Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διπλό "χαστούκι" στην Τουρκία του ισλαμιστή Ερντογάν

Δικαίωμά σου να μη θέλεις να συνεργαστείς για την απόκρουση των αιμοσταγών ισλαμιστών φίλων σου στο Κομπάνι, μην περιμένεις όμως να σε λαμβάνουμε υπόψη και να μη μιλάμε σε όλους τους υπόλοιπους, επειδή έτσι το θέλησες…

Αυτό είναι ουσιαστικά το μήνυμα από τη δήλωση της εκπροσώπου του State Department, Τζεν Ψάκι, η οποία παραδέχθηκε ότι οι ΗΠΑ διεξάγουν απευθείας συνομιλίες με τους Κούρδους της Συρίας…

«Είχαμε επαφές μέσω τρίτων με το PYD (το κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης των Κούρδων της Συρίας). Από το περασμένο Σαββατοκύριακο όμως ξεκινήσαμε απευθείας επαφές», είπε η Πσάκι, η οποία δήλωσε πως τις επαφές με τους Κούρδους διεξάγει ειδικός απεσταλμένος του State Department.

Το κόμμα των Κούρδων της Συρίας έχει στενές επαφές με το ΡΚΚ των Κούρδων της Τουρκίας, η οποία προσέβλεπε στην παρούσα κρίση, στην καθυπόταξη, αν όχι στην εξαφάνιση αμφοτέρων.

Γερμανικά όπλα στο ΡΚΚ
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αξιωματούχος κόμματος που μετέχει στον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό η Γερμανία να εφοδιάσει με οπλισμό το ΡΚΚ, στον αγώνα του κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Η Γερμανία έχει ήδη στείλει όπλα στους Κούρδους του Ιράκ, αλλά η καγκελάριος Μέρκελ, είχε μέχρι στιγμής, αποκλείσει το ενδεχόμενο παροχής υποστήριξης στο ΡΚΚ. Φαίνεται πως τώρα τα δεδομένα αλλάζουν. Φυσικά η Τουρκία είναι κάθετα αντίθετη σε αυτό το ενδεχόμενο.

«Γνωρίζουμε τα προβλήματα που έχει η Τουρκία με το ΡΚΚ, όμως το να μένει κανείς απλός θεατής την ώρα που το ΙΚ πολιορκεί σημαντικές συνοριακές πόλεις, δεν είναι λύση», είπε ο Φόλκερ Κάουντερ, δεξί χέρι της Μέρκελ, μιλώντας στο περιοδικό Der Spiegel.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]