Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πανέτοιμος ο Αντώνης Σαμαράς για να συναντήσει τον πάτο

Σε θέση μάχης έχει τεθεί σύσσωμη η ελληνική κυβέρνηση εν όψει της άφιξης της τρόικας. Αυτή τη φορά ο Αντώνης Σαμαράς και το επιτελείο του τα έχουν σχεδιάσει όλα στην εντέλεια ώστε το αποτέλεσμα να είναι επιτυχημένο για την χώρα. 
Άλλωστε έπειτα από τις σφαλιάρες που έχει φάει η κυβέρνηση από την τρόικα τα τελευταία χρόνια, πλέον η εμπειρία πλεονάζει ώστε να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε κακοτοπιά κατά τη διάρκεια των συζητήσεων.

Οι δανειστές βέβαια έρχονται με άγριες διαθέσεις, αποφασισμένοι να πιέσουν για όλες τις μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούν αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς πάει στη συνάντηση με ακόμα αγριότερες διαθέσεις αφού είναι αποφασισμένος να πραγματοποιήσει, όχι μόνο τις μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούν, αλλά ακόμα περισσότερες.
Η τρόικα επιμένει να υπολογίζει το δημοσιονομικό κενό του 2015 στα 2 δισ. ευρώ, ενώ επιμένουν επίσης για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, για νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό και για νέες μειώσεις μισθών στο Δημόσιο.
Όμως ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει σκοπό να πέσει αμαχητί. Γιαυτό σκοπεύει  να  υπολογίσει το δημοσιονομικό κενό του 2015 σε περισσότερο από 2 δισ. ευρώ, να απολύσει όποιον ακόμα εργάζεται, να αλλάξει τα φώτα στο ασφαλιστικό και να μειώσει τους μισθούς  στο Δημόσιο σε επίπεδα δουλείας. 
Μάλιστα ο πρωθυπουργός είναι τόσο έτοιμος για επαναδιαπραγμάτευση που δεν σκέφτεται να κάνει ούτε βήμα πίσω.
Γι αυτό αναμένεται πραγματική μάχη μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών η έκβαση της οποίας θα ξεκαθαρίσει το πότε ακριβώς η χώρα θα συναντήσει τον πάτο που τόσα χρόνια ψάχνει αλλά ακόμα δεν έχει βρει.
Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]