Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι "yes men" στηρίζουν τον "πέφτουμε στα τέσσερα"!

Ο λαός έδωσε χθες ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου

Εντάξει, μην φωνάζετε, ο τίτλος είναι προβοκατόρικος. Πλην όμως, δυστυχώς αυτή είναι η συνταγματική πραγματικότητα και εξηγούμαστε αμέσως.

Κατ’ αρχήν αναρωτηθείτε, αν αποδέχεστε το ισχύον πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και το ισχύον Σύνταγμα που την θεσπίζει; Το αποδέχεστε; Εμείς δεν το αποδεχόμαστε. Απλά είμαστε υποχρεωμένοι να το εφαρμόζουμε. Άλλο όμως να το αποδέχεσαι όπως είναι και άλλο να πασχίζεις να το αλλάξεις.

Αφού το αποδέχεστε (ή έστω αναγκαστικά το εφαρμόζετε), σκεφτείτε λοιπόν τι πολίτευμα είναι αυτό της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας; Είναι αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Δηλαδή, επειδή ολόκληρος ο λαός δεν μπορεί να συγκεντρωθεί σε μια Πνύκα, εκλέγει κάποιους κατά τόπους αντιπροσώπους του (βουλευτές), οι οποίοι συγκεντρώνονται στο Κοινοβούλιο και αποφασίζουν.

Αυτό ακριβώς έγινε χθες βράδυ. Ο λαός μέσω των αντιπροσώπων του, αποφάσισε να στηρίξει την κυβέρνηση. Αυτό λέει το Σύνταγμα, αυτό και έγινε. Η απόλυτη πλειοψηφία των αντιπροσώπων του λαού, δηλαδή 155 λαϊκοί αντιπρόσωποι ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην εξουσία της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Υπενθυμίζουμε ότι, με βάση το Σύνταγμά μας, ψηφίσαμε στις 12-6-2012 και δώσαμε στη μεν ΝΔ περίπου 30%, στο δε ΠΑΣΟΚ περίπου 13%, σύνολο 43%. Αυτό το ποσοστό αναγνωρίζει το Σύνταγμα στην κυβέρνηση και κανένα άλλο. Εκλογές θα ξαναγίνουν νόμιμα στις 12-6-2016. Μέχρι τότε, τα δύο κόμματα θα έχουν 43%. Κανείς απολύτως δεν μπορεί να ρίξει αυτή την κυβέρνηση, πέρα από τους ίδιους τους δικούς μας αντιπροσώπους. Και εφόσον οι αντιπρόσωποί μας δεν την ρίχνουν, η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να συνεχίσει το όποιο έργο της. Υπάρχει μήπως κάποια αντίρρηση επ’ αυτού;

Βέβαια, υπάρχει το εμπόδιο της εκλογής του ΠτΔ και επομένως μάλλον εκεί θα πέσει η κυβέρνηση (εκτός και εάν…). Όμως η εκλογή του ΠτΔ είναι ένα τυχαίο γεγονός και δεν συμβαίνει κάθε τόσο. Δυστυχώς δεν έτυχε αυτό, όταν ο κ. Παπανδρέου υπέγραφε τα μνημόνια και ταυτόχρονα υποδούλωνε τη χώρα στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Εμείς οι πολίτες, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα ούτε να παρέμβουμε με ένα δημοψήφισμα με λαϊκή πρωτοβουλία, ούτε να ανακαλέσουμε τους αντιπροσώπους μας. Αυτό είναι το πολιτικό μας σύστημα, όπως ακριβώς το ορίζει το Σύνταγμά μας. Ένα Σύνταγμα εξάλλου του οποίου οι όποιες αλλαγές του ίδιου, είναι της αποκλειστικής αρμοδιότητας του πολιτικού προσωπικού

Ίσως σε κάποιους να μην αρέσει η πιο πάνω άποψη. Ίσως και να τους εκνευρίζει. Αλλά, αν δεν θέλουμε να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας, αυτή δυστυχώς είναι η αλήθεια.

Διαφωνούμε; δεν μας αρέσει αυτό το σύστημα; Τότε ας αλλάξουμε όλοι μαζί το Σύνταγμα. Διαφορετικά, ας συνεχίζουμε να κτυπάμε με λύσσα τα πλήκτρα του πληκτρολογίου, χωρίς επιτέλους να συντονιζόμαστε και να συμφωνούμε πάνω σ’ αυτό το θέμα και ας αφήσουμε τους εξουσιαστές, τους οποίους προβλέπει το Σύνταγμα, να κάνουν το έργο τους.

