Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πήρε ψήφο, όχι και εμπιστοσύνη

H κυβέρνηση πήρε μια «πύρρειο νίκη» στη Βουλή, καθώς έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης για να συνεχίσει, ωστόσο όλα δείχνουν ότι δεν μπορεί να συγκεντρώσει τις 180 ψήφους που χρειάζεται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. 155 «ναι», 131 «όχι» και δύο «παρών».

«Παράταση» για τη συνέχιση του έργου της έλαβε η κυβέρνηση, που είδε τη Βουλή των Ελλήνων να της δίνει ψήφο εμπιστοσύνης με 155 θετικές ψήφους.

Στην ουσία, η συγκυβέρνηση των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ «κατάφερε» να συσπειρώσει τους βουλευτές της ενόψει της κατάθεσης του Προϋπολογισμού, ωστόσο έδειξε πως δεν μπορεί να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό των 180 βουλευτών που χρειάζονται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι 155 που ψήφισαν «ναι», έναντι 131 «όχι» και δύο «παρών», έδωσαν έτσι μια μικρή παράταση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που πανηγύρισε για μια ακόμα φορά την… έξοδο από το μνημόνιο, την ώρα που τα στοιχεία δείχνουν ότι η κοινωνία ουσιαστικά καταρρέει.

Στα της ψηφοφορίας, οι δύο βουλευτές που δήλωσαν παρών, ήταν οι ανεξάρτητοι Γρηγόρης Ψαριανός και η Αικατερίνη Μάρκου. Συνολικά ψήφισαν 288 βουλευτές και από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Νταβρής ο οποίος είχε δηλώσει ότι θα είναι «απών ωσεί παρών», ο επίσης ανεξάρτητος Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Γιώργος Σταθάκης, όπως και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της ΧΑ και ο επίσης προφυλακισμένος ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας.

Σαμαράς: Βγαίνουμε από το Μνημόνιο

«Γιατί η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, γιατί δεν θα αφήσουμε τίποτα να εμποδίσει την έξοδο από την κρίση. Γιατί αν γινόταν κάτι τέτοιο, η Ελλάδα θα γύρναγε πίσω» είπε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός και σημείωσε πως η ψήφος εμπιστοσύνης δίνει τη σταθερότητα που χρειάζεται να κάνει τα τελευταία βήματα, μετά από ένα μαραθώνιο 2,5 ετών.

Ακόμα, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει άμεσα η συνταγματική αναθεώρηση.

Τσίπρας: Εκλογές τώρα

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον πρωθυπουργό να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στο λαό να αποφασίσει.

Όσο για τους λόγους που ζητήθηκε η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «ο λόγος είναι ένας και μοναδικός: η απελπισία της κυβέρνησης μπροστά στα συσσωρευμένα αδιέξοδα. Η πρόταση κατατέθηκε για να περιοριστούν οι διαρροές».

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για τον «έσχατο εμπαιγμό» της κυβέρνησης: «Ισχυρίζεστε πως η χώρα ετοιμάζεται να βγει από το Μνημόνιο. Εσείς δεν λέγατε πως το Μνημόνιο είναι καλό; Πότε γίνατε αντιμνημονιακοί;».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «η ψήφος εμπιστοσύνης δεν είναι προκαταβολή ψήφου υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας» και συμπλήρωσε πως «παρουσιάζουμε ολοκληρωμένο σχέδιο από την κρίση», ενώ επιτέθηκε για μια ακόμα φορά στον ΣΥΡΙΖΑ.

«H λύση είναι εκλογές και μετά κυβέρνηση εθνικής ενότητας με στόχο τη διαγραφή του χρέους, τη βίαια μείωση της φορολογίας κάτω από τα επίπεδα των γειτονικών χωρών και τη διασφάλιση των εθνικών θεμάτων…», υποστήριξε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ενώ ο ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης υπογράμμισε πως «η αλλαγή πολιτικής σε προοδευτική κατεύθυνση προϋποθέτει αλλαγή κυβέρνησης» και συμπλήρωσε πως «η σημερινή κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί να εφαρμόσει προοδευτική πολιτική».

Τέλος, η πρόεδρος της Κ.Ο. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα εξαπέλυσε διμέτωπη επίθεση σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνοντας κάλεσμα στο λαό να μη δεχθεί να έχει μειωμένες απαιτήσεις

Πηγή efsyn


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Υπήρχε περίπτωση τα γλυφτρόνια - βουλευτές να έχαναν δυο μηνών αποζημιώσεις; Το αποτέλεσμα ήταν εκ των προτέρων γνωστό.
    Οι δε σοφοί αρχηγοί μας φλόμωσαν στις μπαρούφες και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και οι 300 +1 ειναι δωσίλογοι .
    Ούτε Σύνταγμα ουτε νόμοι ουτε κυβερνηση υπάρχει στην πραγματικότητα και το μέλλον σκοτεινό και τρομερό και ολα τα αλλα ειναι για να κοιτούν οι ηλίθιοι το δένδρο ενώ το δάσος εγινε κάρβουνο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]