Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία να μην αφεθεί σε χλωρό κλαδί

Του Πανίκου Παναγιώτου

Επειδή η τουρκική ηγεσία επιδιώκει να παζαρεύσει τη συμμετοχή της στη συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους, επέλεξε τη συγκεκριμένη στιγμή για να αμφισβητήσει με προκλητικό τρόπο την κυπριακή ΑΟΖ και συνάμα να μονιμοποιήσει την αμφισβήτηση μέσω τετελεσμένων γεγονότων. Πρόκειται για τη συνήθη πρακτική της, με μπαμπέσικη συμπεριφορά. Από τον καιρό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σχεδόν τίποτα δεν άλλαξε. Θέλει να κερδίζει πολύ περισσότερα απ’ αυτά που υποτίθεται δίνει.

Για πρώτη φορά, όμως, στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια, ακόμη και αγανάκτηση, για την στάση της Άγκυρας. Κυβέρνηση, Κογκρέσο, πολιτικοί αναλυτές και ΜΜΕ θεωρούν ότι ο Ερντογάν ξεπέρασε κάθε όριο. Οι αντιδράσεις κατά της Τουρκίας είναι έντονες και πολυδιάστατες. «Έπειτα από όλη αυτή την ανθρωπιστική καταστροφή, η Τουρκία επινοεί λόγους να μη δράσει ώστε να αποφευχθεί μια ακόμη καταστροφή», δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, προσθέτοντας ότι «μια σύμμαχος του ΝΑΤΟ δεν ενεργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο, τη στιγμή που εκτυλίσσεται μια κόλαση σε τόσο κοντινή απόσταση από τα σύνορά της».

Ενδεικτικό του νέου κλίματος ήταν και το κύριο άρθρο της Γουόλ Στριτ Τζέρναλ στο οποίο διατυπώθηκε η άποψη ότι ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν «απολογήθηκε σε λάθος ανθρώπους και για τους λάθος λόγους», υπογραμμίζοντας ότι «αυτά που είπε (για την Τουρκία) είναι αλήθειες».

Σε συνδυασμό με τη ρήξη στις σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ, αλλά και με αραβικά κράτη, αναδεικνύεται ενδεχομένως μοναδική ευκαιρία για τον ελληνισμό ώστε με συγκροτημένη στρατηγική και συντονισμό κινήσεων Αθήνας-Λευκωσίας-Ομογένειας να διαμορφωθεί νέο πλαίσιο υπεράσπισης και διεκδίκησης των εθνικών δικαίων για την Κύπρο, το Αιγαίο, την ΑΟΖ, τον πολιτισμό και την ειρήνη. Η Τουρκία όχι μόνο δεν πρέπει να εκλεγεί μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά να μην αφεθεί σε χλωρό κλαδί. Να αποκαλυφθεί, να προβληθεί και να καταγγελθεί σε όλα τα περιφερειακά και διεθνή βήματα η υποκριτική και ιμπεριαλιστική πολιτική της.

Μόνο έτσι θα βοηθηθεί και ο τουρκικός λαός για να συμβάλει στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου, στην αναγνώριση των δικαιωμάτων του κουρδικού λαού και στην εδραίωση της σταθερότητας στην χώρα του και στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]