Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αιγυπτιακό σχέδιο για την σωτηρία της Συρίας

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή: “Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!”


Στον Τύπο της αντιπολίτευσης της Συρίας, δημοσιοποιήθηκε το αποκαλούμενο «αιγυπτιακό σχέδιο μετάβασης της εξουσίας για τη Συρία».
Τα παρακάτω αποτελούν μια περίληψη του.

Το αιγυπτιακό σχέδιο αποτελεί την μόνη πολιτική πρωτοβουλία για την επίλυση της κρίσης στη Συρία.
Το σχέδιο συμφώνησε με όλες τις αραβικές χώρες, την Ευρώπη και την Ρωσία.
Το σχέδιο θα τεθεί σε ισχύ, παρά την άρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να συνεργαστούν με τον Άσαντ στον πόλεμο εναντίον του ισλαμικού στρατού ISIS.
Ο στρατάρχης Abdel-Fattah Sisi θα φτάσει σύντομα στην Συρία για να συζητήσει το σχέδιο με τον Σύρο Πρόεδρο.

Βάση αυτού του σχεδίου, ο Άσαντ να εγκαταλείψει την εξουσία. Μαζί με άλλους 200 αξιωματούχους του καθεστώτος, στους οποίους θα χορηγηθεί πλήρης ασυλία, από οποιαδήποτε ποινική δίωξη.

Οι συριακές αραβικές ταξιαρχίες του Στρατού και των ανταρτών θα «ενωθούν» σε κανονικές νόμιμες συριακές ένοπλες δυνάμεις.
Ο συριακός στρατός θα μετακινηθεί από όλες τις πόλεις της χώρας, προς το εσωτερικό της χώρας.
Θα συγκροτηθεί νέα κυβέρνηση με δύο βασικές προϋποθέσεις:
Την προστασία όλων των μειονοτήτων.
Εκλογή μη-μουσουλμάνου ηγέτη (πιθανότατα ο George Sabra).
Οι Χώρες του Κόλπου θα «συνδράμουν οικονομικά» για την ανασυγκρότηση της Συρίας. Για τον σκοπό συνεισφέροντας με 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα 4 χρόνων.
Ο Αραβικός σύνδεσμος θα αποστείλει ειρηνευτικές δυνάμεις στη Συρία!
Όλοι οι κρατούμενοι θα απελευθερωθούν.

Μέχρι σήμερα, το Ιράν δεν έχει συμφωνήσει με την άμεση απομάκρυνση του Άσαντ. Αντ 'αυτού, το Ιράν απαιτεί ο Assad να συνεχίσει να οδηγεί «τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», και κατά τη μεταβατική περίοδο (δηλαδή, ο Άσαντ να παραμείνει στην εξουσία για όσο διάστημα απαιτηθεί για να εξουδετερωθεί η τρομοκρατία), αναφέρει το δημοσίευμα.

Είναι πρώτη φορά που το αποκαλούμενο και « αραβικό ΝΑΤΟ», πιθανόν να κάνει το «ντεμπούτο του» στην Μ.Ανατολή, αλλάζοντας τα ως τούδε στρατιωτικά δεδομένα.

Πρόκειται για δύο στρατιωτικούς σχηματισμούς στα πλαίσια του συνασπισμού χωρών GCC του αραβικού κόλπου.
Ο πρώτος στρατιωτικός σχηματισμός θα περιλαμβάνει εκατοντάδες χιλιάδες στρατιωτών και αξιωματικών και θα εξελιχθεί σε κανονικό στρατό, ο οποίος θα ενεργεί υπό την καθοδήγηση της ενιαίας στρατιωτικής διοίκησης των χωρών του περσικού κόλπου, αποτελώντας στην ουσία τον στρατιωτικό βραχίονα υπεράσπισης του οργανισμού, απόφαση που συμφωνήθηκε στην τελευταία διάσκεψη των αραβικών χωρών στο Κουβέιτ.

Ο Σαουδάραβας σύμβουλος Navvaf Ubaid πρόσθεσε ότι η στρατιωτική βάση αυτής της δύναμης θα έχει έδρα το Ριάντ και θα αποτελείται από 50 έως 70.000 στρατιώτες και αξιωματικούς όλοι Σαουδάραβες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δεύτερος στρατιωτικός σχηματισμός θα αποτελείται από 50 χιλιάδες στρατιωτικούς από τις υπόλοιπες χώρες πλην Σαουδικής Αραβίας, με τον αριθμό να αυξάνεται μελλοντικά σε 250 χιλιάδες. Αυτός ο στρατός θα επιχειρεί ως δύναμη ταχείας αντίδρασης υπό την ηγεσία όμως της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κέντρα εκπαιδεύσεως των στρατευμάτων αυτών θα βρίσκονται στην μέση της Αραβικής ερήμου κοντά σύνορα με την Ιορδανία.

Έτσι λοιπόν ο αιγύπτιος στρατάρχης Abdel-Fattah Sisi, ως ένας άλλος Νάσερ, επιθυμεί να δοθεί λύση εκ των έσω του αραβικού συνδέσμου, «εξοβελίζοντας» στη ουσία, τους αμερικανούς και την δύση γενικότερα. Το αν θα το καταφέρει θα το δείξει το πολύ κοντινό μέλλον.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]