Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κινέζικες επιφυλάξεις στην έκκληση Ομπάμα για τους τζιχαντιστές

Ναι στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας
Σεβασμό στην κυριαρχία των χωρών

Η Κίνα απάντησε την Πέμπτη με επιφυλάξεις στην έκκληση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για έναν ευρύ συνασπισμό με στόχο την εξάλειψη των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, λέγοντας πως ο κόσμος πρέπει να πολεμήσει την τρομοκρατία, αλλά και πως η κυριαρχία των χωρών πρέπει να γίνεται σεβαστή.

Ο Ομπάμα είπε επίσης χθες, Τετάρτη, στους Αμερικανούς πως ενέκρινε την πραγματοποίηση αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών για πρώτη φορά στη Συρία, καθώς και περισσότερες επιθέσεις στο Ιράκ, κλιμακώνοντας έτσι την εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσουνγίνγκ δήλωσε πως ο κόσμος αντιμετωπίζει μια τρομοκρατική απειλή η οποία συνιστά «νέα πρόκληση» για τη διεθνή συνεργασία.

«Η Κίνα αντιτίθεται σε όλες της μορφές τρομοκρατίας και υποστηρίζει ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να εργαστεί από κοινού για να επιτεθεί κατά της τρομοκρατίας, μεταξύ άλλων και υποστηρίζοντας τις προσπάθειες από τις χώρες να διατηρήσουν την εσωτερική ασφάλεια και σταθερότητα», δήλωσε η Χούα όταν ερωτήθηκε κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων σχετικά με τα σχόλια του Ομπάμα.

«Ταυτόχρονα πρέπει επίσης να υποστηρίξουμε ότι στη διεθνή μάχη εναντίον της τρομοκρατίας, το διεθνές δίκαιο πρέπει να γίνεται σεβαστό και η κυριαρχία, η ανεξαρτησία και η εδαφική ακεραιότητα των χωρών πρέπει να γίνονται επίσης σεβαστές», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

«Η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεχίσει να αυξάνει τις ανταλλαγές και τη συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε βάση αμοιβαίου σεβασμού και συνεργασίας».

Η Κίνα έχει εκφράσει επανειλημμένα ανησυχία για την αύξηση της βίας στο Ιράκ και την προέλαση του Ισλαμικού Κράτους, αλλά έχει επίσης αντιταχθεί σε οποιαδήποτε έξωθεν στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Τον Ιούλιο, ο κινέζος απεσταλμένος στη Μέση Ανατολή δήλωσε πως μουσουλμάνοι εξτρεμιστές από την απομακρυσμένη δυτική κινεζική περιφέρεια Σιντζιάνγκ έχουν μεταβεί στη Μέση Ανατολή για εκπαίδευση και μερικοί έχουν περάσει στο Ιράκ
.
Η Σιντζιάνγκ, όπου κατοικεί ο λαός των τουρκόφωνων μουσουλμάνων Ουιγούρων, πλήττεται εδώ και χρόνια από αναταραχή, για την οποία το Πεκίνο κατηγορεί ισλαμιστές που θέλουν να εγκαθιδρούσουν ένα ανεξάρτητο κράτος με την ονομασία Ανατολικό Τουρκεστάν.

Πηγή "Το Βήμα"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]