Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νομοθετική ασπίδα των Γερμανών απέναντι στην απειλή του Ισλαμικού Κράτους

Δια νόμου πλέον απαγορεύει η Γερμανία οποιαδήποτε προπαγάνδα υπέρ του Ισλαμικού Χαλιφάτου, καθώς επίσης και την καθ' οιονδήποτε τρόπο έκθεση των συμβόλων του αλλά και εκδηλώσεις υπέρ της διάδοσής του.

Με ανακοίνωσή που εξέδωσε την Παρασκευή, το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών απαγορεύει το Ισλαμικό Χαλιφάτο με σκοπό να αποτρέψει νέους εξτρεμιστές να ενταχθούν στους κόλπους της ομάδας.

Το υπουργείο υποστηρίζει ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να αποφευχθεί η προπαγάνδα και η στρατολόγηση νέων μελών μέσω του διαδικτύου.

«Η οργάνωση του Ισλαμικού Χαλιφάτου αποτελεί απειλή για τη δημόσια ασφάλεια και στη Γερμανία», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ.

Την ίδια στιγμή, εκτιμάται πως περίπου 400 Γερμανοί υπήκοοι έχουν ταξιδέψει ως τη Συρία και το Ιράκ για να γίνουν μέλη της οργάνωσης, ενώ τουλάχιστον 40 έχουν χάσει τη ζωή τους σε επιθέσεις αυτοκτονίας.

Ο υπουργός, μάλιστα, δήλωσε ότι περίπου 100 τζιχαντιστές έχουν επιστρέψει στη Γερμανία, έχοντας αποκομίσει γνώσεις από το πεδίο μάχης και «έχοντας μάθει να μισούν».

Βέβαια, πρόσθεσε πως δεν γνωρίζει τι είναι ικανοί να κάνουν, αλλά είναι πιθανό να εξαπολύσουν επιθέσεις και συμπλήρωσε ότι οι εξτρεμιστές πραγματοποιούν προπαγάνδα στα γερμανικά μέσω των τόπων κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να «προσεγγίσουν γυναίκες και άνδρες για να ενταχθούν στην τζιχάντ, να πολεμήσουν και να δολοφονήσουν».

Πηγή Action24

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]