Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η παράσταση της μεταπολίτευσης δεν θα τελειώσει αν δεν τραγουδήσει και η «χοντρή κυρία»

Μπορεί η «χοντρή κυρία», δηλαδή η Αριστερά να μην κυβέρνησε τη χώρα η ίδια (αντίθετα κυβέρνησαν πολλοί προερχόμενοι από την Αριστερά), αλλά είναι απόλυτα συνυπεύθυνη για τα πάντα. Έγινε απόλυτα συστημική, δεν κατήγγειλε ούτε πολέμησε το σύστημα, αλλά βολεύτηκε μέσα στο σύστημα.

Βολεύτηκε με τις προνομίες του συστήματος και έχοντας το κοινωνικό ηθικό πλεονέκτημα, κυριάρχησε στα γράμματα, στον πνευματικό, στον εκπαιδευτικό, στον δημοσιογραφικό, στον καλλιτεχνικό κόσμο, αλλά και στον ιδεολογικό χώρο. Κάλυψε ιδεολογικά τον απόλυτο κρατισμό του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ο οποίος οδήγησε σε πολιτική πελατεία, στην διαπλοκή και σε κρατικοδίαιτο παρασιτισμό με τα κρατικά δάνεια και τα χρήματα των φορολογουμένων. Ταυτόχρονα πολλοί προερχόμενοι από το χώρο της Αριστεράς, κατέλαβαν σημαντικές πολιτικές θέσεις και άλλοι έγιναν κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, συγκεντρώνοντας πλούτο και δύναμη.

Μετά την αποτυχία της Δεξιάς και του Σοσιαλισμού, αντί ο λαός να αντιληφθεί τι έχει συμβεί, αντί να συνειδητοποιήσει ότι είναι ολόκληρο το σύστημα προβληματικό και ειδικότερα οι θεσμοί του (ένα σύστημα το οποίο διευκόλυνε ένα 1% κάποιων Ελλήνων να κατέχει το 56,1% της Ελλάδας και ένα 10% να κατέχει το 87% της χώρας), αντίθετα στρέφεται προς ό,τι του έχει απομείνει ως ελπίδα μέσα στο σύστημα, δηλαδή προς την συστημική Αριστερά για να τον σώσει.

Το πάρτι της μεταπολίτευσης λοιπόν δεν θα τελειώσει, αν δεν «τραγουδήσει» – κυβερνήσει και η Αριστερά και μάλιστα τώρα που είναι τα δύσκολα και όχι με τις πλάτες των άφθονων δανεικών. Δυστυχώς ή ευτυχώς είναι το τίμημα που πρέπει οριστικά να πληρώσει και η Αριστερά, η οποία μέχρι τώρα, έπαιζε πολιτικά εκ του ασφαλούς. Μόνο έτσι θα απελευθερωθεί η λαϊκή συνείδηση. Διαφορετικά η σκέψη για μια κυβέρνηση της Αριστεράς, θα εξακολουθήσει να παραμένει απωθημένο για τις μεγάλες λαϊκές μάζες.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να αφήσει επιτέλους πίσω του τα συμπλέγματα και τις αερολογίες της Αριστεράς και της Δεξιάς και να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα κατάματα. Και αυτή δεν είναι άλλη από την ανατροπή του συστήματος που τον πτώχευσε.

Πέτρος Χασάπης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]