Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυτοσυγκράτηση προτείνει το ΝΑΤΟ απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

  • Αυτοσυγκράτηση προτείνει το ΝΑΤΟ απέναντι στις παραβιάσεις των ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου και τις απειλές της Τουρκίας!
  • Αμήχανο το ΝΑΤΟ, αποδεικνύει πως δεν είναι διατεθειμένο να προστατεύσει ούτε τον Καταστατικό Χάρτη της Ίδρυσης και λειτουργίας του, απέναντι στον ημιπαράφρονα Ερντογάν που απειλεί με γενική ανάφλεξη την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής
Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Ο έτερος μεγάλος σύμμαχος της Ελλάδας, το ΝΑΤΟ, με καθαρά στρατιωτική δομή και με καταστατική λειτουργία την προστασία των χωρών - μελών του, έρχεται λίγες ημέρες μετά την δήλωση της συμμάχου Ευρώπης να επαναλάβει την λέξη "αυτοσυγκράτηση" απέναντι στην αποθρασυμένη Τουρκία του νεοθωμανιστή τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τη στιγμή μάλιστα, που η Τουρκία έχει καταστεί τυπικά μέλος των χωρών της Δυτικής Συμμαχίας κατά των τζιχαντιστών και επί της ουσίας έχει αρνηθεί να συμμετάσχει στην στρατιωτική επιχείρηση των χωρών της Δύσης κατά των εξτρεμιστών τζιχαντιστών.
Απορίας άξιο είναι το γεγονός πως καμία χώρα και κανένας δυτικός ηγέτης δεν έχει θέσει θέμα αποπομπής της Τουρκίας από την Ευρωατλαντική στρατιωτική Συμμαχία!!!

Και αφού πήρε το "μήνυμα" ο "έλληνας πρωθυπουργός" Αντώνης Σαμαράς, προτείνει Μεσογειακό διάλογο για την περιφερειακή ασφάλεια και την αποφυγή διάχυσης της κρίσης από τη Συρία και το Ιράκ προκρίνει η Αθήνα έναντι μόνο της στρατιωτικής δράσης, μετά την συνάντησή του με τον νέο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Λίγο νωρίτερα ο κ. Στόλτενμπεργκ είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά την οποία ο γγ του ΝΑΤΟ κάλεσε σε αυτοσυγκράτηση όλες τις πλευρές, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την επιθετική δράση της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ εμφανίστηκε πιστός και αμετακίνητος στην πάγια τακτική τήρησης ίσων αποστάσεων σε ζητήματα που αφορούν ευρύτερα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο, κάλεσε όλους να συγκεντρωθούν στις σημαντικές προκλήσεις που συνιστά η αστάθεια στη Συρία και στο Ιράκ και οι «επιθετικές» πολιτικές της Ρωσίας.

Πρόσθεσε ότι τα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να εστιάσουν στις κρίσεις στην περιφέρεια του ευρωπαϊκού Νότου και στην Ανατολική Ευρώπη. Η εν λόγω αποστροφή θα μπορούσε διασταλτικά να «φωτογραφίζει» την Τουρκία την οποία πάντως δεν κατονόμασε.

Επίσης, ο κ. Στόλτενμπεργκ κάλεσε τη Ρωσία να σταματήσει «να αποσταθεροποιεί την Ουκρανία», ζήτησε από τη Μόσχα «να αποσύρει τα στρατεύματά της» και χαρακτήρισε υπονόμευση των συμφωνιών του Μινσκ, τη διεξαγωγή εκλογών στις περιοχές της Ουκρανίας που ελέγχουν οι αυτονομιστές.

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ αρνήθηκε ότι βρισκόμαστε «σε κατάσταση ψυχρού πολέμου», αλλά κατηγόρησε τη Ρωσία ότι υπονομεύει την εμπιστοσύνη και υπογράμμισε την ανάγκη ισχυρού ΝΑΤΟ σε υψηλή ετοιμότητα. Επίσης, εξήρε τη συμβολή της Ελλάδας στις συμμαχικές αποστολές στο Κόσοβο, το Αφγανιστάν και τη Μεσόγειο.

Ο κ. Βενιζέλος από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι ενημέρωσε τον ΓΓ του ΝΑΤΟ για τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και τριμερή συνεννόηση Αθήνας - Λευκωσίας - Καΐρου. «Αναμένουμε από το ΝΑΤΟ να επιδείξει αλληλεγγύη στις ελληνικές ευαισθησίες», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (μήπως κάποιος πρέπει να πει στον κ. Βενιζέλο πως δεν πρόκειται για "ελληνικές ευαισθησίες", αλλά πρόκειται για ουσιαστικά ελληνικά δικαιωματα και για ελληνική εθνική κυριαρχία που προκύπτει από το Διεθνές Δίκαιο;).

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι ένα παλιό και αξιόπιστο μέλος της Συμμαχίας, ότι η ευρωατλαντική κατεύθυνση συμβάλλει στα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, υπενθύμισε ότι η Αθήνα υπερκαλύπτει τις δεσμεύσεις της για τις αμυντικές δαπάνες και είπε ότι εξήγησε στον γ.γ. του ΝΑΤΟ τους ιστορικούς λόγους, για τους οποίους η ελληνική κοινωνία αναμένει την αλληλεγγύη της Συμμαχίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
  

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]