Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ολλανδική εισαγγελία θεωρεί αρχηγό κόμματος ως υποκινητή φυλεκτικού μίσους

Για ανάκριση καλεί ολλανδική εισαγγελία τον Χερτ Βίλντερς, αρχηγό του αντιμεταναστευτικού κόμματος PVV, θεωρώντας τον ύποπτο υποκίνησης φυλετικού μίσους για σχόλιά του κατά των Μαροκινών.

«Θεωρείται ύποπτος για τη διατύπωση υβριστικών δηλώσεων κατά τμήματος του πληθυσμού με βάση τη φυλή και για υποκίνηση μίσους και διακριτικής μεταχείρισης» ανακοίνωσε η εισαγγελία.

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης μετά τις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου, ο Βίλντερς είχε απευθύνει στους υποστηρικτές του την ερώτηση αν θέλουν «λιγότερους ή περισσότερους Μαροκινούς στην πόλη τους και στην Ολλανδία». «Λιγότερους! Λιγότερους! Λιγότερους!» απάντησε το πλήθος. «Θα το φροντίσουμε» απάντησε τότε ο Βίλντερς.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν σκάνδαλο στη χώρα, έξοδο στελεχών από το λαϊκιστικό κόμμα του και άνευ προηγουμένου κύμα διαμαρτυριών. Περισσότερες από 6.400 προσφυγές έχουν κατατεθεί εναντίον του από πολίτες.

Έπειτα από έρευνα, η εισαγγελία κατέληξε ότι οι δηλώσεις είναι πιθανόν να συνιστούν αδίκημα, αλλά δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν θα ασκηθεί δίωξη εναντίον του.

Ο Γκέερτ Βίλντερς έχει απαλλαγεί το 2011 από κατηγορίες για υποκίνηση φυλετικού μίσους, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι οι δηλώσεις του κατευθύνονταν κατά θρησκείας, του Ισλάμ, και όχι κατά συγκεκριμένης φυλετικής ομάδας.

Γνωστός για τις εμπρηστικές του δηλώσεις, ο Γκέερτ Βίλντερς έχει κατά το παρελθόν συγκρίνει το Κοράνιο με το Mein Kampf του Αδόλφου Χίτλερ και έχει χαρακτηρίσει το Ισλάμ φασιστική θρησκεία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]