Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ΝΑΤΟ αυξάνει ομάδα πολεμικών πλοίων του στη Μαύρη Θάλασσα

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή: “Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!”


Το ΝΑΤΟ αυξάνει τον αριθμό της ομάδας πολεμικών πλοίων του, στην Μαύρη Θάλασσα έως 7 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε το πρακτορείο ITAR-TASS, επικαλούμενο στρατιωτικό-διπλωματική πηγή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η γαλλική κορβέτα «Comandante Biro» και το αμερικανικό αντιτορπιλικό «Ross», εισέρχονται στις 03 Σεπ. 2014 στα στενά του Βοσπόρου, ενώ η ισπανική φρεγάτα «Almirante Juan de Borbon» και η καναδική φρεγάτα «Toronto», θα πλεύσουν στα στενά στις 6 Σεπτεμβρίου.

Επί του παρόντος, στην Μαύρη Θάλασσα πλέει το γαλλικό πλοίο υποκλοπών «Dupuy de Lom», το οποίο όμως αναμένεται να εγκαταλείψει την περιοχή στις 5 Σεπτεμβρίου. Το γεγονός ότι γαλλικά και αμερικανικά πλοία θα εισέλθουν στα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας στις 3 Σεπτεμβρίου, έχει αναφερθεί από της 26 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την σύμβαση του Montreux, τα πολεμικά πλοία των μη-μελών χωρών της περιοχής, δύναται να βρίσκονται στην Μαύρη Θάλασσα για χρονικό διάστημα όχι περισσότερο των 21 ημερών. Επίσης η συνολική χωρητικότητα των πολεμικών πλοίων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χιλιάδες τόνους, υπογραμμίζει το δημοσίευμα.

Στις αρχές Ιουλίου, στο δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας πραγματοποιήθηκαν νατοϊκές ναυτικές ασκήσεις, με την επωνυμία «Breeze-2014», με τη συμμετοχή των πολεμικών πλοίων του Αμερικανικού, ελληνικού, ρουμανικού και τουρκικού ΠΝ.

Στην άσκηση συμμετείχαν αεροσκάφη περιπολίας, και τέσσερα πλοία των ΗΠΑ, που ανήκουν στη δεύτερη ομάδα πλοίων ανατολικής Μεσογείου του ΝΑΤΟ.

Ο κύριος στόχος της άσκησης ήταν η βελτίωση της διαλειτουργικότητας και της συνεργασίας των πολεμικών πλοίων, σε συνθήκες κρίσης.

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]