Πέτρος Χασάπης

Σχόλιο ιστολογίου: Ναι, αυτό το Σύνταγμα πρέπει, απαιτείται, να αλλάξει. Την ευθύνη για την χθεσινή ψήφο δεν την έχει ο λαός. Ο λαός εξαπατήθηκε, από ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ του κοινού ποινικού δικαίου, που όμως έχουν εξασφαλίσει την ποινική ατιμωρησία τους, επεμβαινοντας επί του Συντάγματος και αλλοιώνοντας την βασική του αρχή, που είναι η προστασία του πολιτεύματος, της χώρας και των πολιτών.
Έτσι, ο οποιοσδήποτε πολιτικός ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ μπορεί ανεμπόδιστα να προχωρεί σε οποιεσδήποτε προεκλογικές δηλώσεις, τις οποίες την επομένη των εκλογών τις αποσύρει, εφαρμόζοντας τα αντίθετα από τα όσα διέδιδε και υποσχόταν!
Έτσι, εξαπατώντας τον λαό, αλλά και επιτρέποντας την λειτουργία πολιτικών συντεχνιών (βλ. κόμματα) να λειτουργούν υπέρ των συντεχνιακών συμφερόντων (βλ. διασπάθιση δημοσίου χρήματος για κάλυψη όλων των κομματικών αναγκών) και εις βάρος των εθνικών συμφερόντων ακόμη και του συνόλου των όσων με σαφήνεια ορίζει το Σύνταγμα της χώρας. Πρόκειται, επί της ουσίας για "νόμιμη" οργάνωση και λειτουργία εγκληματικών ομάδων, πολιτικών συμμοριών, που έχουν αλλοιώσει το Σύνταγμα και που λειτουργούν ατιμώρητα υπεράνω των νόμων προς όφελος των ιδίων και των χορηγών τους. Όπως πολύ επιτυχημένα έχει λεχθεί, "ενώ σε άλλες χώρες τους αποκαλούν μαφία, στην Ελλάδα τους λένε κυβέρνηση"...
Αυτό το Σύνταγμα ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να αλλάξει, γιατί είναι Σύνταγμα ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ και η αντιμετώπισή τους είναι κύρια ευθύνη της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Όμως, για να μπορεί να παρέμβει η Δικαιοσύνη, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος σχετικός θεσμός απατείται, επίσης, η δημιουργία ανεξάρτητων θεσμικών φορέων, τους οποίους δεν θα μπορεί ο οποιοσδήποτε πολιτικός ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ να πλησιάζει με οποιοδήποτε τρόπο.
Η χώρα μας αντιμετωπίζει κύρια πρόβλημα θεσμών, με αποτέλεσμα την περαιτέρω δημιουργία ενός τεράστιου πλήθους άλλων προβλημάτων, τα οποία αποδομούν το Σύνταγμα αλλά και το σύνολο της κοινωνίας, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί στις οποιασδήποτε ορέξεις του οιουδήποτε κοινού πολιτικού ΑΠΑΤΕΩΝΑ.
Ναι, η ευθύνη είναι των πολιτών, αλλά όχι για την ψήφο εμπιστοσύνης των συντεχιακών κομματικών υπαλλήλων (βλ. βουλευτές). Η ευθύνη των πολιτών έγκειται στο ότι συνεχίζει να υπακούει στις παράνομες εντολές μίας κατοχικής κυβέρνησης ανδρείκελων, που αδιαφορούν για το Σύνταγμα (το παραβιάζουν σε κάθε τους απόφαση) και για το αύριο της χώρας.
Η πρόταση για αντίδραση, είναι σαφής. Αλλά όχι για αντίδραση στους δρόμους, αφού αυτού του είδους οι αντιδράσεις είναι ελεγχόμενες (έχει αποδειχθεί πολλάκις) από το εκάστοτε κυβερνητικό πολιτικό σχήμα.
Η αντίδραση των πολιτών, εάν συμβεί, πρέπει να είναι στοχευμένη στην πηγή από όπου προσλαμβάνει ενέργει το ισχύον πολιτικό σύστημα και οι κυβερνητικοί εκφραστές του.
Εάν δεν υπάρξει "πάγωμα" της οποιασδήποτε οικονομικής συναλλαγής, έναρξη μίας ολικής απεργίας (και μην ισχυριστούν - αναρωτηθούν κάποιοι που ακόμη εργάζονται για το πως θα ζήσουν, γιατί είναι οι ίδιοι που φωνάζουν ότι δεν μπορούν να ζήσουν με τις ισχύουσες συνθήκες, πόσω δε μάλλον με τις επερχόμενες κατά πολύ σκληρότερες και επ' αορίστου εφαρμογής κυβερνητικές αποφάσεις) η οποία θα έχει μία μόνο απαίτηση: άμεση πτώση της κυβέρνησης, δημιουργία προσωρινής κυβέρνησης από τις διοικήσεις των θεσμικών οργάνων και άμεση προφυλάκιση του συνόλου των πολιτικών προσώπων που μετείχαν άμεσα ή έμμεσα σε οποιασδήποτε μορφής κυβέρνηση και διαχείριση εξουσίας, φυσικά και των δημοσίων οικονομικών.
Ναι, η ευθύνη είναι των πολιτών, επειδή συνεχίζουν να επιτρέπουν τους κομματικούς υπαλλήλους (βλ. βουλευτές) να κυκλοφορούν στους δρόμους των εκλογικών τους περιφερειών.
Ναι, η ευθύνη είναι των πολιτών, επειδή εμμένουν να δέχονται τις διαχωριστικές γραμμές που έχουν τοποθετήσει τα κόμματα για να τους χωρίζουν.
Ναι, η ευθύνη είναι των πολιτών, γιατί επιτρέπουν σε ΨΕΥΤΕΣ και ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ να τους εμπαίζουν και να τους καταστρέφουν, ενώ οι ίδιοι απολαμβάνουν πλήθος αγαθών και σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν σε σημείο πλουτισμού και υπερπλουτισμού.
Όμως, την ευθύνη της ψήφου εμπιστοσύνης δεν την έχουν οι πολίτες, επειδή το συντεχνιακά τροποποιημένο Σύνταγμα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την των πολιτών άποψη στα κρίσιμα - κομβικά σημεία διακυβέρνησης της χώρας. Είναι τραγικό, αλλά αυτό το Σύνταγμα, επιτρέπει στους κατ' εξακολούθηση (επί σαράντα χρόνια) βιαστές του και καταστροφείς της χώρας, να μην τιμωρούνται, αλλά να τολμούν να εμφανίζονται και ως "σωτήρες" της χώρας που οι ίδιοι έχουν καταστρέψει!
Τελικά, εάν δεν είμαστε σε θέση να βρούμε τον τρόπο που θα σωθούμε από την καταστροφή που τόσο επιμελημένα (και επί χρόνια) μας ετοίμασαν, ας σωπάσουμε και ας δεχθούμε την μετατροπή μας από πολίτες σε δούλους... Στο σημείο που βρισκόμαστε, είναι πολλά περισσότερα εκείνα που μας ενώνουν, από όλα τα άλλα (βλ. κόμματα) που μας χωρίζουν....


