Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εκβιασμός Ντράγκι: Χωρίς μνημόνιο δεν αγοράζουμε ελληνικά ομόλογα!

Ενώ οι Ευρωπαίοι έχουν ομολογήσει πως τα Μνημόνια καταστρέφουν την Ελλάδα, επιμένουν στην εκβιαστική εφαρμογή τους, επιδιώκοντας ουσιαστικά να επιφέρουν την ολική καταστροφή στην Ελλάδα!
"Άμα έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς"
Ξεκάθαρος για τις προθέσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας απέναντι στα ελληνικά ομολόγα εμφανίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Μάριο Ντράγκι: Αν η Ελλάδα δεν είναι σε πρόγραμμα τότε δεν θα υπάρχουν αγορές. Όπως μεταδίδει το Reuters η φράση του Ιταλού κεντρικού τραπεζίτη:
«There must be a programme there (for the ECB to buy Greek ABS). No programme, no purchases».
Όπως εξήγησε κάνοντας ειδική αναφορά στην περίπτωση της Ελλάδας και της Κύπρου, των χωρών δηλαδή τα ομόλογα των οποίων έχουν διαβάθμιση χαμηλότερη του ΒΒΒ-, ο κύριος Ντράγκι είπε ότι οι αγορές θα γίνονται με δύο προϋποθέσεις:
 «Η πρώτη είναι να υπάρχουν μια σειρά μέτρων (στις χώρες) που θα μειώνουν τα χρέη για τις συγκεκριμένες αγορές ώστε τα ομόλογα που θα αγοραστούν να έχουν τα ίδια ρίσκα με τα ομολόγα που θα αγοραστούν από αλλού. Και υπάρχει και μια δεύτερη προειδοποίηση, η οποία κατά βάση είναι ότι οι χώρες πρέπει να έχουν ένα εν εξελίξει πρόγραμμα με την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Ανακοινώνοτας το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σχεδίου ο Ιταλός κεντρικό τραπεζίτης είπε ότι οι αγορές τιτλοποιήσεων δανείων (ABS) θα ξεκινήσουν το δ΄ τρίμηνο του 2014 ενώ οι αγορές καλυμμένων ομολόγων θα ξεκινήσουν στα μέσα Οκτωβρίου.

Τα προγράμματα αυτά, που θα έχουν διάρκεια δύο χρόνων, θα βοηθήσουν τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας εκτίμησε ο κ. Ντράγκι, προθέτοντας ότι ο αντίκτυπος των προγραμμάτων θα είναι σημαντικός για τον ισολογισμό της ΕΚΤ.

Παράλληλα δήλωσε ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΕΚΤ να προχωρήσουν στη λήψη και άλλων μέτρων, εάν αυτά αποδειχθούν ανεπαρκή.

Αναφερόμενος στον πληθωρισμό εκτίμησε ότι και φέτος θα παραμείνει χαμηλός και θα αρχίσει να ανεβαίνει το 2015 και το 2016.

Σχόλιο ιστολογίου: Αυτοί είναι οι Ευρωπαίοι, φίλοι, σύμμαχοι, εταίροι και συνοδοιπόροι στην δύσκολη πορεία της Ελλάδας για ανάκαμψη...! Δίκαια αναρωτιέται και ο πιό αφελής: "Δηλαδή, τι θα έκαναν αν δεν ήταν φίλοι μας; Θα μας κήρυτταν τον στρατιωτικό πόλεμο και θα μας βομβάρδιζαν;". Φυσικά, οι μη αφελείς ξέρουν ήδη πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν κηρύξει ανεπίσημο (αλλά κανονικότατο) οικονομικό πόλεμο κατά της Ελλάδας, την οποία θέλουν να κατακτήσουν πλήρως και να την εξαγοράσουν αντί πινακίου φακής... Επιθυμούν την διαιώνιση των μνημονίων, που τους αποφέρουν κέρδη και αδιαφορούν για το ότι αυτά τα μνημόνια καταστρέφουν την Ελλάδα. Ο κάθε Ντράγκι γνωρίζει πολύ καλά πως η αγορά ελληνικών ομολόγων σημαίνει εξαγορά της Ελλάδας. Εξάλλου, η Ελλάδα δεν είναι δική τους πατρίδα για να ανησυχούν από την καταστροφή της...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Οποιος δεν θελει να ζυμώσει δεκα χρονια κοσκινίζει. Τοσα πολλα χρόνια το Ελληνικό Κράτος, με την ανοχή των εκλογικού σώματος που ευθύνεται για τις κυβερνήσεις εδω και 40 χρόνια, ζουσε με δανεικό χωρίς ιχνος εκσυχρονισμού στους τομείς της υγειας, παιδείας, ασφάλισης, τραπεζικής και επιχειρηματικής υποδομής και άλλα. Το ερώτημα ήταν πολλές φορές ανήκουμε στην δύση ή την ανατολή. Τελικα αποφασίσαμε οτι ανήκουμε στην Δύση αλλα αυτό έχει και επιπτωσεις. Τέρμα η σοβιερική οικονομία και ελευθερη αγορά μαζί. Ή το ένα ή το άλλο. Αυτά που δεν καναμε με καλό θα τα κάνουμε με το στανιό. Καταντήσαμε μια χώρα συνταξιούχων και ανέργων και αντε τώρα να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]