Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Bρέθηκε και τέταρτος ομαδικός τάφος έξω από το Ντονιέτσκ

Διεθνής καταδίκη για τη βάναυση σφαγή

Ομάδες ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων από μη κυβερνητικές οργανωτικές για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν καταφθάσει στην περιοχή όπου βρέθηκαν οι ομαδικοί τάφοι αμάχων, στο ανθρακωρυχείο Κομουνάρ, έξω από το Ντονιέτσκ. Οι ομάδες των διεθνών παρατηρητών καταδικάζουν τη βάναυση σφαγή που αποκάλυψαν οι ομαδικοί τάφοι, οι οποίοι, όπως επιβεβαιώνει και ο ΟΑΣΕ βρίσκονται σε περιοχές που ήλεγχαν οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ειδικής Φρουράς του Κιέβου.

Οι διεθνείς εμπειρογνώμονες έκαναν επιτόπιο έλεγχο στους τάφους, είδαν φωτογραφίες από τα θύματα, μίλησαν με τους περίοικους αλλά και με συγγενείς των θυμάτων και καταδικάζουν απερίφραστα που τις βάναυσες σφαγές και την κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σύμφωνα με τις έρευνες, τα θύματα ήταν δεμένα και πυροβολήθηκαν στο κεφάλι.
Οι ακτιβιστές κάνουν έκκληση στον ΟΗΕ, το ΕυρωπαΪκό Συμβούλιο, τον ΟΑΣΕ αλλά και τα διεθνή ΜΜΕ να πιέσουν προς την κατεύθυνση της σύστασης διεθνούς επιτροπής για την διεξαγωγή αμερόπληπτης και αντικειμενικής έρευνας, ώστε οι ένοχοι να βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη, σύμφωνα με τις αρχές του διεθνούς δικαίου.

Και τέταρτος ομαδικός τάφος

Στο μεταξύ οι αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ ανακοίνωσαν την ύπαρξη κι άλλου ομαδικού τάφου στο χωριό Νίσνιαγια Κρίνκα, όπου δρούσαν μέχρι πριν δύο εβδομάδες τα Τάγματα Της Ουκρανικής Εθνικής Φρουράς. Ηδη έχει ξεκινήσει η εκταφή προκειμένου να διαπιστωθεί ο αριθμός των θυμάτων.

Το ρόλο ουκρανών αξιωματούχων στην απόκρυψη της γενοκτονίας των ρωσόφωνων στο Ντονμπάς διερευνά η Μόσχα

Tη συμμετοχή ατόμων που ενεργούν στο όνομα του Γενικού Εισαγγελέα Διώξεων της Ουκρανίας στην απόκρυψη της γενοκτονίας του ρωσόφωνου πληθυσμού στο Ντονμπάς διερευνά η Επιτροπή Ερευνών της Ρωσίας. Οπως δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Βλαντίμιρ Μάρκιν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, «η ολιγωρία και η αμυντική στάση που κρατούν ορισμένα άτομα που δρούν εξ' ονόματος του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα της Ουκρανίας μας εξωθεί στην έναρξη ερευνών για το ρόλο τους στην απόκρυψη της γενοκτονίας του ρωσόφωνου πληθυσμού που έλαβε χώρα τους τελευταίους μήνες στο Ντονμπάς».

Νωρίτερα το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως διέταξε ποινική έρευνα κατά αξιωματούχων της Επιτροπής Ερευνών της Ρωσίας για τα κακουργήματα και την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διεξάγεται στις περιοχές της νοτιοανατολικής Ουκρανίας. Η ποινική έρευνα αφορά σε «παρεμβολές στο έργο της αστυνομίας, και στήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων».

Η ρωσική Επιτροπή Ερευνών εξετάζει τις βιαιοπραγίες και τις επιθέσεις με βαρύ οπλισμό κατά αμάχων, στις περιοχές Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ, οι οποίες στοίχησαν τη ζωή χιλιάδων αθώων ανθρώπων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]