Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Casus Belli η προκλητικότητα του Ερντογάν

Το αντιρατσιστικό και ο Σουλτάνος

Η κυβέρνηση Σαμαρά δημιουργεί ρωγμή στα εθνικά θέματα και δη στην εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία της χώρας

Κατά την πενηντάλεπτη άτυπη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον τούρκο πρόεδρο, στο πλαίσιο της ΣυνόδουΚορυφής του ΝΑΤΟ στο Νιούπορτ της Ουαλίας, μεταξύ των άλλων ο κ. Ερντογάν ζήτησε ενημέρρωση σχετικά με την ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου, εκφράζοντας την ανησυχία του για προβλήματα που ενδεχομένως θα δημιουργήσει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Η Ελληνική πλευρά απάντησε ότι πρόκειται για πράξη εναρμόνισης με το διεθνές δίκαιο και τις ευρωπαϊκές αποφάσεις και αποτελεί ιστορικού χαρακτήρα παρέμβαση που αφορά τον σεβασμό της μνήμης των θυμάτων και όχι τις σχέσεις της Ελλάδας με τη σύγχρονη ιστορία.

Πριν από λίγο καιρό, στη διάρκεια προεκλογικής του εκστρατείας, ήταν ο ίδιος ο τούρκος πρόεδρος που είχε πει ότι οι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα «συνιστούν γενοκτονία». Δήλωσε για την ακρίβεια: «Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των Ισραηλινών επιχειρήσεων και αυτών των ναζί και του Χίτλερ; Είναι ρατσισμός, φασισμός. Αυτό που γίνεται στη Γάζα έρχεται να αναβιώσει το πνεύμα του κακού και τη διαστροφή του Χίτλερ».

Άρα, έχει ιστορική άποψη για το τι συνιστά γενοκτονία και μάλιστα τη διατρανώνει ευθαρσώς δημόσια ενώπιον της παγκοσμίου κοινής γνώμης. Και άρα θα έχει ακουστά και τη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Νεότουρκους. Οι δυτικές πηγές κάνουν λόγο για 1,5 εκατομμύριο σφαγιασθέντες. Επίσης, είναι βέβαιο ότι θα έχει υπόψη του και τη γενοκτονία των Ποντίων, που πραγματοποιήθηκε από το ειδικευμένο σε σφαγές κίνημα των Νεότουρκων κατά την περίοδο 1914 – 1923 και εκτιμάται ότι στοίχισε τη ζωή σε περίπου 213.000 – 368.000 Έλληνες.

Θα έχει ακούσει, ελπίζουμε, ότι τα παραπάνω εγκλήματα ήταν προμελετημενα και σχεδιασμένα λεπτομερώς και ότι η κυβέρνση των Νεότουρκων τα έφερε σε πέρας με συστηματικότητα. Επίσης, θα γνωρίζει ότι κατόπιν εισηγήσεως του αειμνήστου Έλληνα πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, η Βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε το 1994 τη γενοκτονία κα ψήφισε την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στον Μικρασιατικό Πόντο». Την ιστορία της γείτονος την βαρύνουν και άλλες βαρβαρότητες, όπως η γενοκτονία των Ασσυρίων…

Δεν ξέρω αν ο κ. Ερντογάν μας υποδεικνύει πώς να γράψουμε και να αντιλαμβανόμαστε την εθνική μας Ιστορία και το πώς να αποτιμούμε την εθνική μας μνήμη. Ωστόσο, οι ενστάσεις Ερντογάν σχετικά με την ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου στην Ελληνική Βουλή, σε αυτόν τον τόπο όπου η Δημοκρατία αποτελεί αιχμή του δόρατος του πολιτισμού του, αποτελεί αήθη και προκλητική παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας μας.

Πηγή «Το Ποντίκι»

Σχόλιο ιστολογίου: Μία κυβέρνηση με ελάχιστα ψίγματα αυτοσεβασμού, θα θεωρούσε την προκλητική και θρασύτατη απόπειρα παρέμβασης του τούρκου προέδρου, ως αιτία πολέμου (casus belli) και θα του υποδείκνυε άμεσα τις ευθύνες των λεγομένων του. Αλλά, αυτό θα συνέβαινε με μία κυβέρνηση που θα λειτουργούσε υπέρ της χώρας, του λαού και των εθνικών δικαίων και συμφερόντων. Όχι με μία κυβέρνηση που είναι διαχειριστής – υπάλληλος - εκτελεστής εντολών της τρόικα (ενός μη νόμιμου και ανεξέλεγκτου «μηχανισμού», όπως έχει αποφανθεί σχετικά το Ευρωκοινοβούλιο)…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]