκίνηση της οικονομίας. Όλα τα λεφτά πήγαιναν στην μαντάμ Μέρκελ και στις όπισθεν αυτής τράπεζες. Αύριο δεν θα τους ενδιαφέρει αν κάνουν την ίδια δουλειά οι αριστεροί με το επιχείρημα: «τώρα αποδίδεται μεγαλύτερη φορολογική δικαιοσύνη». Αυτό που θέλουν είναι να «πολτοποιήσουν» κινητές και ακίνητες περιουσίες, να «κουρέψουν» καταθέσεις και να προστάξουν τους Έλληνες να παραδώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν, προκειμένου –προσέξτε!- όχι να εξοφλήσουν, αλλά να ανακουφιστούν… εφαρμόζοντας απαραιτήτως τα υπόλοιπα μέτρα λιτότητας!

Την ίδια ώρα, η «αγαπημένη» μας κυρία Μέρκελ μηχανεύεται στα παρασκήνια μία λύση του Μακεδονικού που να βολεύει τους φίλους της, τα Σκόπια ή προωθεί μαζί με άλλους «συνταγές» για το Κυπριακό, το Αιγαίο και τη Θράκη, που αποσκοπούν στη συρρίκνωση του Ελληνισμού, κι έτσι στον αποτελεσματικότερο έλεγχο ενός γερασμένου πληθυσμού, που ούτε λεφτά έχει ούτε την παραγωγική ηλικία για να «ανάψει» πάλι τη «στάχτη» της οικονομίας που θυμίζει το τέλος ενός πολέμου σε ισοπεδωμένη από τους βομβαρδισμούς περιοχή.

Σαμαράς και Τσίπρας μοιάζουν με δύο ξένους στην ίδια πόλη. Ο πρώτος, μιλώντας για απεμπλοκή από το μνημόνιο μέσα στο Βερολίνο, ένιωσε δίπλα του την παγωνιά της πολιτικής απομόνωσης. Ο δεύτερος αντιλαμβάνεται ότι είναι πολύ δύσκολο να βάλεις την πλάτη σου είτε εκείθεν του Ατλαντικού είτε στο Βερολίνο, χωρίς να λες συνεχώς “yes” και χωρίς να κινδυνεύεις από βίαιο τράβηγμα του χαλιού στα εθνικά θέματα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ (είμαι βέβαιος) αισθάνεται πόσο δηλητηριασμένη είναι η ατμόσφαιρα στον Βαλκανικό νότο όσο και στην γύρω περιοχή.

Φωνάζω κάθε πρωί από το ραδιόφωνο ότι πρέπει να υπάρξει ένα πανεθνικό δημοκρατικό μέτωπο πριν η οικονομική κατοχή περάσει σε ερείπια μιάς τραγωδίας παρόμοιας με εκείνης του ’74 στην Κύπρο. Ίσως αυτό που λέω να φαίνεται ουτοπικό, εντελώς εξωπραγματικό, στην Ελλάδα του μνημονίου, όπου οι μισοί θεωρούν τους άλλους μισούς υπεύθυνους για ό,τι συμβαίνει. Έτσι όπως πάμε, όμως, σε λίγο το ισόγειο θα βρίζει τον πρώτο όροφο και ο πρώτος όροφος τον από πάνω όροφο της πολυκατοικίας. Και αυτός που δεν έχει δουλειά θα μισεί αυτόν που έχει και ολιγόωρη απασχόληση. Αυτό επιδιώκουν οι δυνάμεις κατοχής. Γίνεται πιο εύκολη η συγκομιδή των υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Αν οι πολιτικές δυνάμεις πέσουν στην παγίδα μιάς αυξημένης πολιτικής ρευστότητας και αφεθούν ως μαριονέτες στα χέρια των ξένων που αποδεικνύεται ότι δεν είναι καθόλου φίλοι μας, αυτό που θα ζήσουμε (εύχομαι να διαψευστώ) θα είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης μετά το ολοκαύτωμα που έζησε η πατρίδα μας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σκεφτείτε ότι αυτή την εποχή τα αλληλομαχαίρωματα είναι «βούτυρο στο ψωμί» των δανειστών.

