Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ομολογία ντροπής των ΗΠΑ που εγκαταλείπει τους Κούρδους στο Κομπάνι

  • Πλήρης ικανοποίηση των αιτημάτων του σουλτάνου Ερντογάν από τις ΗΠΑ, επιβεβαιώνει την ύπαρξη εγκληματικής μυστικής συμφωνίας, που δολοφονεί χιλιάδες Κούρδους 
  • Κέρι: «Στρατηγικός στόχος δεν είναι η υπεράσπιση του Κομπάνι»
  • Στόχος η δημιουργία νεκρής ζώνης - ασφαλείας μέσα στη Συρία, δηλαδή κατοχή συριακού εδάφους από την Τουρκία; 
  • Τι σημαίνει για την ευρύτερη περιοχή η "υποταγή" των ΗΠΑ στους σχεδιασμούς του ισλαμιστή τούρκου Προέδρου;
Οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία είναι έτοιμες «να εξετάσουν» το ενδεχόμενο δημιουργίας ζώνης ασφαλείας μεταξύ της Συρίας και της Τουρκίας, δήλωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Τζον Κέρι και Φίλιπ Χάμοντ αντίστοιχα στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, ενώ οι ΗΠΑ σημειώνουν ότι η υπεράσπιση του κουρδικού Κομπάνι δεν αποτελεί «στρατηγικό στόχο».

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

«Η ιδέα μιας ζώνης ασφαλείας έχει αναφερθεί. Τώρα πρέπει να εξετάσουμε με τους άλλους συμμάχους και εταίρους μας τι εννοούμε με τη ζώνη ασφαλείας και πώς θα λειτουργήσει, όμως σίγουρα δεν θα ήθελα να το αποκλείσω σε αυτή τη φάση», είπε ο κ. Χάμοντ.

«Η ζώνη ασφαλείας είναι μια ιδέα που υπάρχει. Αξίζει να την εξετάσουμε, αξίζει να τη δούμε πολύ-πολύ προσεκτικά», σημείωσε ο κ. Κέρι, επαναλαμβάνοντας την επιφυλακτική θέση που έχουν υιοθετήσει οι ΗΠΑ στο ζήτημα.

Ο κ. Κέρι πρόσθεσε ότι η αποτροπή της πτώσης της πόλης Κομπάνι στα χέρια των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους δεν είναι στρατηγικός στόχος των ΗΠΑ.

«Όσο φοβερό κι αν είναι να παρακολουθούμε απευθείας τι συμβαίνει στο Κομπάνι, πρέπει να αποστασιοποιηθούμε και να κατανοήσουμε τον στρατηγικό στόχο», είπε.
«Ανησυχούμε πολύ για τους κατοίκους του Κομπάνι που μάχονται κατά των τρομοκρατών του Ι.Κ.», πρόσθεσε οΑαμερικανός υπουργός.
Παρόλα αυτά «οι αρχικοί στόχοι των προσπαθειών μας είναι τα κέντρα διοίκησης και ελέγχου και οι υποδομές του Ι.Κ.», εξήγησε ο Κέρι. «Προσπαθούμε να στερήσουμε από το Ι.Κ. γενικότερα την ικανότητά του να διεξάγει αυτό τον πόλεμο, όχι μόνο στο Κομπάνι, αλλά σε ολόκληρη τη Συρία και το Ιράκ», υπογράμμισε.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι αναμένει «τις επόμενες ώρες και ημέρες» την απόφαση της Τουρκίας, η οποία έχει ζητήσει να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και να δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας στη Συρία, αλλά και να καταβληθούν μεγαλύτερες προσπάθειες εναντίον του σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, ώστε να αναλάβει τον ρόλο που προτίθεται να διαδραματίσει στη μάχη εναντίον των τζιχαντιστών.

Μετά από τις τελευταίες αυτές -ταπεινωτικές για τις ΗΠΑ- εξελίξεις, όλα τα κράτη που γειτονεύουν με την Τουρκία του ισλαμιστή νεοθωμανιστή Ταγίπ Ερντογάν, θα πρέπει να πάρουν έκτακτα μέτρα προστασίας και άμυνάς τους, αφού κανείς δεν μπορεί πλέον να υπολογίσει τι άλλο θα επιχειρήσει ο Ερντογάν που νιώθει παντοδύναμος, από τη στιγμή που οι ΗΠΑ συνεργάζονται στον απόλυτο βαθμό για να ικανοποιήσουν τις όποιες απαιτήσεις του.
Κάποιοι στην κυβέρνηση της Ελλάδας, θα πρέπει να σκεφθούν -έστω και την ύστατη στιγμή- τις τεράστιες ευθύνες τους απέναντι στην επιθετικότητα του Ταγίπ Ερντογάν, κι αυτό επειδή η Τουρκία έχει δηλώσει ποικιλοτρόπως πως μέσα στους στόχους της είναι και η μείωση της Ελληνικής κυριαρχίας επί του συνόλου Αιγαίου και των νησιών του, επί της ΑΟΖ και... φυσικά επί της Κύπρου.

Πηγή GrCitizen


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]