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Το σχόλιο του Ιστολογίου είναι Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Ο!!!
    Και η πρόταση σωστή.
    Θα ήταν απορίας άξιον, όμως, το πόσο ``κοιμισμένος`` κατήντησε ο Λαός, που ενεπνεύσθη την Δημοκρατία, εάν δεν γνωρίζαμε την μακρόχρονη πλύση εγκεφάλου, ώστε αυτός ο Λαός να νιώθει σήμερα ένοχος, ανήμπορος & αποπροσανατολισμένος.

    Ευθύνες? Υπάρχουν στον καθένα μας, κατ` αναλογίαν...
    Η μεγαλύτερη ευθύνη, όμως, αντιστοιχεί σ` αυτούς, που (εκτός των αναφερθέντων εγκλημάτων) φρόντισαν να φέρουν τους Πολίτες σε τέτοια σύγχυση & τέτοια δυσπιστεία, ώστε να κινδυνεύει, πλέον, να αναγνωρίσει τις ό,ποιες ειλικρινείς προθέσεις ενός μελλοντικού Ηγέτου, εάν αυτός & οψέποτε ήθελε προκύψει.
    Το ΕΓΚΛΗΜΑ τους είναι, λοιπόν, ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ & δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί & παραγραφεί, στον ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ.

    Ποιός ωφελείται από αυτό το έγκλημα?
    Μα, οι συγκεκριμένοι εντολοδόχοι πολιτικοί, τα παπαγαλάκια τους, οι πάσης φύσεως διαπλεκόμενοι & ...their Master`s voice.

    Κρίμα, που δεν καταφέραμε, ως τώρα, να ΟΜΟΝΟΗΣΟΥΜΕ για κάτι τόσο ιερό, την ΕΠΙΒΙΩΣΗ μας & να πράξουμε τα δέοντα...
    Τουλάχιστον, μία ΣΤΑΣΗ ΑΓΟΡΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ, έστω για μία εβδομάδα!!!
    Αντ` αυτού, τους αφήνουμε να μας οδηγήσουν εκεί, βήμα-βήμα. Μόνο, που τότε θα είναι αργά & η ΣΤΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ θα είναι αναπόφευκτη, λόγω ...πλήρους ανέχειας.
    Σε άλλες χώρες, το κάνουν αυτομάτως, ακόμη & όταν ακριβαίνει ένα προϊόν.

    Αργούμε πολύ & εκείνοι ``τρίβουν τα χέρια τους``...

    art

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]