Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στα Βαλκάνια το Ισλαμικό Χαλιφάτο

Σε κατάσταση συναγερμού οι αστυνομικές αρχές των χωρών, λόγω της «Βαλκανικής Ταξιαρχίας»
Την Βαλκανική Ταξιαρχία πλαισιώνουν ακραίοι ισλαμιστές από τα Βαλκάνια και πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη οι απειλές τους
Οι φονταμενταλιστές του Ισλάμ από το Κόσοβο, έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους, πολεμώντας κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία

Γράφει ο Απόστολος Ρόσσιος

Έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να ξεκινήσουν «ιερό πόλεμο» στα Βαλκάνια, οι ακραίοι Ισλαμιστές του Ιράκ και του Λεβάντε, οι οποίοι έχουν επιστρατεύσει περισσότερους από είκοσι εξτρεμιστές στο Σαντζάκ του Κοσόβου και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν δημιουργήσει ισχυρούς πυρήνες στην ευρύτερη περιοχή.
Οι σερβικές αρχές ήδη έχουν ενημερωθεί από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες, ότι οι εξτρεμιστές θα προβούν σε τρομοκρατικό χτύπημα, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στις υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας της χώρας.
Όπως επεσήμανε πρόσφατα και ο Τύπος του Κοσόβου “Koha Ditore”, δύο δυτικές μυστικές υπηρεσίες έχουν δώσει στις σερβικές αρχές κατάλογο υπόπτων προς τέλεση τρομοκρατικών πράξεων. Οι τρομοκράτες του ISIS είναι σε συνεχή επαφή με τους πιστούς τους στη Σερβία, Βοσνία – Μαυροβούνιο, Αλβανία και Σκόπια. Όλοι έχουν πάρει διαταγή «να είναι έτοιμοι για δράση», αναφέρει η εφημερίδα σε επίσημη ανακοίνωση.
Πρέπει να σημειωθεί ότι, προ ολίγων ημερών, οι τζιχαντιστές του ISIS είχαν αποστείλει στη σερβική πρεσβεία στην Δαμασκό, ηλεκτρονικό μήνυμα – τελεσίγραφο, με το οποίο απειλούσαν τους τοπικούς υπαλλήλους της πρεσβείας, να εγκαταλείψουν την εργασία τους, διαφορετικά θα χάσουν τη ζωή τους. Οι απειλές, σύμφωνα με πληροφορίες, προέρχονται από το ίδιο κέντρο, ένα παρακλάδι του ISIS, τη λεγόμενη «Βαλκανική Ταξιαρχία». Μάλιστα, ο πολιτικο-στρατιωτικός αναλυτής και μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας και Εσωτερικών Υπόθέσεων της Σερβίας Μίλοβαν Ντρέτσουν, υποστηρίζει πως την «Βαλκανική Ταξιαρχία» την πλαισιώνουν ακραίοι Ισλαμιστές από τα Βαλκάνια και ότι πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη οι απειλές τους, καθώς όπως ανέφερε ο ίδιος, «έχουν τις δυνατότητες να τις πραγματοποιήσουν».
Σε παλαιότερο δημοσίευμα, στη σερβική εφημερίδα “Vecernje Novosti”, ο Σέρβος αναλυτής είχε υποστηρίξει ότι, ο αρχηγός της «Ταξιαρχίας» κατάγεται από το Κόσοβο και ο υπαρχηγός από την κεντρική Σερβία. Κοινό γνώρισμα των δύο, σύμφωνα με τον ίδιο, η απάνθρωπη αγριότητα. «Γδέρνουν ζωντανούς ανθρώπους», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στο Κόσοβο

