Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έχουμε κυβέρνηση διεφθαρμένων, πιστεύουν 9 στους 10 Έλληνες

Πάνω από 9 στους 10 έλληνες πιστεύουν ότι κυβερνητικοί εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς!
Μόλις 14% των Ελλήνων δηλώνει ότι αποδέχεται την κυβέρνηση Σαμαρά και τα πεπραγμένα της, ενώ πάνω από εννέα στους δέκα θεωρεί ότι εντός της κυβέρνησης υπάρχουν εκτεταμένα φαινόμενα διαφθοράς, αναφέρει η Global States of Mind 2014 που συντάσσει κάθε χρόνο η εταιρεία δημοσκοπήσεων Gallup.

Οι «επιδόσεις» αυτές καθιστούν την Ελλάδα την χώρα με τον τρίτο μικρότερο βαθμό αποδοχής της κυβέρνησής της, πίσω μόνο από την Βουλγαρία και την Βοσνία Ερζεγοβίνη, κατά την ίδια πηγή.
Ελλάδα και Βοσνία ισοβαθμούν στην κορυφή, ως προς την κυβερνητική διαφθορά.

Η αποδοχή των πεπραγμένων της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τους Έλληνες φτάνει το 23%, ενώ για την γερμανική πολιτική το ποσοστό είναι μεγαλύτερο, στο 29%. Για τους μεγάλους οικονομικούς οργανισμούς (όπως το ΔΝΤ) το ποσοστό αυτό είναι πολύ χαμηλότερο, στο 19%.

Η έρευνα παραθέτει επίσης ως σημαντικό στοιχείο το πολύ υψηλό ποσοστό ανεργίας στην χώρα μας, το οποίο φτάνει στο 27,3%, το υψηλότερο μεταξύ των πρώτων χωρών.

Στο συνοδευτικό κείμενο γίνεται εκτενής αναφορά στα μέτρα λιτότητας που υιοθετήθηκαν προκειμένου η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους και δανεισμού.

Παρότι η χώρα αναβαθμίστηκε πρόσφατα από διεθνείς οίκους αξιολόγησης, οι πολίτες υποφέρουν ακόμη από τα μέτρα αυτά, κατά την ίδια έκθεση.

Το ινστιτούτο, το οποίο λειτουργεί περισσότερα από 40 γραφεία σε 27 χώρες, έχει έδρα στην Ουάσιγκτον, ενώ το ερευνητικό κέντρο του βρίσκεται στην Ομάχα της Νεμπράσκα. Ιδρύθηκε από τον Αμερικανό Georges Gallup.

Αναλυτικά, οι 12 κυβερνήσεις του κόσμου με την μικρότερη δημοτικότητα:

12η θέση: Ισπανία
11η θέση: Πορτογαλία
10η θέση: Τζαμάικα
9η Θέση: Κόστα Ρίκα
8η Θέση: Ρουμανία
7η Θέση: Περού
6η θέση: Πακιστάν
5η θέση: Μολδαβία
4η Θέση: Τσεχία
3η Θέση: Ελλάδα
2η Θέση: Βουλγαρία
1η Θέση: Βοσνία- Ερζεγοβίνη

Πηγή NewsBomb


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]