Πηγή περιοδικό “Crash”
Τεύχος 34, Οκτώβριος 2014


http://www.crashonline.gr/


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Κύριε Τράγκα σωστά μας τα γράφετε . Έχουν περάσει 5 χρόνια με μνημόνιο και κανένας δημοσιογράφος των καναλιών δεν είπε την αλήθεια στον Ελληνικό λαό. Επειδή πάντα στην κρίση χρέους η πρώτη γραμμή είναι τα ΜΜΕ οι συνάδελφοί σου έπαιξαν τον ρόλο τους στα παιγνίδια των δανειστών και του ντόπιου κεφαλαίου.Ο καναπές δημιουργήθηκε από τα ΜΜΕ που μας βομβάρδιζαν με σενάρια εξόντωσης μας από τους τοποθετημένους σε θέσεις κλειδιά για την είσπραξη φόρων.Δεν υπήρχε μέρα που δεν ήταν και είναι στη τηλεόραση υπουργοί, βουλευτές, γγ, κομματικά στελέχη που θέλανε και θέλουν να μας εξηγήσουν ότι το μνημόνιο ήταν μονόδρομος το 2010 .Σήμερα η πολιτική βούληση είναι να εξέλθουν από το μνημόνιο. Εσείς τι κάνετε ώστε να ενημερώσετε τον Ελληνικό λαό ? Έπρεπε η κυβέρνηση να ρωτά τους δανειστές μας εάν οι δόσεις για την εξόφληση των χρεών στις εφορίες θα είναι περισσότερς ή λιγότερες? Εσείς τι κάνατε για να πιέσετε τους πολιτικούς μας για θετικά μέτρα? Αφού τους αφήαατε να μας εξοντώσουν, έρχεστε τώρα και μας κατηγορείτε για καναπέδες που δεν βγαίνουμε στους δρόμους να φωνάξουμε για τις μειώσεις των μισθών και συντάξεων, το χαράτσι της δεη,την φορολογική επιδρομή στα ακίνητα που κατέστρεψε μιά ολόκληρη τάξη τους οικοδόμους ,που σε 10 ακόμη χρόνια δεν θα υπάρχουν Έλληνες οικοδόμοι αλλά αλλοδαποί .Ο κλάδος σας τι έκανε για την καλύτερη ενημέρωση των Ελλήνων για τον ΕΝΦΙΑ? Το μόνο που έγινε ήταν το ρεπορτάζ με τις ουρές έξω από τις τράπεζες,τις λιποθυμίες και γενικά θέλατε να δείξετε τον φόβο που καλλιεργήθηκε και καλλιεργείτε καθημερινά στους ηλικιωμένους που έχουν ανασφάλειες και τρέχουν στην ουρά να πληρώσουν γιατί φοβούνται το χρέος λόγω ηλικίας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε τραγκα τι λες ;
    Ποιος σαμαρας ; Ποιος τσιπρας ;
    Που ζεις ;
    Και μάθε τραγκα οτι αυτοι που ψήφιζες τόσα χρονια και καμάρωνες και γαλουχιζες τους ανεγκεφαλους του μαντριού σας , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΓΚΑ και στα τέτοια τους η Γ-ελλαδα σας .
    Τι σου είπαν οτι θα σου κάνουν και έκανες κωλοτουμπα ;
    Έχεις λερωμένη την φωλιά τραγκα .......
    Ξοφλημενος και συ......

    Πίσω Ολοι Σας γιουσουφακια , Πίσω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν βλέπω να διαφωνεί ο Τράγκας μαζί σου, αλλά πες μου σε ποιό σημείο κάνει την κωλοτούμπα, γιατι προσπαθώ να το βρω και δεν το βρίσκω. Εκτός και αν σου είπαν ότι ο Τράγκας εκανε τούμπα κι εσύ το έχαψες. Αλήθεια, εσύ τι ψήφιζες όλα αυτά τα χρόνια; Άσε, μην μου πεις. Δεν ψήφιζες κανέναν ή είχες φύγει στο εξωτερικό. Άντε ρε, τρολάκια του κερατά. Αν κάποιος πει την αλήθεια τον σταυρώνετε, επειδή δεν την είπε ο δικός σας ή επειδή δεν είχατε τα $##$@#% να την πείτε εσείς. άντε ρε χαθείτε από δω πέρα. Μάθατε ότι %$$#$%$# και πλάκωσαν και οι γύφτοι

      Διαγραφή
  3. Τράγκας…. ένα από τα μεγαλύτερα πουσταριά της πουλημένης ελληνικής δημοσιογραφίας …Η λύση είναι μια, η θα επαναστατήσει ο λαός, η θα σκλαβωθεί ….Οπου Ελληνας γράψε ….ΜΑΛΑΚΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίος. Τα λες τόσο όμορφα. Αλλά το γιατί δεν μας λες. Κατάλαβες; Όχι τίποτε άλλο, αλλά το μυαλό μου πάει ότι είσαι ή στημένος για να τον συκοφαντήσεις επειδή τα λέει, ή παπαγαλόβλακας που επαναλαμβάνει σαν ηχώ αυτά που ακούει αλλά δεν ξέρει από που, από ποιόν, και γιατί... Άντε μαζευτείτε ρε πανίβλακες. Που σας φταίει ο Τράγκας και καρφώνεστε να ακούτε τους άλλους που πιπιλίζουν τα μυαλά σας και τα έχουν κάνει τραχανά...

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]