Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ό Πούτιν επιδιώκει ενισχυμένη αυτονομία

Ο Βλαδιμίρ Πούτιν θα συνεχίσει τον σκιώδη πόλεμο μέχρι να δημιουργήσει αυτόνομα κρατίδια στις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας που θα διαθέτουν δικαίωμα βέτο στο μέλλον της χώρας, υποστηρίζουν πέντε νυν και πρώην Ρώσοι αξιωματούχοι και σύμβουλοι, σύμφωνα με ανταπόκριση των Henry Meyer και Ilya Arkhipov από τη Μόσχα στο BLOOMBERG με τίτλο «Putin Seen Waging Ukraine Shadow War Until Veto Assured».

Σύμφωνα με τους Ρώσους αξιωματούχους, μολονότι ο Πρόεδρος Πούτιν συμφώνησε με τον ομόλογό του, Πέτρο Ποροσένκο σε μια σειρά βημάτων για την αποκλιμάκωση των εχθροπραξιών, δεν πρόκειται να συγκατανεύσει σε τίποτα λιγότερο από την παραχώρηση ευρείας αυτονομίας στις ρωσόφωνες περιοχές του Donetsk και του Luhansk, όπου θα περιλαμβάνεται και το δικαίωμα για την απόρριψη κρίσιμων αποφάσεων σε εθνικό επίπεδο όπως την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Ο Πρόεδρος Πούτιν προτίθεται να περιμένει έως τον Νοέμβριο, αφού θα έχει εκλεγεί το νέο Κοινοβούλιο στην Ουκρανία και θα έχει αρχίσει η περίοδος οικιακής θέρμανσης, για να διασφαλίσει τους στόχους του, όπως την επίτευξη συμβιβασμού υπό την απειλή διακοπής της τροφοδότησης με φυσικό αέριο, υποστήριξε ένας αξιωματούχος που συνάντησε τον Ρώσο Πρόεδρο την προηγούμενη εβδομάδα και επιθυμεί την διατήρηση της ανωνυμίας του.

Σύμφωνα με τον StanislavBelkovsky, σύμβουλο του Πούτιν κατά την πρώτη θητεία του και σημερινό πρόεδρο του InstituteforNationalStrategy στη Μόσχα, «στόχος του Πούτιν είναι να «γονατίσει» την Ουκρανία. Θέλει να δημιουργήσει μια ομοσπονδιακή δομή στη χώρα υπό τον ανεπίσημο έλεγχο της Μόσχας και να μπλοκάρει την ένταξη στο ΝΑΤΟ».

Πηγή Bloomberg

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]