Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα πρόκληση του NATO στην Ρωσία

Αεροπορική άσκηση από 12 χώρες του ΝΑΤΟ θα αρχίσουν στην Τσεχία στις 3 Σεπτεμβρίου
Άσκηση του ΝΑΤΟ στην δυτική Ουκρανία

Μετάφραση Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή: “Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!”

Στις αρχές του φθινοπώρου στην Τσεχία, διεξάγεται μεγάλης κλίμακας αεροπορική άσκηση του ΝΑΤΟ. Στην άσκηση «Ample Strike 2014», συμμετέχουν 12 χώρες μέλη της συμμαχίας, με τουλάχιστον 30 μαχητικά αεροσκάφη και μαχητικά ελικόπτερα, καθώς και περίπου 50 αντιαεροπορικά συστήματα και βοηθητικό εξοπλισμό.

Η μεγάλης κλίμακας αεροπορική άσκηση του ΝΑΤΟ θα διαρκέσει από 3 έως 15 Σεπτεμβρίου, δήλωσε στο πρακτορείο RIA Novosti η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ. Στην άσκηση, εκτός από τους οικοδεσπότες Τσέχους, συμμετέχουν το Βέλγιο, η Μεγάλη Βρετανία, η Ουγγαρία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Δανία, η Λιθουανία, η Λετονία, η Σλοβακία, η Εσθονία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

«Στη διεθνή άσκηση του ΝΑΤΟ στην Τσεχική Δημοκρατία θα λάβουν μέρος 1.100 Τσέχοι και 300 ξένοι στρατιωτικοί, που αντιπροσωπεύουν τα 11 κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ», δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του ΝΑΤΟ Μ. Ντβόρζακ.

Επίσης στην δυτική Ουκρανία θα πραγματοποιηθεί η χερσαία στρατιωτική άσκηση «Rapid Trident», από 16 έως τις 26 Σεπ. 2014, από χίλιους τουλάχιστον στρατιώτες των χωρών του ΝΑΤΟ.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην φάση σχεδιασμού», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρώπη, αντιπλοίαρχος Gregory Hicks.

Η άσκηση «Rapid Trident», κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι η πρώτη περίπτωση παρουσίας αμερικανικών χερσαίων στρατευμάτων στο έδαφος της Ουκρανίας, από την αρχή της επιχείρησης των δυνάμεων ασφαλείας του Κιέβου στην ανατολική Ουκρανία, τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, αναφέρει το πρακτορείο RIA "Novosti" επικαλούμενο το Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στο πλαίσιο της άσκησης θα συμμετέχουν 200 αμερικανοί στρατιώτες καθώς επίσης στρατιώτες από την Ουκρανία, το Αζερμπαϊτζάν, την Βρετανία, τον Καναδά, την Γεωργία, την Γερμανία, την Λετονία, την Λιθουανία, την Μολδαβία, την Νορβηγία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Ισπανία. Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων θα φθάνει τα χίλια άτομα

Οι ασκήσεις πιθανότατα θα επικεντρωθούν στην εκτέλεση σεναρίων επιχειρήσεων διατήρησης της ειρήνης.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να καθυστερήσουν την προγραμματισμένη για τον Ιούλιο κοινή στρατιωτική άσκηση στην Ουκρανία. Οι εμπειρογνώμονες σημείωσαν ότι η απόφαση για την αναβολή της άσκησης, σε μία μεταγενέστερη ημερομηνία, έγινε στο πλαίσιο της γεωπολιτικής αστάθειας στην Ουκρανία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]