Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βερολίνο: «Ποιο χρέος;»

Ψυχρολουσία, τρεις ημέρες πριν συναντηθούν Μέρκελ και Σαμαράς στη Γερμανία

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Όχι μόνο δεν σκοπεύουν να ανάψουν «πράσινο φως» στη συζήτηση για το ελληνικό χρέος, αλλά δεν θέλουν καν να ακούσουν κουβέντα γι αυτό. Αυτό το μήνυμα φρόντισε να στείλει από το Βερολίνο λίγα 24ωρα πριν φτάσει εκεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για να συναντηθεί με την Άγκελα Μέρκελ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάτμπερι.

Ο εκπρόσωπος της Μέρκελ. Απαντώντας σε ερώτηση για την ατζέντα των συνομιλιών και για το αν συζητηθεί το θέμα του ελληνικού χρέους, απάντησε ότι δεν εκκρεμούν αποφάσεις σε αυτή την συνάντηση (άρα ξεχάστε τις φοροελαφρύνσεις), η οποία, όπως είπε, είναι μία διμερής επίσκεψη και πρόσθεσε ότι όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι σε διμερές.

Συνεχίζοντας την προσπάθεια υποβάθμισης των ελληνικών θέσεων, επιχείρησε να εμφανίσει τον πρωθυπουργό ως απλώς «απολογούμενο» για την πορεία της οικονομίας, λέγοντας ότι αντικείμενο της συνάντησης, όπως κάθε φορά, θα είναι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα «για την οποία ο κ. Σαμαράς θα κάνει μία παρουσίαση»!

Ο Σαμαράς στο Μπακού

Το ενδεχόμενο επιπλέον παροχής αζέρικου φυσικού αερίου στην Ελλάδα, σε περίπτωση διακοπής της τροφοδοσίας λόγω της ουκρανικής κρίσης, συζήτησαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό μέγαρο στο Μπακού. Το θέμα έθεσε ο πρωθυπουργός και ο κ. Αλίγιεφ συμφώνησε να συζητήσουν περαιτέρω οι αρμόδιοι υπουργοί των δύο χωρών τις τεχνικές δυνατότητες.

Η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα, διήρκεσε 20 λεπτά, αλλά οι δύο ηγέτες είχαν πιο εκτεταμένη συζήτηση στο δείπνο, που παρέθεσε στη συνέχεια ο κ. Αλίγιεφ. Το Σάββατο, ο κ. Σαμαράς και η ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχε στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ και στη συνέχεια μετέβη μαζί με τις άλλες αντιπροσωπείες στον καινούργιο τερματικό σταθμό, έναν από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως, όπου έγινε η τελετή της νέας γεώτρησης.

Στο Μπακού βρίσκονται αντιπροσωπείες από την Τουρκία, την Ιταλία, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο, την Κροατία και τη Βρετανία.

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. eita megalo lathos ikatargisi tis thanatikis pinis stin ellada ipolitiki edo gnorizoun ta apotelesmatatous kai provlepoun mepsifisi nomon opou monon autous prostatevi. To megalo erotima vriskete stin akinisia tou ipotithomenou endoxou ellinikou stratou, mprosta stin katrakila kai exafanisi tou ellinikou stihiou apotous athlious poulimenous xeutilismenous politikous kleftarades pou ehoun kataklisi tin elliniki gi kai energoun aprokalipta kai memegali authadia mirazonta merikes pentares se orismena parartimata tis mbourdeloellinikis kuvernitikis simorias prokimenou nasinvadizoun meauta ta skoulikia ton karkino tis elladas ( ESEIS SAN KALI POULIMENI POLITES DIALIETE OIKOGENIES MONON KAI MONON PROKIMENOU NAMAZEPSETE PSIFOUS GISTA SKOUPIDIA AUTA DIOTI OPOS EHETE APODIXI EISTHAI IS THESIN PROKIMENOU NA LAVETE EITAI TA TRIANTA ARGIRIA I MIATHESI TEMPELI STO DIMOSION NAPOULISETE KATIN MANASAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]