Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνελήφθη γερμανός κατάσκοπος στην Κω

Αηδία έχει καταντήσει η στρατολόγηση πρακτόρων χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από χώρες που ενδιαφέρονται να συλλέξουν στρατιωτικές πληροφορίες στην Ελλάδα… Στο νέο επεισόδιο του σίριαλ, συνελήφθη χθες στην Κω, 65χρονος υπήκοος Γερμανίας που κατοικεί τα τελευταία δύο χρόνια στη νήσο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για κατασκοπεία. Τη σύλληψη έκαναν τα στελέχη του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας.
 
Ο κατηγορούμενος είχε προσεγγίσει στρατιωτικό φυλάκιο στο νησί με ΙΧΕ αυτοκίνητο και έπαιρνε φωτογραφίες. Η συμπεριφορά του κίνησε υποψίες και η Ασφάλεια του νησιού, αξιοποιώντας τα στοιχεία που δόθηκαν, τον εντόπισε και τον συνέλαβε μερικές ώρες μετά.

Στο αυτοκίνητο του Γερμανού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κιάλια και διόπτρα (αν δεν κάνουμε λάθος είναι αυστηρά ελεγχόμενο υλικό, άρα καταγεγραμμένο, ώστε να μας επιτρέψει να εντοπίσουμε τον προμηθευτή του Γερμανού «ΘΒ»), καθώς επίσης και τρεις κάρτες μνήμης φωτογραφικής μηχανής.

Στο σπίτι όπου διέμενε ο Γερμανός, κατασχέθηκαν δύο ατζέντες και άλλα έγγραφα με χειρόγραφες σημειώσεις, εξωτερικός σκληρός δίσκος, δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές και tablet, πέντε USB «φλασάκια» μεταφοράς-αποθήκευσης αρχείων, δύο κασέτες βιντεοκάμερας και κινητό τηλέφωνο. Όλα στάλθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για την περαιτέρω διενέργεια εξειδικευμένων επιστημονικών ερευνών.

Στις χειρόγραφες δε σημειώσεις υπήρχαν καταγεγραμμένες συντεταγμένες, που αντιστοιχούσαν σε θέσεις στρατοπέδων, δημοσίων υπηρεσιών και κτιρίων της νήσου Κω… Ποιος να ενδιαφέρεται για τέτοιες πληροφορίες, ποιος να’ ναι… Στη γνωστή διαφήμιση θα ήταν «χώρα απροσάρμοστη με συμπεριφορά τραμπούκου, με εφτά γράμματα»…

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]