Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Η χειροβομβίδα της ΠΓΔΜ θα σκάσει πολύ σύντομα»

«Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους για τον συμβιβασμό που ετοιμάζουν για την ονομασία της ΠΓΔΜ. Και ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς. Γιατί αλλιώς η χειροβομβίδα των Σκοπίων θα σκάσει πολύ σύντομα».
Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλες χτες ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και την απερίγραπτη ομιλία του κ. Βενιζέλου στη Γ.Σ. του ΟΗΕ.

«Περίμενα από τον κ. Σαμαρά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλία στη Χαλκιδική να κάνει έστω και μία μικρή αναφορά στους αγώνες του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή για την προάσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Ούτε καν το δάκρυ του εθνάρχη δεν θυμήθηκαν να συμπεριλάβουν στο επετειακό βίντεο», σημείωσε ο πρόεδρος του «Πατρίδα».

«Σήμερα, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνει από το βήμα του ΟΗΕ ότι η Ελλάδα έχει ήδη δεχτεί και προτείνει μία αμοιβαία αποδεκτή σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από το όνομα «Μακεδονία».
Την ίδια ώρα ο κ. Σαμαράς χρησιμοποιεί επανειλημμένα τον όρο «Ελληνική Μακεδονία», όταν αναφέρεται στην μακεδονική γη, αφήνοντας ορθάνοιχτο το παράθυρο για την ύπαρξη ενδεχομένως και άλλης Μακεδονίας», σημειώνει, προσθέτοντας ότι όλα δείχνουν ότι «οδηγούμαστε σε εθνική ήττα με ανυπολόγιστες διαστάσεις. Είναι η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Πολύ φοβάμαι ότι η χειροβομβίδα των Σκοπίων θα σκάσει πολύ σύντομα, με συνέπειες τραγικές για τον Ελληνισμό».

Ν. Οικονόμου
Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]