Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ισλαμικό Κράτος: "Σκοτώστε τους (άπιστους δυτικούς) με οποιονδήποτε τρόπο!"

Το Ισλαμικό Κράτος καλεί τους υποστηρικτές του να σκοτώσουν πολίτες, κυρίως Αυστραλούς, Αμερικανούς και Γάλλους, των χωρών που συμμετέχουν στον διεθνή συνασπισμό που έχει συγκροτηθεί για την αντιμετώπιση της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη Συρία και το Ιράκ.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail o επίσημος εκπρόσωπος της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εξέδωσε το ανατριχιαστικό μήνυμα καλώντας τους τζιχαντιστές υποστηρικτές του να σκοτώσουν Αυστραλούς (συγκεκριμένα) με φρικιαστικούς τρόπους.

Στο ηχητικό μήνυμα ο  Αμπού Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι (φωτογραφία δίπλα), εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους σε μήνυμά του που δημοσιεύθηκε στο Ιντερνετ σε πολλές γλώσσες δήλωσε: «Αν μπορείς να σκοτώσεις έναν άπιστο Αμερικανό ή Ευρωπαίο - κυρίως τους μοχθηρους και βρώμικους Γάλλους - ή κάποιον Αυστραλό ή Καναδό, ή οποιονδήποτε άλλο άπιστο απο τους άπιστους που μας κηρύσσουν πόλεμο, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών των χωρών που δημιουργησαν συνασπισμό εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, τότε επικαλεστείτε τον Αλλάχ, και σκοτώστε με οποιονδήποτε τρόπο μπορείτε».

"Σκοτώστε τον άπιστο, είτε είναι στρατιωτικός είτε πολίτης", προσθέτει.

Το ακουστικό μήνυμα στα αραβικά, που συνοδεύεται από μεταφράσεις στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα εβραϊκά, δίνει οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο οι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους μπορούν να φέρουν εις πέρας την αποστολή χωρίς στρατιωτικό εξοπλισμό.

"Χτυπήστε το κεφάλι του με μία πέτρα, σφάξτε τον με ένα μαχαίρι, πατείστε τον με το αυτοκίνητό σας ή σπρώξτε τον από ψηλά, στραγγαλίστε τον ή δηλητηριάστε τον", λέει.

Στο ίδιο μήνυμα, ο Αμπού Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι καλεί τους ισλαμιστές μαχητές στη χερσόνησο του Σινά να κλιμακώσουν τις επιθέσεις κατά των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας και "να συνεχίσουν τους αποκεφαλισμούς".
"Παγιδέψτε τους δρόμους με εκρηκτικά. Επιτεθείτε στις βάσεις τους. Κάντε επιδρομές στα σπίτια τους. Κόψτε τους τα κεφάλια. Μην τους αφήσετε να αισθανθούν ασφαλείς", δηλώνει ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μουχάμαντ αλ-Αντνάνι σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύθηκε στο Ιντερνετ.

Ο εκπρόσωπος του ΙΚ επαινεί τους ισλαμιστές μαχητές στην Αίγυπτο για τις επιθέσεις τους εναντίον "των φρουρών των Εβραίων, των στρατιωτών του Σίσι, του νέου φαραώ της Αιγύπτου".

Μέλος της οργάνωσης Μπάιτ αλ-Μάκντις, η οποία έχει σκοτώσει εκατοντάδες μέλη των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας τον τελευταίο χρόνο και πρόσφατα εξέφρασε την υποστήριξή της προς το ΙΚ, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει προσφέρει στην ισλαμιστική οργάνωση οδηγίες για αποτελεσματικότερη δράση.

Αιγύπτιοι αξιωματούχοι, ανάμεσά τους και ο υπουργός Εξωτερικών, έχουν παραδεχθεί ότι υπάρχει συντονισμός ανάμεσα στις ένοπλες ισλαμικές οργανώσεις που δρουν στην περιοχή του Σινά και στο Ισλαμικό Κράτος, αλλά έχουν αρνηθεί την παρουσία τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο.


Πηγή OnAlert
Daily Mail/ΑΠΕ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]