Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Washington Post: Αμφιλεγόμενη η στάση της Τουρκίας

Στην έναρξη των αεροπορικών επιθέσεων κατά του ISIS στη Συρία, στην στρατηγική Ομπάμα αλλά κυρίως στην αμφιλεγόμενη στάση της Τουρκίας έναντι των Ισλαμιστών αναφέρεται κύριο άρθρο της WASHINGTON POST με τίτλο «U.S. airstrikes in Syria signal a new battlefield».

Όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, εάν οι αεροπορικές επιθέσεις αποτελούν αναγνώριση ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος πολεμώντας το μόνο στο Ιράκ και αφήνοντας καταφύγιο στη Συρία, τότε είναι καλοδεχούμενες.
Η απόφαση του Προέδρου Ομπάμα, όπως και εκείνη του Αυγούστου στο Ιράκ, είναι δικαιολογημένη καθώς αφορά στη διάσωση ευάλωτων πληθυσμών, των Κούρδων της Συρίας σε αυτή την περίπτωση. Για την ακρίβεια η κατάσταση στη βόρεια Συρία είναι πιο σύνθετη από εκείνη που αντιμετώπισε ο Πρόεδρος Ομπάμα στο όρος Sinjar του Ιράκ τον Αύγουστο.
Η περιοχή που δέχεται την επίθεση του ISIS ελέγχεται από το Kurdish Democratic Union Party, το οποίο είναι σύμμαχο με το ΡΚΚ της Τουρκίας.
Μολονότι υπάρχει εκεχειρία μεταξύ του ΡΚΚ και της τουρκικής κυβέρνησης οι σχέσεις μεταξύ τους είναι περιορισμένες, ενώ η Άγκυρα αρνήθηκε να στηρίξει τους Κούρδους της Συρίας.
Η Τουρκία έκλεισε την Κυριακή μέρος των συνόρων της με τη Συρία, στην προσπάθειά της προφανώς να αποτρέψει την είσοδο Κούρδων στη Συρία για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος.

Η αντιπαραγωγική αυτή πράξη αποτελεί μέρος της αμφιλεγόμενης έως τώρα στάσης της Τουρκίας έναντι του Ισλαμικού Κράτους. Η κυβέρνηση Ερντογάν είχε αρνηθεί να υπογράψει τη δέσμευση για την καταπολέμηση των εξτρεμιστών που είχαν συντάξει οι ΗΠΑ και τα αραβικά κράτη, κάνοντας μνεία στο γεγονός της ομηρείας 49 Τούρκων διπλωματών από το Ισλαμικό Κράτος.
Οι εν λόγω κρατούμενοι απελευθερώθηκαν το Σαββατοκύριακο υπό συνθήκες για τις οποίες αρνήθηκαν να εξηγήσουν οι Τούρκοι αξιωματούχοι. Δεν υπάρχει ωστόσο καμία ένδειξη ότι ο κ. Ερντογάν θα είναι τώρα περισσότερο πρόθυμος από ό,τι ήταν πριν να συνδράμει ή να στηρίξει ανοιχτά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία ή στο Ιράκ.

Πηγή Washington Post


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]