Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ΗΠΑ απαιτούν από την Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματα της από την Γεωργία...!

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή: “Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!”


Προειδοποίηση προς την Ρωσία απεύθυνε ο αμερικανός ΥΠΑΜ Chuck Hagel, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Γεωργία, δηλώνοντας ότι «τα ρωσικά στρατεύματα πρέπει να αποσυρθούν πλήρως από τα σύνορα με τη Γεωργία».

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον γεωργιανό ομόλογό του Alasania ο Hagel δήλωσε ότι:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να καλούν την Ρωσία να αποσύρει πλήρως τα στρατεύματά της από το γεωργιανά σύνορα. Χαιρετίζουμε την σταθερότητα των θέσεων της Γεωργίας στο αυτό το θέμα», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός. Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι ενέργειες της Ρωσίας εδώ (Γεωργία), αλλά και στην Ουκρανία αποτελούν μια μακροπρόθεσμη πρόκληση, που οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί της, αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά».

Ο αμερικανός αξιωματούχος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η νέα θέση της Γεωργίας ως εταίρου του ΝΑΤΟ, θα την βοηθήσει να ενταχθεί ταχύτερα στη Συμμαχία».

Όπως αναφέρθηκε από το γεωργιανό υπουργείο Άμυνας, ο αμερικανός και ο γεωργιανός ΥΠΑΜ, στην συνάντηση τους στην Τιφλίδα "συμφώνησαν στην μελλοντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών" στον στρατιωτικό τομέα.

«Συζητήσαμε για την ανάπτυξη της στενότερης συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της άμυνας, που αποτελεί κοινό μας στόχο» δήλωσε ο Hagel στους δημοσιογράφους μετά τις συνομιλίες. Με τη σειρά ο Alasania σημείωσε ότι "η Γεωργία αποτελεί έναν στρατηγικό εταίρο και έναν αξιόπιστο σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών".

Οι Ηνωμένες Πολιτείες από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, υποστηρίζουν την εκπαίδευση των γεωργιανών στρατευμάτων, μονάδες των οποίων συμμετέχουν από το 2003 και 2009 στις ειρηνευτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Επίσης τον Ιανουάριο του 2009, υπεγράφη αμυντική συμφωνία μεταξύ της Γεωργίας και ΗΠΑ, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων, την συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της άμυνας, της οικονομίας και του πολιτισμού.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]