Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Νταβούτογλου συνομιλεί στον ύπνο του με φιλοσόφους

Στα όνειρά μου συχνά συνομιλώ με τον Φριντριχ Χέγκελ και τον Αλ-Γκαζαλι»

Ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου συνομιλεί με φιλόσοφους του παρελθόντος, όπως ο Χέγκελ, στον ύπνο του.

Δεν πρόκειται για κάποιο ανέκδοτο που κυκλοφορούν οι πολιτικοί αντίπαλοι του ούτε για κολακευτικό χαρακτηρισμό των γνώσεών του. Το αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας την περασμένη Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου σε φοιτητές του πανεπιστημίου Οντοκουζ Μαγις της Σαμσούντας.

«Αλήθεια, σας λέω. Στα όνειρά μου πολλές φορές συνομιλώ με τον Φρίντριχ Χέγκελ και τον Αλ-Γκαζαλι», τον ισλαμιστή νομομαθή του 11ου αιώνα, εξήγησε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Εξακολουθώ να έχω καθηγητές πρόσωπα που ουδέποτε αντίκρισα. Οι Χεγκελ και Γκαζαλι είναι δάσκαλοι μου, συνομιλούσα μαζί τους όταν έγραφα τη διδακτορική διατριβή μου». Ο δεσμός καθηγητή-φοιτητή είναι μοναδικός, «δεν συγκρίνεται με κανέναν άλλο».

Ο Χεγκελ είναι ο τελευταίος διανοούμενος του παρελθόντος που αναφέρεται από τον κ. Νταβούτογλου. Πριν από λίγες ημέρες είχε αναφερθεί στον Καρλ Μαρξ τον οποίο υπέδειξε σε φοιτητές, ακόμη και σε άθεους, σαν παράδειγμα σχέσεων καθηγητή-σπουδαστή. «Είναι απαραίτητο για έναν άθεο να μάθει τον θρησκευτικό πολιτισμό, ακριβώς όπως εγώ θέλω να μαθαίνω για τον Μαρξισμό παρόλο που δεν είμαι Μαρξιστής», τους είπε.

Σχόλιο ιστολογίου: Εαν δεν είναι δείγμα επικίνδυνης έπαρσης, τότε είναι σαφέστατα δείγμα ψυχολογικής διαταραχής, που καθιστά τον πρωθυπουργό της Τουρκίας ακόμη πιό επικίνδυνο και από τον "σουλτάνο" Ερντογάν.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Σε λάθος κοινοβούλιο βρίσκεται!...
    Νόμιζα ότι αυτό το προνόμιο το έχουν μόνο οι "δικοί" μας!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ακούω φωνές"! του φαίνεται, πάντως, ότι είναι φευγάτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπερα σας, το να προσπαθεις να μειωσεις ενα διεθνως τοσο ικανο διπλωματη-διανοουμενο που ποτε η αποικιακη ελλαδα δεν επετραπει να εχει , δεν θελει τολμη αλλα παδοασφαιρικη νοοτροπια του ελληνομαγκα που δεν ξερει καν οτι ειναι ντροπιασμενος αποικος με μοδατο μπλουζακι αγγλικης η US σημαιας.(και χωρις)
    Η τουρκια δεν ηταν ποτε αποικια και εχει μια πολιτικη ελευθερια, σα κρατος βεβαια, που ποτε δεν ονειρευτηκαμε. Η εσωτερικη βαρβαροτητα της ειναι δικο της θεμα. Οσο για τη δηλωση του πρωθυπουργου μπορω ισως σαν επαγγελματιας περι φωνων κλ, να θυμισω οτι ολοι οι δικοι μας ακουγαν και συνομιλουσαν μονο με τη φωνη ιγκλις κ αμερικαν πρεσβευτη . Γνωστο η οχι ? τι προτιματε, Νταβουτογλου η Σαμαρο-καραμαν-Αβουρη ? (τον Ααρων-σημιτη βρε, ετσι ειναι το αληθινο ονομα του, λεβεντες..). Στο Διεθνες κινημα''ακουω φωνες'' (ουτε αυτο το ξερουμε μηπως?) υπαρχουν καταπληκτικης διανοησης και δημιουργιας ατομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν, εσύ που τόσο καλά ξέρεις τον επιτυχημένο διπλωμάτη, και που ξεχνάς ότι η "χάρτα" του έχει αποτύχει πλήρως, γιατί ρε ομορφονιέ δεν πας να ζήσεις στην Τουρκία, να τον έχεις και για υπουργό και να είσαι και ευχαριστημένος; Θίχτηκες για του λόγου του; Βγάλε τα απωθημένα σου, αλλά πες στον προπαγανδιστή μέντορά σου να σου μάθει άλλο ποίημα να λες, γιατί καρφώνεσαι. Αν δεν σε χαλάει εμείς προτιμάμε Έλληνες. Το έπιασες το υπονοούμενο; Ούτε εβραίους, ούτε τούρκους, ούτε γερμανούς, ούτε κανέναν άλλον διάολο. Κάνε μας την χάρη, το λοιπόν, κι άλλη φορά όταν θα γράφεις να αφήνεις και τα στοιχεία σου, για να ξέρει ο τουρκομογγόλος που να στείλει την επιταγή για τις φωνές που ακούς κι εσύ να σου λένε αυτά που γράφεις. Όσο για την πολιτική ελευθερία της Τουρκίας, άστο, κάηκες... Να σου πω και κάτι άλλο ρε συ; Φέρνεις γέλιο, αλλά χτυπάς και το καμπανάκι για το τι υπάρχει μέσα στην Ελλάδα. Και μην πεις ότι είσαι Έλληνας. Γιουσουφάκι είσαι. Και ξέρεις τι δουλειά κάνανε τα γιουσουφάκια. Αν δεν ξέρεις, άνοιξε κανα βιβλίο κανονικό (όχι από αυτά που σε ταΐζουν) για να μορφωθείς και να ξέρεις πως από τον Αχμέτ θα σου έρθει...

      Διαγραφή
    2. Όλη η τουρκική ελίτ είναι εξισλαμισμένοι Εβραίοι, κι ο Ατατούρκ κι ο Ιπεκτσί... γι' αυτό μη μας κουνιέσαι για τους δικούς μας. Ένθεν και ένθεν τα ίδια... κοπέλια κυβερνούν.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]