Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θυσία στις σκοπιμότητες και παράπλευρη απώλεια το Κομπάνι για τις ΗΠΑ

Αντέχουν οι Κούρδοι υπερασπιστές της πόλης Κομπάνι και, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν μέχρι χθες βράδυ οι Αμερικανοί, εξακολουθούν να ελέγχουν τα δύο τρίτα της πόλης-φάντασμα.

Ωστόσο, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν καταφέρει να αποκτήσουν σταθερά προγεφυρώματα στο υπόλοιπο τμήμα και -δεδομένης της υπεροπλίας τους σε αριθμό και οπλισμό, αλλά και της αδιαφορίας τους όσον αφορά το κόστος σε ανθρώπινες ζωές- αργά ή γρήγορα αναμένεται ότι θα την καταλάβουν.

Αλλωστε, η διαφωνία Τουρκίας, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ αναφορικά με τους όρους εμπλοκής της πρώτης, αλλά και η άρνηση των Κούρδων να δεχτούν τους όρους της Άγκυρας, αποκόπτει ουσιαστικά τους μαχητές του Κομπάνι από κάθε δίαυλο ενίσχυσής τους.

Χθες, χαρακτηριστικά, ο νέος γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, απέκλεισε ουσιαστικά το σενάριο δημιουργίας ουδέτερης ζώνης στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία -με αποτέλεσμα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να χαρακτηρίσει «μη ρεαλιστική» κάθε σκέψη για μονομερή χερσαία επέμβαση από την πλευρά της χώρας του.

Πρακτικά, λοιπόν, πέρα από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, το Κομπάνι θεωρείται ήδη για τη Δύση μια «παράπλευρη απώλεια» αυτού του πολέμου. Στον οποίο, όπως επανέλαβε ο Τζον Κέρι, η στρατηγική χαράσσεται ακόμη.

Η Ουάσιγκτον στέλνει στρατιωτική ομάδα στην Τουρκία για τις δράσεις κατά του ΙΚ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν μια στρατιωτική ομάδα στην Άγκυρα την επόμενη εβδομάδα για συνομιλίες με την τουρκική κυβέρνηση η οποία εμφανίζεται απρόθυμη να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, ανέφερε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Δύο Αμερικανοί απεσταλμένοι έχουν ήδη συζητήσει τις τελευταίες ώρες στην τουρκική πρωτεύουσα την "επείγουσα και έγκαιρη δράση" που πρέπει να ληφθεί από κοινού με την Τουρκία για την πρόληψη της εξάπλωσης της οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους.

«Η αμερικανική στρατιωτική ομάδα θα επισκεφθεί την Άγκυρα την επόμενη εβδομάδα για να δώσει συνέχεια στις συζητήσεις αυτές σε στρατιωτικό επίπεδο» δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]