Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα επιθετικά ελικόπτερα για την Τουρκία

Στο τέλος του 2014 τα πρώτα εννέα επιθετικά ελικόπτερα T129
Θα ενταχθούν στη τουρκική αεροπορία στρατού

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή: “Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!”


H τουρκική εταιρεία Turkish Aerospace Industries, θα παραδώσει μέχρι το τέλος του έτους, την πρώτη παρτίδα των εννέα επιθετικών ελικοπτέρων T129, στην αεροπορία στρατού της χώρας, αναφέρει η ιστοσελίδα flightglobal.com.

Το ιταλο-τουρκικής κατασκευής επιθετικό ελικόπτερο, έχει σχεδιαστεί με βάση τα σχέδια κατασκευής του ιταλικού αντίστοιχου προγράμματος της AgustaWestland AW129. Μέχρι στιγμής, ο τουρκικός στρατός είχε εντάξει στην δύναμη του τέσσερα ελικόπτερα, τα οποία διαθέτουν πυροβόλο 20 χιλιοστών και ρουκέτες διαμετρήματος 70 χιλιοστών.

Το ελικόπτερο T129 έκδοση Β σε πλήρως επιχειρησιακή μορφή θα είναι εξοπλισμένο με πυραύλους Cirit (laser-guided NAR διαμετρήματος 70 χιλιοστών) και πυραύλους ATGM Mizrak, οι οποίοι κατασκευάζονται από την τουρκική εταιρεία Roketsan.

Το πρώτο επιθετικό ελικόπτερο T129V θα παραδοθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015, με τα υπόλοιπα 59 να ακολουθούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Η εταιρεία ελπίζει να πραγματοποιήσει επιτυχείς διαπραγματεύσεις με αρκετές χώρες του Περσικού Κόλπου, της Κεντρικής και την Ανατολικής Ασίας για την προμήθεια του 5 τόνων επιθετικού ελικοπτέρου. Αυτό πάντως θα είναι αρκετά δύσκολο, λόγω των αμερικανικών, ρωσικών αλλά και κινεζικών εταιρειών του είδους, που δραστηριοποιούνται χρόνια στην περιοχή. Σαν παράδειγμα εμφανίζεται η περίπτωση πώλησης του ελικοπτέρου στο Πακιστάν και η άρνηση των ΗΠΑ για άδεια εξαγωγής του αμερικανικής κατασκευής κινητήρα!

Παρόλα αυτά, αναμένεται από την TAI η υπογραφή της τελικής σύμβασης, με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, για να ξεκινήσει την τελική συναρμολόγηση των ελικοπτέρων Black Hawk S-70i σε εργοστάσιο στην Τουρκία.

Αρχικά, η εταιρεία θα παράγει 109 ελικόπτερα για έξι τουρκικές κυβερνητικές οργανώσεις, και στη συνέχεια άλλα 109 προς εξαγωγή. Η παράδοση του πρώτου ελικοπτέρου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2018.

Το ελικόπτερο Black Hawk T-70 θα είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρονικά συστήματα και κιβώτιο ταχυτήτων από την τουρκική εταιρεία Aselsan και Alp Aviation, αντίστοιχα.

Πάντως το τουρκικής κατασκευής ελικόπτερο T129, αποτελεί πάντως τον μεγαλύτερο εχθρό για τα ελληνικά τεθωρακισμένα. Ειδικά με τους νέους τουρκικούς πυραύλους, που διαθέτουν μεγαλύτερο δραστικό βεληνεκές και διατρητική ικανότητα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]