Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πόρισμα πτήσης ΜΗ17: Το αεροπλάνο της Malaysia Airlines κατερρίφθη

Χτυπήθηκε από "ιπτάμενα αντικείμενα" πάνω από την Ουκρανία 

Σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα, το Boeing της πτήσης MH17 χτυπήθηκε στον αέρα από "αντικείμενα" που προήλθαν από τον εξωτερικό χώρο, όπως έλεγαν και οι αρχικές εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για βλήμα.

Το πόρισμα για τη μοιραία πτήση που κατέπεσε στην ανατολική Ουκρανία στις 17 Ιουλίου, αναμεταδίδεται από το Russia Today.

Σύμφωνα με το πόρισμα η άτρακτος του αεροσκάφους χτυπήθηκε όχι από ένα, αλλά από πολλαπλά "ιπτάμενα αντικείμενα".
Η ανακοίνωση των Ολλανδών εμπειρογνωμόνων της Dutch Safety Board που έχουν αναλάβει τις έρευνες:
"Flight MH17 with a Boeing 777-200 operated by Malaysia Airlines broke up in the air probably as the result of structural damage caused by a large number of high-energy objects that penetrated the aircraft from outside"
Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η συντριβή προήλθε από εσωτερικά αίτια για τα οποία ευθύνεται η εταιρεία, πρόσθεσαν οι Ολλανδοί εμπειρογνώμονες οι οποίοι προχώρησαν σε ιδιαιτέρως ενδελεχή ανάλυση των ευρημάτων από το σημείο της τραγωδίας.

Δείτε νεότερο ρεπορτάζ του Russia Today από την περιοχή, στην οποία υπάρχουν συντρίμμια την ώρα που οι μάχες στην ανατολική Ουκρανία συνεχίζονται παρά την άτυπη εκεχειρία:



Το Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines το οποίο εκτελούσε την πτήση από την Ολλανδία στη Μαλαισία, εξερράγη εν πτήσει και συνετρίβη την 17η Ιουλίου στην ανατολική Ουκρανία. Μετέφερε 298 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους 193 Ολλανδούς υπηκόους.

Το Κίεβο και οι Δυτικοί υποστηρίζουν ότι για την τραγωδία ευθύνονται οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες. Οι αυτονομιστές και η κυβέρνηση της Ρωσίας κατηγορούν το Κίεβο.

Οι διεθνείς συμφωνίες προβλέπουν υπό κανονικές συνθήκες την έκδοση ενός προκαταρτικού πορίσματος μέσα σε 30 ημέρες έπειτα από μια αεροπορική καταστροφή, αλλά «η περίπλοκη κατάσταση» στην Ουκρανία καθυστέρησε το έργο των ερευνητών.

Τα στελέχη της OVV δεν κατέστη αρχικά δυνατό να μεταβούν στον τόπο της καταστροφής, όπου η αναζήτηση για σορούς ή ανθρώπινα υπολείμματα και υπάρχοντα των θυμάτων και συντρίμμια του αεροσκάφους διακόπηκε πολλές φορές λόγω των μαχών ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και τους φιλορώσους αντάρτες.

Τα λεγόμενα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους αναλύονται ακόμα στην Βρετανία, από τη βρετανική υπηρεσία διερεύνησης αεροπορικών δυστυχημάτων. Η διεύθυνση της έρευνας ανατέθηκε στην Ολλανδία, τη χώρα που είχε τα περισσότερα θύματα.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]