Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Ισραήλ κατέρριψε drone της Συρίας

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) καταρρίπτει τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος που εισήλθε στον εναέριο χώρο του Ισραήλ από την Συρία

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή: “Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!”


Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε την Κυριακή, ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος που εισήλθε στο ισραηλινό εναέριο χώρο από τη Συρία, με την χρήση πυραύλων Patriot, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του στρατού. Ο ίδιος ανέφερε ότι το drone είχε απογειωθεί από την περιοχή Quneitra στην Συρία, κοντά στο σύνορα με το Ισραήλ.

«Οι IDF δεν θα ανεχθούν καμία παραβίαση της κυριαρχίας του κράτους του Ισραήλ», υπογράμμισε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωση του.

Σύμφωνα με ισραηλινούς ανώτατους αξιωματικούς το drone, ανήκε πιθανόν στο στρατιωτικό καθεστώς του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Άσαντ, και εισήλθε στον εναέριο χώρο από λάθος.

Σχολιάζοντας σχετικά με την παρακολούθηση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Moshe Ya'alon δήλωσε ότι, «το στρατιωτικό προσωπικό των αντιαεροπορικών μονάδων του Ισραήλ επέδειξε για άλλη μια φορά την υψηλή εγρήγορση και τον άριστο επαγγελματισμό του».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Ισραήλ, δεν θα επιτρέψει «οποιαδήποτε παραβίαση της κυριαρχίας ή οποιασδήποτε άλλης προσπάθειας να βλαφθούν άμαχοι και στρατιώτες στο Βορρά, είτε εκούσια είτε ακούσια. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε αποδείξει άλλωστε ότι, η υπομονή μας στις προσπάθειες να μας βλάψουν είναι μικρή, και αν κάποιος προσπαθήσει να μας δοκιμάσει, να ξέρετε πώς θα απαντήσουμε επιθετικά».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]