Οι φονταμενταλιστές του Ισλάμ από το Κόσοβο, έχουν κάνει την παρουσία τους αισθητή, πολεμώντας στο πλευρό του Al-Nusrete το 2012 και κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία. Είχαν συστήσει την οργάνωση «ισλαμική νεολαία – Kacanik» με αξιόλογη τρομοκρατική δράση. Η πρώτη επίθεση αυτοκτονίας έγινε τέλη Μαρτίου από τον αλβανικής καταγωγής Μπλερίμ Χέτα και από την οποία βρήκαν τραγικό θάνατο 52 ατόμων. Επίσης, είναι γνωστή, η υπόθεση του έτερου ηγέτη της τζιχάντ στη Συρία και στο Ιράκ, εξτρεμιστή αλβανικής καταγωγής, Λαβντρίμ Μουχατζερία, ο οποίος ήταν βασικός υποστηρικτής των τζιχαντιστών του ISIS και είχε συστήσει το Κίνημα του Κοσσυφοπεδίου Al-Nusra, το πλέον γνωστό στην ευρύτερη περιοχή. Να σημειώσουμε ότι ο ίδιος υπηρέτησε και στις τάξεις της KFOR στο Κοσσυφοπέδιο και στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη του Αφγανιστάν. Είχε απειλήσει ότι θα επέστρεφε στο Κόσοβο και ότι θα αναβίωνε τη φασιστική παραστρατιωτική δύναμη UCK στην πόλη Κόσοβσκα Μιτροβίτσα. Δεν πρόλαβε όμως να υλοποιήσει την απειλή του, καθώς έχασε τη ζωή του στο Ιράκ, από ελεύθερο σκοπευτή.

Αναφορικά με το ιδεολογικό υπόβαθρο της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης στα Βαλκάνια, ο Ζεκέρια Κουαζίμι, ιμάμης και δάσκαλος του Μουχατζερία, φέρεται ως ο βασικός υποκινητής της τζιχάντ στο Κοσσυφοπέδιο.

Τον περασμένο μήνα έγινε απόπειρα σύλληψης μίας ομάδας 96 τζιχαντιστών του Κοσόβου από την κυβέρνηση Θάτσι, οι οποίοι κατηγορούνται για τρομοκρατικές ενέργειες σε Συρία και Ιράκ. Συνελήφθησαν σαράντα άτομα, ενώ 17, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχουν βρει καταφύγιο στην επικράτεια των Σκοπίων, στην Αλβανία, στην περιοχή Ράσκα. Σε αυτές τις περιοχές, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές πληροφοριών, υπάρχουν βάσεις ανεφοδιασμού και βάσεις δεδομένων της γνωστής Αλ Κάιντα.
Η δράση της οργάνωσης «Ταξιαρχία των Βαλκανίων», είναι γνωστή και στην ανατολική Ουκρανία, όπου στελέχη της μάχονται κατά των αυτονομιστών, ρωσόφωνων.

Ευθύνες στο ΝΑΤΟ

Ενδιαφέρον παρουσιάζει πάντως, η αναφορά του Τσεχάια Φλοριάν, διευθυντή του Κέντρου για την Μελέτη των προβλημάτων της ασφάλειας της Πρίστινα, ο οποίος μίλησε ευθέως για άμεση σχέση αραβικών οργανώσεων, των ΗΠΑ, με τους Ισλαμιστές του Κοσόβου. Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι «οι αραβικές οργανώσεις πέτυχαν την εξάπλωση της ακραίας θρησκευτικής αντίληψης, που στο παρελθόν δεν υπήρξε ποτέ στο Κοσσυφοπέδιο».
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος: «Η διεθνής κοινότητα και οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ που έχουν την κύρια ευθύνη της ευρύτερης περιοχής, ενώ ήταν αντίθετοι στην εξάπλωση των ριζοσπαστικών ισλαμικών κινημάτων, τώρα επέτρεψαν να δημιουργηθεί «ισλαμικό κράτος» με την υποστήριξη ειδικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και των χωρών του Περσικού Κόλπου. Μετά τις διάφορες φάσεις ανάπτυξης, δημιούργησαν το Χαλιφάτο, τα ιδεολογικά θεμέλια του οποίου έβαλαν μεταξύ άλλων, φανατικοί Ισλαμιστές εξτρεμιστές από όλη την Ευρώπη».
Επιπροσθέτως, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τσεχάια Φλοριάν: «Πρόκειται για πενταετές σχέδιο που προβλέπει τη δημιουργία του Ισλαμικού Χαλιφάτου, το οποίο θα εκτείνεται από τη Μέση Ανατολή, θα έχει μέρος της επικράτειας της Ασίας, θα εκτείνεται από τη Βόρεια Αφρική, την Ισπανία, ως την Αυστρία, την Ουγγαρία, μέρος της Ουκρανίας, στα κράτη των Βαλκανίων (Σερβία – Κοσσυφοπέδιο και Σαντζάκ), Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κροατία».

Γεγονός είναι ότι το φάντασμα του ισλαμικού κινδύνου καταδιώκει πλέον όλη την Ευρώπη…

Πηγή εφημ. KontraNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]